Jogurt naturalny lub kanapki, to dwie rożne rzeczy, nawet bym powiedział nie wymienne, jaka ta kanapka, białe pieczywo szynka ser, czy jaiś razowiec, pierś z kurczka warzywa. co to za koktajle białko, zbyt ogólnie to opisałeś
Przez ostatnie 2 tygodnie wyeliminowalem crunchy i biale pieczywo. W sumie na redukcji jestem 5 tygodni i poki co waga w dol 2 kg i na obwodach tez jest postep. Obecna diete zalaczam ponizej. Czym zbalansowac posilek 2 i 5 - weglami zlozonymi? Z bialkiem mam problem zeby dociagnac do 180 dlatego doalem odzywke bialkowa raz dziennie [...]
[...] nie są zwykle wysokobiałkowe, dlatego rano i wieczorem biorę białko. Diety nie mam - jem raczej jak zwykły śmiertelnik, zwykły Kowalski. Płatki śniadaniowe, mleko, ciemne pieczywo, polędwica, warzywa. Obiad zwykle domowy, kotlet, ryż bądź ziemniaki, surówka. Na kolacje nic specjalnego - kanapki bądź serek bądź jajecznica. Trenuję 3x w [...]
Wyeliminuj produkty przetworzone: suszone banany, ryby w puszce, biały ryż. Pieczywo nie jest jedynym źródłem węglowodanów. Masz ogromny wybór: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html Gdzie w podwieszonych postach znalazłeś informację o zaleceniach ponad 3g/kg masy ciała białka?
Akurat keczup czy majonez, szynkę czy tortille używam dosyć rzadko właśnie do urozmaicenia diety. Co do 4 posiłków, jak mam to zrobić i zmieścić tam minimum 3,5k kalori ? Dodam, że z rana jeśli jem ok 7 to nie jestem w stanie zjeść praktycznie nic więcej niż te płatki, których zazwyczaj przed szkołą i tak jem mniej niż w tabeli. Co do dżemu cukru [...]
[...] prawie cały dzien na dworzu, upał no i lecą izotoniki, jakaścolka itp. Osttanio podliczyłem to mi z samych napojów 400g cukru wyszło Mowisz poważnie czy sarkazm? :) mam pytanie czy można tak podbijac kalorie jak napisalem post wcześniej? Np. Makaron z mlekiem 300g, ryz 300g z dzemem, pieczywo 300gram itp.? Czy znasz/znacie jakis prostszy sposob?
jedyny słuszny aspekt jedzenia cukru w czystej postaci widzę wtedy gdybyś nwm biegał dziennie maratony albo jezdził na rowerze po 100-200km. Jednak to co dałes czyli pieczywo w tym wypadku pełnoziarniste, mleko, makaron również pełnoziarnisty jak najbarziej mozna dac jako podbicie makro i nic sie nie stanie. Byleby to nie były batony, cukier biały [...]
szynka i ser kanapkowy mogą być słabej jakosci, jak już to dobre jakości pieczywo, mozna dać gotowaną pierś pokrojonąw plastry czy rozbić pierś, usmazyć na patelni posmarowanej olejem czy pamem do tego warzywo w kanapkę, mozarella, czy plaster dobrego sera zółtego a nie wyrobu seropodobnego i tak kanapka juz jest ok.
Panowie, wiem ze jak napisze że nie mam czasu to zaraz mnie przekrzyczycie że nikt nie ma itp, ale pracuje na dwie prace i na prawde nie tyle wygodniej co jestem zmuszony kupowac pieczywo w sklepie. Wiec moze ktoś sie wypowie kto kupuje takowe w jakim i jakie konkretnie kuoujecie ( z wymienionych przezemnie hipermarketach)
tw kwadratowe z lidla koajrze, ale dla mnei za twarde są, lepiej mi wosiane podchodzą czy orkiszowe. Pieczywo razowe to też z mąki pszennej jest tylko się różni stopniem zmielenia ziarna.
no to szały nie ma, jajecznica ok, nawet spoko, jak do tego dobre pieczywo jakiś pomidore, kiełabsa średnio, kanapkę też można dobrą zjeść, pod warunkiem że to nie jest szynka sklepowa, i jakiś ser seropodobny
Mnie akurat pieczywo dobrze syci. Jak makro utzymasz dasz dobrej jakości produkty to będzie ok. Dobry dietetyk tak by Ci pozmieniał by dieta dla Ciebie była przyjenma, nie kazdemu wszytsko musi smakować Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2019-01-14 21:14:01
[...] kupić można gotowane ziemniaki, ryż i makaron, pieczoną pierś. Płatki owsiane wystarczy zalać wodą na godzinkę, nawet zimną i będą gotowe do zjedzenia. Do tego pieczywo pełnoziarniste, twarogi, serki wiejskie, mozzarelle, jogurty, orzechy, oleje, masło, wędzone ryby, mięsa, odżywka białkowa itp. W zasadzie wszystko można dobrać z [...]
[...] do ciasta drożdży w ilości 0,8kg na 100kg mąki jak też są receptury piekarskie zawierające i wieksze ilosci drożdzy np chlep pełnoziarnisty z żyta ma do 2kg /100kg mąki także nie można dyskwalifikować chleba jako zły za to zawiera drożdże.Akurat tak się składa prowadzę piekarnie i korzystamy z kilku starych tradycyjnych receptur na pieczywo .