[...] wody i chwilę zostawiamy żeby sobie działało. Dodajemy słodzik i troszkę wody i podgrzewamy ciągle mieszając aż nam się rozpuści całkowicie i powstanie pewnego rodzaju piana. Odstawiamy do ostygnięcia. Białka jaj ubijamy na sztywno (jajka przed rozbiciem sparzyć). Do żelatyny wyciskamy sok z pomarańczy i mieszamy. Do piany z białek dodajemy [...]
Bierz przymiarkę na to co on mówi. Niech Ci "IFBB Pro" nie zasłoni rozumu. Oni wszyscy mają swoje własne teorie i metody - Piana też miał, Kai Green też(treningowe). Greg to mnie zraził do siebie jak reklamował GW, że niby najlepszy spalacz tłuszczu. Od tamtej pory dzielę przez dwa to co on mówi.
[...] czasem trzeba jednak zrobić ekperyment mimo iż wiemy że się nie powiedzie - na tym polega nauka! :-) Sprawy techniczne: Iron Flex dobrze się rozpuszcza, jak pojawi się piana, to szybko opada. Ze 2x rozrobiłem Flexa w szklance, mieszając łyżeczką - nie było problemu z rozmieszaniem proszku. Smak jest bardzo słodki, konsystencja oblepiająca [...]
Ja to nie rozumiem. Chyba jakichś innych BCAA używam. Jak przed treningiem wsypię sobie je do shakera i wymieszam z wodą, to faktycznie robi się piana i jest dużo proszku nierozpuszczonego. Jednak jak już jestem po treningu i czas spożyć BCAA, to są one idealnie rozpuszczone i nie ma żadnej grudki.
spróbuje z pewnoscią;-) Do ubicia piany proszek do pieczenia + troske kwasku cytrynowego, do masy proszek i łączyć delikatnie - powinien fajnie wyrosnąć a piana ubijana z proszkiem i kwaskiem (nie jak u mam na soli) jest trwalsza:-D
[...] ją było po prostu dłużej podgrzewać. Woda by odparowała i masa byłaby gęsta. Można też wstawić ją do lodówki, to zgęstnieje jeszcze bardziej. Jeżeli chodzi o sernik to trudno mi powiedzieć co mogłeś zrobić nie tak, może za mocno mieszałeś wszystko na konieć i piana białkowa straciła puszystość, może za mało mleka dałeś i masa była za gęsta.
specjalnie na ten cel kupilem shaker TRECA ta piana nie jest gesta w niczym nie przeszkadza tak jak pisałem dosłownie chwilka czasu i po pianie :) Zmieniony przez - Bezelu w dniu 2009-11-25 18:47:48
Rozpuszczalność bardzo dobra, praktycznie zero grudek oraz znikoma piana. Ogólnie dobre białka. Dziękuje za możliwość spróbowania, na pewno kiedyś zakupie sobie kapuczino kapuczino - bardzo przyjemny delikatny smak 9/10 wanilia - nie ma to jak stara dobra wanilia 8/10 truskawka - troche sztuczny smak, ale dobre 8/10 ciasteczka - nic specjalnego, [...]
[...] piekarnik na 180-200 stopni. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do piany dodajemy żółtka i miksujemy tyle tylko żeby połączyć, ale żeby piana nie opadła. Przestygniętego kurczaka łączymy z przestygniętymi warzywami (można tutaj też dorzucić tartego sera) i wsypujemy masę do piany jajecznej. Mieszamy lekko by [...]
[...] bryłę więc na wyczucie dodawałam po troszku wody by uzyskać konsystencję ciasta ucieranego. -białka ubij ze szczyptą soli, porcjami dodawaj do ciasta delikatnie mieszając by piana nie opadła, następną porcję wmieszaj jak poprzednia połączy się z ciastem. -wyłóż do tortownicy wyłożonej pergaminem -czas pieczenia ok 50-60 min w 180 stopniach (z [...]
[...] zytniej pol plaskiej lyzeczki sody Do smazenia co komu pasuje - olej, maslo - lyzeczke, na teflonie nic nie potrzeba :-) Oddzielic bialko od zoltek, ubic na sztywko. Jak juz piana jest sztywna, wmiksowac po jednym zoltku nastepnie po lyzce maki i ta odrobine sody. Wszystko na patelnie - usmazyc z obu stron. Przy smazeniu pierwszej strony mozna [...]
No nie nastawiaj się zbytnio, moja odpowiedź była lekko ironiczna :) Piana jedzie takie ilości soku, że może go takie cuda pompują, ale na sucho śmiem wątpić w efekty. Zaszkodzi mi popompowanie łapek dla dobrego samopoczucia zamiast siedzenia na dupie przed tv? }:-( Wyluzujcie ludzie /-)_
Bardzo smaczny izolat. Posiadałem smak czekoladowy i nie mogę powiedzieć złego słowa. Wyśmienity tak samo jak i zapach rozpuszczalność. Bardzo cieszy, że już po 2-3 ruchach nie zostaje piana.
Mam to cudo. Stwierdzam że to białko jest bardzo dobre z tym że ja akurat wlewam więcej mleka niż sugeruje producent. Pachnie bardzo przyjemnie, jest dość gęstawe jak kaszki nestle, rozpuszcza się dobrze - nie ma problemów z pianą, smak naprawdę dobry bananowy zero chemii, nie zalega na żołądku. Bardzo przypadło mi do gustu. (Piłem tylko z [...]
Abnexen - AB Blend Wanilnia Smakowo bardzo dobre, dla mnie lepsze niż SFD Protein Plus Complete Wanilnia, zapach też ok Piana spora, ale to w niczym nie przeszkadza, zawsze można odczekać Rozpuszczalność bardzo dobra
smak marcepanowy (z woda) faktycznie dobry, smak intensywny, nie przeslodzony, problemów gastrycznych brak, nie zalega na zoladku, troche trzeba poczekac az piana opadnie i nie miesza sie idealnie ale prod.godny polecenia edit smak bananowy podobnie, dobry w smaku , czuć ,że to banan ;-) reszta j/w Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-04-19 [...]