[...] ;-) Było warto dla tych kilku słoików. W następnym tygodniu druga tura produkcji coś czuję. Z mniej ciekawych rzeczy - WTORKOWA MISKA; 1. 45 g płatki owsiane, 10 g otręby gryczane, 70 g białka jaj, 10 g maka pszenna razowa, 30 g nektarynka, 30 g borówki, 15 g WHEY UNS, 2 g kakao, cynamon + 20 ml mleko do kawy [...]
[...] selenu, żelaza i cynku: - Jod: ryby ze słonych wód oraz owoce morza - selen: orzechy brazylijskie, oraz także w mięso, jajka oraz ryby, nasiona słonecznika, kiełki pszenicy, otręby, ryż brązowy. - Żelazo:o najlepiej przyswajalne - jest w chudym czerwonym mięsie, na przykład wołowinie, oraz w jajka, ryby, orzechy, suszone morele, natka pietruszki, [...]
[...] dodaje nieco wody do mleka, żeby już tyle laktozy w siebie nie wlewać. jedna opcja: mieszam mleko z porcją odżywy, na gaz, dodaje rodzynki i jakieś śliwki suszone, płatki i otręby - wcinam. druga - omlek z płatkami, płatki zalać gorącą wodą, dodać do ubitych jaj, podobnie rodzynki i śliwy, cynamon... to przeważnie mój posiłek przedtrenigowy i [...]
2014-04-23 środa - DT Cykl - 13 / dzień - 10 po wczorajszym bardzo mocne domsy w bickach, klata podobnie, skosy brzucha średnio PARAMETRY PODSTAWOWE dziś jakieś dzikie odczyty na tanice, możliwe że to przez wczorajsze poprzestawiane menu Waga 95,9 Waga tłuszczu 18,3 [...]
[...] się na zdrowych tłuszczach (NNKT),chudych białkach i węglowodanach z warzyw i otrąb. Białko: chude mięsa, ryby,jaja, chude sery, odzywki białkowe. Węglowodany: warzywa, otręby: pszenne(lepszy wybór) i owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste ryby, orzechy i nasiona. Ważną role w diecie ckd odgrywa błonnik, który [...]
[...] i wydalanie z kałem. Dodatkowo błonnik wiąże dużo wody po dotarciu do jelit, jego objętość wzrasta 40-krotnie dając uczucie sytości. Drugim dobrym źródłem błonnika są otręby pszenne. Do płatków można dołożyć orzechów/suszonych owoców - orzechy są dobrym źródłem tłuszczy, suszone owoce mogą posłużyć jako urozmaicenie diety bądź uzupełnienie [...]
DIETA CKD Kilka praktycznych porad 1. Wstęp O diecie CKD napisano już tyle, że wszelkie próby jej analiz byłyby zbędnym dublowaniem. W postach np. CKD. Fakty nie mity by Qaz można znaleźć wszystkie informację o tym jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, jak rozłożyć składniki i jak zbudować jadłospis. Mimo to ułożenie w miarę odpowiedniego [...]
[...] Dieta : i tu jest problem. bo jem rzeczy z pewnej grupy produktów - tj. ryby, owoce morza, baaardzo dużo warzyw, nabiał (chudy) - serki wiejskie i twarogi, jogurty 0%, otręby (niestety w dość dużej ilości), zupy. nie jem mięsa i to raczej się nie zmieni :} ogólnie staram się ograniczać węglowodany do granic możliwości (raz - dwa razy w [...]
[...] lnianym i otrebach, jak to ma wygladac? Kawa i aeroby zwsiększają uwalnianie kwasów tłuszczowych jako źródła energii, olej lniany pomaga w regulacji układu hormonalnego, otręby są 'wypełniaczem' ukł. pokarmowego, więc też wpływają na redukcję uczucia głodu, dod. otręby owsiane stabilizują poziom glukozy we krwi. 7. No i naprawde ciekawi mnie [...]
Witam wszystkich uzytkownikow forum, jestem tu poraz pierwszy i mam pare pytan i prosze o porady. Mam 22 lata i zdecydowalem sie wziac za siebie, po pierwsze rzucilem papierosy i tu glowny problem. Nie chce przytyc, a zarazem przydalo by sie odchudzic. Mam 180cm i 88kg, uprawiam sport i jestem tzw silnej budowy(grube kosci), no ale trzeba przyznac [...]
[...] zywienia doksztalcam. postanowilam wrzucac na forum wyluskane przeze mnie informacje ktore uznam za ciekawe i godne uwagi. zaczne od otrab. znalazlam artykuł o tym iż otręby mają doskonałe dzialanie odchudzające . wypelniaja zoladek i nie tucza. daja uczucie sytosci a nie powoduja osadzania sie tluszczu na biodrach. przy czym wystarczy [...]
[...] - co robić? ---------------------------------------------------------------------- - Dobrymi "zapychaczami" są produkty bogate w błonnik (patrz punkt 28.) takie jak otręby (ktore możesz zjeść z jogurtem) czy zielone warzywa, jak sałata, szpinak, brokuły. Pokarmy te mają bardzo małe ilości węglowodanów strawnych, a białka i tłuszczu [...]
A z czym mam te otręby jeść? Same czy na wodzie? Czy może jeszcze jakoś inaczej Same by cię zamuliły można z wodą, można dodawać do potraw - np. do sałaty, jako panierka do mięsa, można posypać chleb przed wstawieniem na grzankę (jak toster pionowy, to raczej nie )
[...] mlekiem – przyp. tłum.). Przygotowanie zakwasiacza. Dodatki: a) mąka żytnia, pszenna, gryczana, jęczmienna, kukurydziana lub jakakolwiek inna mąka, np. manna lub otręby; b) serwatka z kefiru lub ze zsiadłego mle-ka; c) ciepła przegotowana woda o tem. 35–40 °C. W garnku z wnętrzem z emalii mającym szerokie dno należy [...]
[...] które charakteryzują się niskim przetworzeniem i przyrządzać je tak, by straty były jak najmniejsze. Źródłami sacharydów o niskim przetworzeniu to płatki owsiane górskie, otręby pszenne, ryż dziki/czarny i brązowy, makaron razowy/z mąki durum, kasze gruboziarniste, pieczywo razowe. Wszystkie te produkty charakteryzują się niższym [...]
[...] się treningiem ), jemy kolacje, dla mnie najlepszą kolacyjką jest ryż ( 3/4 torebki, mozna nawet walnać całą, cie się będziemy ) do niego łyżeczka cukru dla smaku, dorzucam otręby owsiane i to wszystko zalewam małą ilością mleka ( pycha ) odpoczywamy pół godziny, kończymy naukę i przed paciorkiem pasuje nam trochę się porozciągać. Zaczynamy od [...]
[...] są właśnie najlepszym źródłem błonnika. Stąd za najbogatsze w błonnik uważa się produkty w których składzie zostały zachowane te zewnętrzne części ziarna, należą do nich: otręby, płatki zbóż, pieczywo razowe i grube kasze. Poniżej podaje ilości błonnika w wybranych produktach w przeliczeniu na 100 g: chleb baltonowski (taki zwykły) 4,7g chleb [...]