Praktycznie cała dieta kiczowata, za bardzo opierasz się na przetworzonych produktach - grahamki, puchatek, masło orzechowe i inne śmieciowe produkty kompletnie do wymiany. Węgli prostych ogólnie zdecydowania za dużo, a te carbo przed treningiem to już kompletna pomyłka. Możesz z niego zrezygnować całkowicie, ew. wrzucić do naprawdę dłuższych [...]
WWiem, że głównie migdałowe jadł, ale myślałem że takie też. Zresztą nieważne, to i tak temat poboczny :) myślałem że masło orzechowe jest bardziej prozdrowotne, ciężko będzie mi się z nim rozstać bo po prostu je lubię. I co myślicie o reszcie posiłków. Jest sens tak cisnąć jeszcze przez jakiś czas?
[...] do przyjęcia bo do 140 było. Profil lipidowy na trenie jak i oralach chyba ciężki temat do ogarnięcia. Na mecie mimo 70ml lnianego dziennie + dużo omega 3 + masło orzechowe migdał/nerkowiec ldl/hdl rozjechane w obie strony. Po cyklu wiadomo że to się poprawia. Za to z ciśnieniem u mnie zero problemów czy tren czy meta czy npp 120/70 [...]
[...] obrastać w tłuszcz). Przede wszystkim obniż ilość białka do 2g/kg masy ciała (150g). Dodatkowo oczyść swoją dietę z produktów o wysokim stopniu przetworzenia, czyt. (masło orzechowe sklepowe, pszenny chleb, panierki, wędzone ryby - od czasu do czasu, gdyż zawierają substancje smoliste, niepożądane dla naszego organizmu). Brakuje kwasów [...]
To masła orzechowe mam z SFD, tylko nie było w spisie na potreningu to wybrałem jakieś losowe. Ryby jadam w piątki, w pozostały dni biorę Omega-3 w tabletkach. Warzywa, jak wspomniałem, jadam z reguły 2x dziennie - pomidory, papryka, cukinia, cebula. Z tego mleka robię robię sobie szejka z płatkami, bananem i jogurtem, bez tego jest mi trudno [...]
Masło orzechowe z ziemnymi w składzie to niepożądany składnik diety, skutecznie zaburzają stosunek o3 do o6. Dlaczego jadasz warzywa jedynie dwa razy dziennie? powinny być dodatkiem do każdego z posiłków. Szacowana ilość dla osób aktywnie fizycznie to około 0,5-1kg na dzień. DHA i EPA z kapsułek nie mają takiej wartości jak ryby.
Zerknijcie czy mogą być takie dwa zestawy,jakie masło orzechowe polecacie? /SFD/2017/5/12/5a9e9c2631924305ae9dd6b7d56ba190.jpg /SFD/2017/5/12/b86f37ea0f4440ebbe36d2d1c914d12b.jpg
[...] ziemne, a właściwie rodzaj fasoli to obfite źródło omega-6 jak i substancji antyodżywczych (lektyny). Skutecznie mogą zaburzyć prawidłowy stosunek o3 do o6, na dłuższą metę objadanie się ''orzeszkami'' może doprowadzić do wewnątrzustrojowych stanów zapalnych. Masło orzechowe sklepowe jeszcze gorsze - jako stały element diety nie ma prawa bytu.
Dokładnie, można by go skomponować dużo lepiej. Kakao puchatek, masło orzechowe to średnie zestawienia. Źródła białka praktycznie brak poza roślinnymi.
Znaczy Shake wygląda tak: Płatki owsiane 100gram Twaróg chudy 100gram Kakao zwykłe (nie umiałem znaleźć po prostu kakao to dałem puchatek) Masło orzechowe 40gram jest to masło 94% orzechów trochę solone nie znalazłem normalnego Mleko 250ml 1 banan Jak to teraz wygląda ?
masło orzechowe zawsze będzie słabym dodatkiem, lepiej juz dać osobno inne orzechy czy oliwy z oliwek, wiórków kokosowych. kakao normalnie jest dostępne wystarczy wpisać kakao i wyskakuje kilkanaście podpowiedzi.
[...] Kolejna sprawa to węglowodany np: ziemniaki które dostarczają sporej dawki potasu, wit.C, mają wysoki indeks sytości, właściwości zasadotwórcze, a są tańsze niż ryż który na ich tle wypada blado. Masło orzechowe sklepowe jest relatywnie drogie i zasobne w o6, sól, lektyny - lepiej odpuścić i w to miejsce kupić orzechy włoskie, źródło o3 (ALA).
kurczak, twaróg, twaróg, masło orzechowe. Dla mnie jałowo i podejście takie typowo kulturystyczne z kiedyś. Z tą czystą beztłuszczową masą to też dość ciężko :-D