[...] dół trening zajmował za dużo czasu i był za bardzo obciążający. Górę mam teraz podzielona na klatkę/przód barków i biceps na jednym treningu; plecy, tył barków i triceps na kolejnym. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/d37f729a969d4a5296c0196e7d8b570a.png Rewelacyjnie czułam się na treningu, chociaż przed bardzo mi się nie chciało... Suple zażywane przed [...]
olej słonecznikowy i dżem - do wywalenia. Zamiast słonecznikowego - orzechy, ryby, jaja całe (zamiast samych białek), oliwa z oliwek, zamiast dżemu - owoc. więcej warzyw / inne warzywa zróżnicowałbym też podaż ww w DT i dni bez trenigu siłowego.
Akurat masło i wióry nie należą do "dobrych" tłuszczy - co innego awokado, masło klarowane, olej lniany, olej kokosowy, czy też orzechy różnego typu (nie fistaszki z których masła orzechowe są zrobione) Edit. rzeczywiście tłuszczy wyjdzie ok, nie doczytałam tych jaj zwracam godność %-) Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-01-11 23:48:51
Świeetnie :< Czyli dużo jest do poprawy w sumie od razu mogę kilka rzeczy wyeliminować z powodu braku pieniędzy: Wołowina, słodkie ziemniaki, tłuste ryby, olej kokosowy, oliwa z oliwek... Niestety, zdrowe odżywianie jest drogie i to co mam teraz, to jest taki max oczywiście nie dopisałem do swojej diety witamin oraz warzyw i owoców, bo je także [...]
Okej bardzo dziękuje za odpowiedzi ! Generalnie parę osóbek dało się ponieść czego się obawiałem i dlatego też zaznaczyłem, żeby nie odbiegać od sedna pytania :D Wiem, że olej kokosowy jest rewelacyjny do smażenia a chociażby taka oliwa z oliwek czy rzepak lepiej stosować na zimno zresztą w przykładzie wymienionym nawet podałem właśnie olej [...]
gazeta Metro z dn.10-04-12 analizę przeprowadziła Journal of Food Science.Wyniki będą udostępniane na strone foodfraud.org (strona w budowie). A tak przy okazji, chciałam spytać o olej kokosowy. Jaki to ma smak? Chciałabym kupić, ale boje się, że będzie tak jak z olejem lnianym, który spróbowałam i o mało sie nie p.......
myślę, że spoko jak inny olej walniesz. Z lnianym mogłoby być nawet ciekawe z posmakiem orzechowym. Chociaż powiem Ci, że nie za bardzo czuć tą oliwę, bo dobry tatar to mocno doprawiony tatar i jak dla mnie musztarda i pieprz zabijają ten posmak.
[...] za odpowiedz :) taka szynka ratuje mnie przed monotonią.. i duzy problem mam z majonezem samozrobionym w sumie to ja tam widzę samą oliwę, oliwę i .. oliwę bo zuzyłam tego chyba z dobrą szklankę! reszta to dwa żółtka, musztarda i ocet jabłkowy, no nie wiem ile tej musztardy.. ze 3 łyżki stołowe na taka ilość... może policzyt to jako olej!
Obciac obcielam juz, ale ta reszte ktora mam chcialabym uratowac :-D ale ale, dzieki wielkie, wlasnie siedze z olejem na glowie i czytam o olejowaniu :-) mam nadzieje, ze da rade! z tego co widze, olej kokosowy dobry na wszystko :-)
Co do mieszanek z rycynowym, to nie polecam. olejowałam - i nagle moja cera się tak pogorszyła, że szok. Była SUCHA jak diabli, a podobno te oleje miały ją nawilżyć. poszłam w końcu do babki - kosmetyczki, od której kupuję zawsze krem i aż się złapała za głowę: "przecież miałaś zawsze taką super cerę"... przestałam olejować i znowu mam super cerę. [...]