[...] MOZE BYC 2 JABLKA, DO TEGO MOZE JOGURT Obiad(tutaj z godzinami jest juz lepiej bo jem go przewaznie około godziny 13:30-14:30) -w 90% przypadków ziemniaki(nie polane zadnym olejem ani niczym tłustym), zadziej ryz, makaron badz chleb(np. do bigosu) PAMIETAJ O KASZACH, RYZU BRAZOWYM, MAKARONIE Z MAKI DURUM -ryba, schabowy(dosc czesto), bigos i [...]
Gorszy w sensie tak tańsza z promocji w biedro, smak ma gorszy.poprzednią co miałem było ok dało rade wypić a tej nawet jak dam ok 5g do piersi podczas smażenia(na przykład) smak i zapach zostaje,nie pasuje mi ona.Olej lniany z piciem nie ma problemu.Orzechy włoskie skubie to co się nazbierało w zeszłym roku z drzewa.A kokosowy i palmowy jest do [...]
[...] wystarczającą wiedzą z zakresu tego życiowo ważnego tematu. Prawdopodobnie za brak tej wiedzy przyjdzie nam zapłacić wysoką cenę. Zawarte w naszym pożywieniu tłuszcze i oleje zaopatrują nas nie tylko w ważne, rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, E i K lecz również tworzą podstawy do tworzenia błon komórkowych, hormonów i prostaglandyn, [...]
[...] odżywczy & Olej lniany uzyskuje się z siemienia lnianego. Jest żółtawy, przeźroczysty. Posiada swoisty zapach i smak o nucie orzechowej. W łyżce nieratyfikowanego oleju lnianego tłoczonego na zimno, aż połowę składu stanowi kwas tłuszczowy z rodziny Omega-3! Ponadto po ok. 20 % stanowią kwasy: jednonienasycony kwas oleinowy oraz [...]
Drób/wołowina/wieprzowina/ryby z ryżem/kaszą/batatami/ziemniakami i np. olejem mct lub kokosowym. Uważasz, że jednak przed treningiem lepiej zjeść taki posiłek "obiadowy" a dopiero po treningu płatki z owocem i odżywką (na odwrót niz ja zaproponowałam)? Ostatnio zjadłam przed treningiem właśnie taki posiłek i tak średnio sie czułam na treningu. Na [...]
Olej kokosowy jest najlepszym wyborem do smażenią ponieważ w ponad 90% składa się z nasyconych kwasów tłuszcowych, żadne inne oleje roślinne nie są w stanie z nim tu konkurować. Jeżeli na oleju nie ma napisanego, że jest nierafinowany to pewnie jest rafinowany inaczej producent by się tym pochwalił bo taki jest droższy i bardziej wartościowy. [...]
Bo jak mówimy o spożywaniu to nie rafinowany to olej "brudny" zawiera pewnie lepszy stosunek witamin , składników nie tyle odżywczych co zdrowych (antyoksydantów) ale i trochę Chemii jak roślinki były pryskane :), do smażenia to jak najbardziej rafinowany lub lepiej kokosowy . EDIT: W ogóle byłem nie precyzyjny bo miałem na myśli tłoczony na [...]
Jeżeli masz używać do smażenia to nie przejmował bym się tym że jest Rafinowany. Olej kokosowy własnie dlatego jets polecany bo zawiera MCT i jest odporny na działanie wysokich temperatur więc tutaj proces rafinacji nie powinien go w jakikolwiek sposób "zdegradować" i nie każdemu odpowiada posmak Kokosa w mięsie przy olejach nie rafinowanych.
smazone mogą byc na PAM'ie, do smazenia nadaje sie tez maslo klarowane, smalec, olej kokosowy. mozesz miesa dusic, piec, smazyc na teflonie bez tluszczu, gotowac. ryby wedzone i z puszki jako urozmaicenie a nie staly element diety.
idealny do smażenia jest olej kokosowy , możesz próbować na maśle , smalcu ale najlepiej jak już smażyć to na teflonie bez tłuszczu a już wogóle cudownie nie smażyć tylko gotować/parować
po treningu olej kokosowy jest bardzo dobrym rozwiązaniem i bledne jest myslenie ze w takim posilku nalezy unikac calkowiecie tluszczu. do smazenia sie bardzo dobrze
Olej kokosowy jest bardzo dobrym tłuszczem do smażenia jak i do spożywania na zimno. Znakomicie się sprawdza w porze okołotreningowej. Śmiało możesz dać siemię lniane kilka razy w tygodniu zamiennie z orzechami, wyjdzie pewnie taniej:) Dokładnie jeżeli chcesz nieodtłuszczone to pozostaje kupić całe i zmielić . Pozdrawiam
Smalec, masło klarowane, olej kokosowy, pam. Nie wiem jakim cudem zużywasz tyle tłuszczu do smażenia. Wystarczy rozsmarować 5ml na patelni, lub nawet podsmażyć/dusić dodając troszkę wody.