Wybierać w sklepie mało żylaste, chude kawalki: rostbef, rozbratel, udziec, poledwica no i wołowina się musi długo gotować jesli na surowo zjesz;-) w gulaszu gotuję min. godzinę. Można też octu jablkowego albo winnego dodac do marynaty i odstawic na kilka godzin/noc.
ktoś dawał przepis na muffiny poranne owsiane, pamiętam, że było tam 50g płatków 2 jajka i trzeba to było zamieszać na noc zostawić a rano w foremki i do piekarnika.... macie może linka do tego, szukam i szukam i nie poszukam a poczeba mi tylko błagam nie odpowiadajcie mi w przepisach tylko tu, choć przepisy umieszczamy nie przy grach a w [...]
[...] smakuje halibut zrobiony wg tego samego przepisu. ktoś dawał przepis na muffiny poranne owsiane, pamiętam, że było tam 50g płatków 2 jajka i trzeba to było zamieszać na noc zostawić a rano w foremki i do piekarnika.... macie może linka do tego, szukam i szukam i nie poszukam a poczeba mi Zdaje się, że mam ten przepis na kompie. Linka [...]
U mnie ładowanie jak co dzień na noc (ale brzmi %-) ) Cyc z kuraka, siata ryżu, do tego fasola, papryka i jakiś tam sos ostry (że niby meksykańskie %-) ), a na deser dwie buły z nutellą, banan i kubas kakao z cynamonem. 8-) edit: przeczytałem u paszkosia o czekoladzie i mnie również wzięła chętka %-), więc wszamałem jeszcze pół tabliczki [...]
Ja piekę w foliowym rękawie. Czasem nadziewam mielonym mięsem, albo szpinakiem z fetą, albo kładę na wierzch plastry boczku. Dobrym sposobem jest też moczenie mięsa w lodówce przez noc/dobę w wodzie z solą i przyprawami. Mięso przed pieczeniem powinno być w temp pokojowej.
Mathilda, ja indyka najczęściej kroję w kostkę/paski i marynuję przez noc: sos sojowy + ocet jabłkowy 1:1 + przyprawy wg uznania i wrzucam na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem do zrumienienia. Wychodzi mi z tego przepisu soczysty zawsze :-)
kielki robie w sloiku :-) mocze przez noc, odlewam, zakrywam gaza czy odcietym kawalkiem koszulki (bawelna) i co 12godzin przeplukuje czysta woda. Zesmiardly sie tylko jak za dlugo trzymalam, kielki nie maja dlugiej daty zuzycia
kielki robie w sloiku :-) mocze przez noc, odlewam, zakrywam gaza czy odcietym kawalkiem koszulki (bawelna) i co 12godzin przeplukuje czysta woda. Zesmiardly sie tylko jak za dlugo trzymalam, kielki nie maja dlugiej daty zuzycia ale fasolowe też ? np taką czerwoną... albo mung
Mali, dziękuję! :-) Mogłabym od razu na śniadanie schrupać. Albo zrobić wersję mięsną na noc i owocową na poranek, o! Dzięki jeszcze raz za pomysły dziewczyny :-)
[...] strączków i płatków owsianych w celu pozbycia się kwasu fitynowego... rozumię, że płatki owsiane zalewam wodą z kranu, ale zastanawiam się na jak długo? wodę z moczenia oczywiście wylać? i jak się robi omlet z płatków, to czytałam, że można zalać je na noc wrzątkiem tak, żeby rano były gotowe... ale czy trzeba je również wcześniej namoczyć???
... a co do omletu to jak zaleje płatki na noc wrzątkiem, rano przepłuczę to wtedy mogę je dodać do jajek (bez gotowania) i usmażyć, tak? dzięki, wiem, że to może głupie pytanie, ale ja z płatkami mam do czynienia dopiero od września ;-) wcześniej jadłam czasami otręby owsiane, ale po lekturze biblii sfd wywaliłam cały zapas
Oleje różne : arganowy, lniany, z pestek śliwek na końcówki włosów, oliwkę hipp (ma dobry skad), oliwę z oliwek lub z pestek winogron . Olejek nakładać najlepiej na noc. Polecam też świetną maskę fryzjerską - Reginol.
Przejrzalam swoje jadłospisy ostatnie w celu znalezienia przyczyny, ze mój brzuch wygląda jak balon ostatnio i nie schodzi nawet przez noc - czy to możliwe. Że to wafle ryzowe? Jeszcze dwa tyg temu co prawda mogłam sie nimi zajadac i nic się nie działo, ale moze za dużo ich po pewnym czasie sie zrobiło? Tak naprawdę to albo one albo nabiał zaczęły [...]
Mój pierwszy i chyba osatni tunezyjski kebab zdychałem po nim cała noc ale było warto pycha }:-( /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/d39dccb0f9ea4bf18bd550eb49f79629.jpg
[...] laskowych i migdałów 75ml mleka lub wody do połączenia przyprawy: cynamon Suche składniki mieszamy razem z masłem orzechowym, doooookładnie. Łączymy wszystko z płynem, lepimy kulkę, ugniatamy dokładnie w keksówce. Chłodzimy przez minimim 3h, najlepiej przez noc. Tniemy, jemy :D Zmieniony przez - krystian.kaczanowicz w dniu 2014-11-03 13:12:29
Całą noc żeśmy robili, ale nie jem takich rzeczy...wolę snickersa /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/05545b37971e4ef298f36ece204ee572.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/e2e1362f103e4348931c9235cd26abbe.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-02-12 06:41:31
Poranny omlet z dżemem łowicz 100% Ptasie mleczko na noc (najlepsze jakie mi kiedykolwiek wyszło :-PP) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/7c08360ad40541618691587119acb748.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b8eea416a5c54fbea0ed035bd449bac0.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/446bfc63b3ee4bf38875556fc1ee2fd3.jpg
[...] źródło białka, sądząc po wypisce? nie rób tego (poza twarogiem). w każdym posiłku masz mieć pełnowartościowe źródło białka, czyli nie mleko, jogurt, czy kefir (twaróg na noc może być) tylko mięso, ryby, jaja, strączkowe chyba też są źródłem, ewentualnie jak nie dasz rady to prochem dobijaj. i w oparciu o białko komponujesz posiłek: dodajesz [...]