[...] miec stosunek 1:1 wszystkich bardziej na oko - ale zadengo nie unikam i z zadnym nie przesadzam jedynie staram sie spozywac malo 06 ale jesli ktos je jakies oleje roslinne/nasiona - to ich nie ograniczy 1:1? czylo nasycony:jednonienasycony:wilonienasycony 1:1:1 gdzie 06:03 -> 1:1 stosunek z bajkowy - raczej dokldnie taki nie osiagalny ale im [...]
Przy czym wymieniajac owe przedzialy dla bialka (2,5-3,0) masz na mysli caly czas zwierzece, racja? U mnie np dochodzi jeszcze 0,5-0,7 roslinnego - nasiona, orzechy, etc, a w sumie podaz protein plasuje sie na poziomie 2,9-3,0g na kg. Zmieniony przez - Arros w dniu 2011-09-23 09:56:36
question: zboza i nabial wyeliminowane, suplementy dodane, ale ostatnio zupelnie przez przypadek (zupełnie zapomniałam ze to tez nasiona) kupilam pestki z dyni. nadaja sie w moim przypadku?
};-) tak, Pan dzielnicowy wystawiał mandat za złe parkowanie a ja spanikowałam \-) A tak na serio to wbrew pozorom nasiona konopi są całkiem zdrowe - całkiem dobre źródło białka jak na roślinę (polecam dla wegetarian) no i przede wszystkim dobre tłuszcze :-D wspomagają układ odpornościowy, są bezglutenowe, mają dużo antyoksydantów - niestety w [...]
[...] będzie jeżeli będziesz wiedziała co jedzą - z tymi karmami to nigdy nie wiadomo, bo jak dla psów/kotów i zwierząt gospodarski jest jakiś w miarę porządny nadzór to gryzonie to porażka. A co taka świnka jadła by w peru? Zielsko, owoce jakieś nasiona i ziarenka i przegryzła ziołami - to dla świnki najodpowiedniejsza dieta, bo bliska jej naturze :-)
Płatki owsiane Jaja kurze całe Słonecznik, nasiona MR.BIG - Whey protein Mleko UHT 1,5% tłuszczu Zmieniony przez - DEXTROZER w dniu 2012-09-04 09:23:52
[...] oliwki, oraz mięso wołowe (zwłaszcza od zwierząt wypasanych trawą) • dobre źródła kwasów tłuszczowych wielonienasyconych: ryby morskie i owoce morza, orzechy włoskie, nasiona lnu i olej lniany wysokolinolenowy • dobre źródła kwasów tłuszczowych nasyconych: olej kokosowy, masło, mięso, jaja • godne uwagi także: tłuszcz kakaowy i olej [...]
No to mam pytanko: 1. Które orzechy/nasiona są najcenniejsze ? ja osobiście najczęściej jem orzechy laskowe, nerkowca, fistaszki te w skorupce obieram i wcinam, za to rzadziej włoskie i migdały. Podbić tych ostatnich na + ? Ser dodaje do smaku do szpinaku :), ale zamienić np. na dobry żółty ?