Z własnego doświadczenia wiem, że jak dodam zbyt dużo płatków zbożowych, czy mąki w stosunku do jaj lub białek jaj, to omlet wychodzi suchy, a naleśniki kruche i łamliwe przy zawijaniu. Rozwiązań jest kilka: 1. Dodajesz więcej jaj. 2. Dodajesz troszkę proszku do pieczenia/sody oczyszczonej. 3. Dodajesz białka jaj, np.: [...]
Jeżeli ustaliłeś sobie pewne założenia diety, czyli daną ilość kalorii i składników odżywczych, to dobrze by było jakbyś się ich trzymał. Oczywiście nie trzeba tego robić co do posiłku, czy nawet dokładnie w danym dniu. Można jednego dnia zjeść więcej białka, a w inne dni wyrównać te ilości do średniej z wyliczeń. Musisz jednak o tym pamiętać. [...]
Jeżeli ustaliłeś sobie pewne założenia diety, czyli daną ilość kalorii i składników odżywczych, to dobrze by było jakbyś się ich trzymał. Oczywiście nie trzeba tego robić co do posiłku, czy nawet dokładnie w danym dniu. Można jednego dnia zjeść więcej białka, a w inne dni wyrównać te ilości do średniej z wyliczeń. Musisz jednak o tym pamiętać. [...]
Liczę ważąc produkty, a waha to się bo na co dzień jem bardzo różnie. Zazwyczaj jednak jem 60g odżywki białkowej raz z mlekiem 1,5% raz w wodą stąd ten rozstrzał, często dochodzi kurczak z ryżem basmati i warzywami, pomiędzy skyr, jakiś serek wiejski, czasami naleśniki białkowe z masłem orzechowym a czasami jajecznica z fasolką i waflem ryżowym. [...]