[...] znikają z pojemnika, zanim wpadnę na to, żeby je pokazać %-) Jedynie mam naleśniki z dziś, których naoglądam się u Czawaja i później mam na nie smaka. Składniki: ciasto: mąka jaglana 30g, mąka ryżowa 30g, mąka pszenna 40g, 1 jajo, 100ml mleka 1,5% + woda farsz: twaróg półtłusty 250g, mus owocowy Kubuś 100g, cynamon [...]
[...] więc przeczytam w domu wieczorem. Aż tyle wolnego czasu w pracy niestety nie mam :-P Co do ciasta to dam dokładne proporcje tego ze zdjęcia, bo jeszcze pamiętam na świeżo. mąka jaglana - 60g mąka ryżowa - 60g mąka kokosowa - 15g białka jaj w proszku - 15g 2 jaja rozm. M - 100g banan - 120g kakao - 15g serek białkowy 0% Tolonis - 150g woda - [...]
[...] drożdżach, żeby był swój albo drogą wyjątku dotychczas kupowałam z piekarni, z takim składem może być? Wiem, że słonecznika się nie poleca, ale tam jest go jak na lekarstwo. mąka orkiszowa, woda, mąka żytnia, mąka pszenna, mąka żytnia zaparzona, drożdże, płynny zakwas, zaczyn, miód (0,5%), ekstrakt słodu jęczmiennego, słonecznik (posypka) Dzisiaj [...]
[...] zamiar jesc zwykly filet. Nie bylo opcji by wybrać po prostu filet to wybralam to. Co do chleba to myślę, że sklad jest krotki w porownaniu do innych jakie tam widziałam. mąka żytnia (43%), woda, ziarna słonecznika (14%), drożdże, mąka ze słodu żytniego (2%), mąka pszenna, sól, olej rzepakowy, mąka sojowa, środek do przetwarzania mąki: kwas [...]
Już wcześniej miałem pisać, że oxymethyl-s thai labz, to yebany syf, ale bez dowodów można sobie każdą bajkę wcisnąć. http://img14.imageshack.us/img14/2750/aspal.jpg Chyba nie trzeba nic dodawać - wyniki idealne. Drogo mnie wyniosła ta mąka w kapsach %-) Zmieniony przez - HaVoK89 w dniu 2012-12-17 16:46:15
[...] ml odtłuszczonego mleka Wlewanie mleka do miski z mąką razową pszenna z 2 żółtkami Mieszanie w misce wody, mleka, mąki razowej pszennej z 2 żółtkami Wymieszane; woda, mleko, mąka z 2 żółtkami Wlewanie ubitych białek do miski z wodą, mlekiem, mąką razową pszenna z 2 żółtkami Dodawanie słodzika Rogniatanie łyżeczkami słodzika i dodawanie go do [...]
:-):-) Mąka żytnia, typ 720 Ta mąka prawie wcale nie różni się od mąki uniwersalnej typ 650, która nie jest polecana. Zobacz Typ mąki określany jest zawartością popiołu, który wskazuje na ilość składników mineralnych w danym jej rodzaju. O ilości popiołu decyduje z kolei stopień przemiału mąki. Im bardziej jest ona oczyszczona, tym mniejsza jest [...]
Kuba byc moze jest tak jak mowisz, ale ja nie jestem pierwszy i nie ostatni, ktory tak robi. Konkretnie o te gofry sie rozchodzi, a mam jeszcze jedno pytanie odnosnie mak, rodzajow itp. itd. A wiec tak: 1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas? 2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego? 3.Czy [...]
A wiec tak: 1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas? 2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego? 3.Czy maka z pszenicy durum dobra jest? Wiem, ze do makaronu sie uzywa, ale, gdzies kiedys ktos pisal mi, zeby z takiej pizze np. zrobic bo sie nadaje do tego. 4.Jesli zmieszam make zytnia razowa [...]