Miałem pod ręką Maka lub kfc. Wybrałem Maka. Wiem, że to g...no, ale raz na jakiś czas jem bo chce Czarny: wiejski, pomidor, sopocka i chleb z ziarnami soji :-p i dużo pieprzu Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-27 12:29:41 Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-27 12:31:40
ale poruszenie, dziś nie zaśniecie przeze mnie %-) bezglutenowa czyli spód z mieszanki: mąka ryżowa, mąka gryczana, jaglana, kukurydziana, z amarantusa i ziemniaczana :-) ale, jeśli ktoś może gluten, to oczywiście nie ma co się męczyć, bo smak zawsze będzie gorszy, chociaż ten spód po takiej głodówce bardzo mi smakował :-D jakbyście byli [...]
Witam! Ciekawi mnie jaka mąka jest najzdrowsza,najlepsza? Cały czas cisnąłem na żytniej typ2000 i orkiszowej700. Teraz zakupiłem z brązowego ryżu,bo zwykła ryżowa strasznie sucha była do omleta czy innych wypieków. Jednak przyglądając się składom widzę,że są ładnie nabite fosforem,a musze go unikać. Na jaką mąkę zatem lepiej powinienem się [...]
[...] żywność o długoterminowej dacie ważności (kawa rozpuszczalna, mielona, herbata, kakao, olej, makaron, cukier, owoce w puszce, ciastka, czekolada, konserwa mięsna lub rybna, mąka, ryż, kasza, warzywa w puszce, oraz najważniejszy element KARTKA ŚWIĄTECZNA Z ŻYCZENIAMI). Nasi wolontariusze obecni przy stoisku udzielą wszelkich informacji [...]
Tym razem coś na kształt "tortilli" ciasto naleśnikowe (mąką pełnoziarnista, 3 jajka, mleko, sól) placki posmarowane sosikiem paprykowym z jogurtu greckiego, papryka, groszek zielony, pomidor, kurczak w stylu "pikantnym" :-) Smakowało, a przede wszystkim się najadłem ;-D /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/efef705e79914a7bba0f5438e2ec527e.JPG
:-):-) Mąka żytnia, typ 720 Ta mąka prawie wcale nie różni się od mąki uniwersalnej typ 650, która nie jest polecana. Zobacz Typ mąki określany jest zawartością popiołu, który wskazuje na ilość składników mineralnych w danym jej rodzaju. O ilości popiołu decyduje z kolei stopień przemiału mąki. Im bardziej jest ona oczyszczona, tym mniejsza jest [...]
Wspomniane było, że nie powinno się jeść pieczywa tzw. chrupkiego. dlaczego? T pieczywo które ja jem w składzie ma dosłownie tylko : mąka razowa żytnia, sezam (10%) i sól. To wszystko..więc co widzicie w nim złego? w wersji pieczywa ze sklepu Norma jest jeszcze dodana mąka pszenna razowa, otręby pszenne (ta wersja rozumiem, że gorsza, ale i tak [...]
Wspomniane było, że nie powinno się jeść pieczywa tzw. chrupkiego. dlaczego? T pieczywo które ja jem w składzie ma dosłownie tylko : mąka razowa żytnia, sezam (10%) i sól. To wszystko..więc co widzicie w nim złego? w wersji pieczywa ze sklepu Netto jest jeszcze dodana mąka pszenna razowa, otręby pszenne (ta wersja rozumiem, że gorsza, ale i tak [...]