SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • [...] biegu Kurczaka kroisz na dlugie paseczki,dodajesz sos sojowy,miod,slodka i ostra papryke, imbir do teggo cebual i duzo czosnku.Wszystko to podsmazasz na woku zeby nie bylo mieso surowe, potem dodajesz warzywa np. mieszanke chinska albo papryke ,marchewke i np. groszek curowy,nastepnie dodajesz do tego przygotowany wczesniej makaron(nie wiem czy [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-24 09:32:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie traci żadnych wartości, no może poza tym tłuszczem który zostaje ci w tym rosołku. Możesz gotować tyle ile ci pasuje, oczywiście jak za długo będziesz gotował to ci się rozpadnie i będziesz łowił mięso w rosole. Ale godzinka jest ok.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-16 07:24:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. czy w tradycyjnych blenderach o 4-5 programach mozna zmielic surowego kurczaka (oczywiscie piers) tudziez udziec wolowy na cos ala "mieso mielone" do spaghetti? moc 600 Wat 2. co sie stanie gdy w przepisach na ciasta mamy zaznaczone ze maja byc bialka jaj, a damy cale? przykladowo w: [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-04 21:54:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie wiecie czy na takim grilu da się jakoś ziemniaki zrobić? A mieso przepyszne wyszło

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-14 18:31:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • oskar117 oczywiście na twardo mat93 najlepsze będzie mięso + kasza/ryż brązowy/makaron durum + warzywa + oliwa ewentualnie kanapki z chleba razowego z mięchem

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 19:08:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 50g owsianych + 2 jajka (w formie placka) + odżywka białkowa nadaję się po treningu? Owszem, wiem, że lepiej ryż/kasze/makaron i mięso, ale w moim przypadku to odpada. Jestem na redukcji jakby co

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-20 16:38:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Usmażyć na oliwie z oliwek/tłuszczu kokosowym/oliwie z pestek winogron/oliwie z wytłoczyn oliwek lub bez tłuszczu na patelni teflonowej. Jak dodajesz wody to dusisz mięso a nie smażysz. Można z początku lekko podsmażyć z każdej strony a później dolać trochę wody, dodać jakieś warzywa i tak dusić pod przykryciem.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-20 08:00:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ile czasu powinna się gotować wołowina (udziec/antrykot/rostbef) na parze żeby była zjadliwa? Wiem, że mięso szybciej będzie dobre jak pokroi się je w drobne kawałki.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-05 18:35:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tak przy okazji i gwoli ścislości mięso ważymy przed parowaniem a nie po?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-05 23:05:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki, potwierdziłeś informacje które znalazłem w internecie Ligawę widziałem w Realu w podobnej cenie co antrykot i rostbef. Pasowałoby się zatem na niej skupić jeśli chodzi o mięso wołowe? Zmieniony przez - qwe-sfd w dniu 2011-07-23 01:54:00

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-23 01:53:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (osobiscie preferuje duszenie miesa na patelni, czyli wlewasz odrobinke wody na nia tak by pokryc powierzchnie), a kuraka wrzucasz na juz wrzaca wode. W ten sposob dusisz mieso pod przykrywka ok 10-15min jednoczesnie pilnujac zeby woda nie odparowala (bo kurak zacznie sie smazyc), mieszasz od czasu do czasu. Zadna filozofia. Zmieniony przez - [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-12 22:31:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W dwustronnym zrobisz to dwa razy szybciej, mięso jest pieczone z dwóch stron jednocześnie co znacznie skraca czas grillowania a tym samym daje oszczędność prądu. Grille te są pod nachyleniem więc tłuszcz ci wycieka. Ponadto ja taki grill przed wrzuceniem mięsa wykładam folią aluminiową, jak zrobisz to umiejętnie to nie trzeba myć a tłuszcz i tak [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-14 14:15:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ile czasu może leżeć w lodówce mięso (piersi z kurczaka , wołowina , wieprzowina ) tak aby zachowało świeżość , nadawało się do spożycia , i czy to czy są surowe czy już usmażone ma na to jakiś wpływ ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-02 20:12:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wiekszosc oliw pochodzacych z "hiszpanii" to jeden i ten sam andaluzyjski produkt opakowany w inne etykiety. oczywiscie mowa o niskiej polce cenowej. surowe mieso - az nie zacznie smierdziec. imo 2 dni max! juz przyrzadzone - wytrzymywalo u mnie do 3 dni. Zmieniony przez - Arros w dniu 2012-01-02 21:01:16

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-02 21:00:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ile czasu może leżeć w lodówce mięso (piersi z kurczaka , wołowina , wieprzowina ) tak aby zachowało świeżość , nadawało się do spożycia , i czy to czy są surowe czy już usmażone ma na to jakiś wpływ ? Surowe jak u mnie ma leżeć dłużej niż przez jedną noc to mrożę bo nigdy nie wiadomo ile leżało w sklepie a te ich daty są często rypnięte. Ale [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-03 06:49:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam pytanko, czy swieze mieso z króla hodowlanego jest dobre na redukcji? mam dostep do takiego miesa i chcialbym je ugotowac z warzywami ale nie wiem czy moge

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-15 16:31:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • sos sphagetti i mieso mielone

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-27 17:30:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak sam zmielisz to jak najbardziej. Chyba, że o kupne mielone Ci chodzi to raczej nie najlepsze wyjście, nie jest to zapewne mięso pierwszej jakości.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-14 19:41:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • To jakie mielone? jak kiedyś się pytałem to mówili na forum, że mielone wieprzowe albo wołowe jest ok. W takim razie jakie jeszcze mięso oprócz piersi? czy karkówka/schab będzie ok? Zmieniony przez - wojtekpab w dniu 2012-06-14 20:24:30

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-14 19:59:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Toż mówię, że z łopatki dobre, ale jak sam zmielisz, bo w sklepie mielą mięso słabej jakości, stare, skrawki jakieś itp. a jak kupisz w kawałku i sam zmielisz to będziesz wiedział co jesz.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-14 22:39:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)