[...] 18.00 +Płatki owsiane >150g //150g MAKS +0,5l mleka chudego(0,5%) +Rodzynki >60g //30g RODZYNEK 10g orzecha lub slonecznika Posiłek nr 5 2.30 +Ryba: tunczyk makrela losos puszkowane +4 kromki chleba z wędliną(50g) 2 jablka lub banan lub inny owoc Wiem ze spytacie o kalorie ale jeśli ja jetem pikarzem i mam często treningi nie [...]
Witam. Proszę o ocenę mojej diety. Cel jaki sobie zalozylem to budowa mozliwie beztluszczowej masy miesniowej. Mam budowe endomorficzna. Pozostale parametry w profilu. Produkt-ilość-B-W-T-Kcal 05:00 Posiłek 1 - śniadanie w domu Banany-90-B:0,99-W:21,15-T:0,18-K:90,18 Płatki owsiane-70-B:8,33-W:48,51-T:5,04-K:272,72 Mleko [...]
[...] i przetworzonych, a za malo jest cukrow o niskim ig oraz tluszczy omega3 i jednonienasyconych. Najlepsza zrodla tluszczu to oliwa z oliwek, olej lniany i tluste ryby(makrela, tunczyk), a jesli chodzi o weglowodany, to ziemniaki, platwki owsiane, makaron i ryz brazowy, warzywa. Rozpatrz takze swoje treningi pod katem regeneracji, czy nie [...]
makrela sledz łosoś jaja ser biały i ser biały z maślanki i tuńczyk może jest ser biały z serwatki bo nigdy nie jadłem a jak z maslanek robia to może i z serwatek
Czesc, czytalem gdzies ze kwasy tluszczowe omega3 znajdujace sie w rybach takich jak makrela, losos i jakas jeszcze rybka (chyba tunczyk) powoduja spalanie tkanki tluszczowej (zmuszaja ja zeby sie spalala), chcialbym sie dowiedziec czy rzeczywiscie tak jest, a jesli tak to w czym jeszcze sa takie kwasy tluszczowe, po za tym jak te ryby jesc czy je [...]
[...] po treningu 1g tauryny, 5g mono po 20 minutach 80g gainera 4)100g ryzu, 100g piersi z kurczaka, sorowka z kapusty marchewki 5)60-100g kaszy gryczanej, 100g tlustej ryby(np. makrela), 10g oliwy z oliwek 3g pirogronianu kreatyny 6)100g sera bialego Oczywiscie jakies dodatki nie sa zakazane w celu poprawy smaku jak jakis owoc czy dodatki do [...]
[...] tym lepsza, extra vinergre. Nie warto kupować taniej oliwy. Oliwe mozesz zastąpić sensownie ( czyli tłuszcze omega). 1. Olej lniany lub nasiona lnu. 2. Tłuste ryby (sledź, makrela). 3. Słonecznik i orzechy. 4. Na pewno nie smalcem. ( chyba ze do smazenia, jest lepszy od tłuszczy roślinnych). Ale generalnie unikaj tłuszczów zwierzecych. Tłuszcze [...]
[...] ogórka zielonego 13.30 obiad, wieć jak byłam w stanie przełknąć pierś to była piers z ryzem albo z kaszą + pomidor, kapusta kiszona, albo ogórek 16.00 mała przekąska- sezamek lub kilka orzechów laskowych 19.00 rybba wędzona np. makrela, łosoś prze snem czyli gdzies tak o 22.00 bialko z jaj Nie wiem gdzie dlaczego mój organizm tak reaguje.
[...] ryż brązowy(50)+warzywa 16 - pierś + ryż brązowy(50), sezamki i orzechy to nie pozywienie, tylko dodatek do diety, mozesz dodac do obydwu posiłków po pare orzechów( zdrowe tłuszcze). 19.00 ryba wędzona np. makrela, łosoś - ok przed snem czyli gdzies tak o 22.00 bialko z jaj - 1-2 mozesz zjeść całe , troche lecytynu sie przyda,całe jajka są ok.
prosty przykład mojego dziennego jedzenia kostka twarogu chudzielca z mlekiem i szczypiorem ( na 2 posiłki) makrela wędzona 10dg + 2 skiby desek wasy (na 2 posilki) sałatka schab 3 liście załaty szczypior i ogóras 1/2 jogurtu + cytryna jako sos (no na raz lub 2 ale raczej mam do tego 2 podejścia) i odzywkaB + mleko 150ml i pomarańcza i kiwi (1 [...]
[...] można mieszać. Zboża - w postaci chleba i płatków z nie oczyszczonych, pełnych ziaren - 3 do 4 filiżanek dziennie. Ryby - świeże, oceaniczne, najlepiej łosoś tęczowy, makrela, tuńczyk (bardzo bogate w Omega-3) - 10 do 25 dkg dziennie. Mięso i drób - tylko nie przetworzone, niskotłuszczowe, od zwierząt, którym nie podawano karmy [...]
[...] na tę chorobę. W badaniach laboratoryjnych udowodniono, że kwasy tłuszczowe OMEGA-3 otrzymane z oleju lnianego lub z tłustych ryb, takich jak łosoś, morska odmiana okonia i makrela, mogą hamować rozwój komórek rakowych. Wiadomo też, że dieta kobiet mieszkających w Azji, które znacznie rzadziej chorują na raka sutka niż kobiety w krajach [...]
[...] menu. Zaliczały się do nich mięso karkówki, gulaszowe mięso wieprzowe, golonka wieprzowa. Dwa razy w tygodniu wątroba wieprzowa. Raz w tygodniu ryba wędzona, najczęściej makrela. Piłem bardzo dużo wody. Około 10 litrów na dobę. Przyjmowałem także spore ilości L - glutaminy, której dodawałem do każdego posiłku po 5g. Główne założenia mojej [...]
[...] gorąca, huśtawkę nastrojów, poprawić pamięć, wygląd skóry i włosów. Fitoestrogeny mają też silne działanie przeciwnowotworowe. Ryby zwłaszcza morskie i dość tłuste (makrela, łosoś, sardynka) są najbogatszym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, których znaczenie dla zdrowia trudno przecenić. Działają ochronnie na układ krążenia, regulują [...]
[...] musi polegać na zasobach witaminy D dostarczanych wraz z pokarmem lub z preparatami witaminowymi. Najbogatszym źródłem witaminy D jest tran (tłuszcz uzyskiwany z wątroby ryb morskich), tłuste ryby - makrela, śledź i łosoś, masło, wątroba, jaja i mleko. Dokładne wyniki publikuje pismo "Proceedings of the National Academy of Sciences".
Witam, stosując diete wysokotłuszczową doszłem do wniosku, że przestawie się na diete ckd, też tłuszczową, ale która da mi napewno lepsze efekty od poprzedniej Mój cel jest chyba oczywisty - utrata zbędnego tłuszczu, wyrzeźbienie ciała i wyrobienie mięśni. Mam 15 lat, 190 cm wzrostu i 105 kilogramów wagi. Mój trening to trening zwany "ACT" czyli [...]