po wielu zjedzonych rzeczach, potrafię odroznic i odczuc czy dana substancja mi w jakis sposob pomaga czy nie, w moim przypadku sie potwierdziło, to iż niektorzy od samego łykania pigulek - niewazne co w nich sie znajduje , moze byc np. mąka - dostają orgazmu i od razu 'rosną' to juz inna sprawa lepsze to na pewno wyjscie niz tytułowe enzymy, a [...]
o tak, kurczaczek w sosie pomidorowym na rosołek wrzucasz trochę cebulki, pokrojone drobne pomidory i mieszasz długo az się wygotuje, wrzucasz podsmażoną pierś i gotujesz trochę dalej...mi smakuje albo marynowana w sosie musztardowym, rano wkladasz go garnka z łyżka oliwy i ziołami, czosnkiem po południo podsmażasz, a sos: na rosołek wrzucasz parę [...]
spróbuj zrobic krązki z betonu a jak nie to koła zamachowe od maluszka on maka wage gdzie 5 kg !! i jak sciągniesz obręcz zębata wyglądają "prawie" jak org obciązenie ale cóz "prawie robi wielką różnice"
Biga: 1/3 szklanki wody 1/2 łyżeczki drożdży instant 2/3 szklanki mąki Wszystkie składniki wymieszać drewnianą łyżką. Przykryć folią i odstawić na 9-17 h. Następnie dodać: 1 i 3/4 szklanki wody 2 łyżeczki drożdży instant 3 i 1/4 szklanki mąki pszennej, najlepiej chlebowej (typ 850) 1,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki wyrabiamy Na tym etapie nie [...]
http://pl.youtube.com/watch?v=xmZngez6RpM kiedyś dawno temu nagrałem więc może komuś się przyda, na filmie krok po kroku jak zrobić omleta, jak go przełożyć, żeby był w całości itd. Jest to taki prawdziwy omlet, a nie taki jaki my jemy co dzień rano spiesząc się do szkoły 1. mąka nie jest obowiązkowa 2. dodatki według uznania można dosypać [...]
z jakiegoś rosołku, może być taki z kostki parę łyżeczek musztardy-ile lubisz- ja używam rosyjskiej, jest bardzo ostra zagęszczasz normalnie mąką, można dołożyć łyżkę śmietany i do tego wkładasz namarynowaną w oliwie i ziołach, podsmażoną pierś i gotujesz aż sos będzie gęsty ja go nawet nie sole ani nie pieprze to samo można zrobić z chrzanem i [...]
ja właśnie przed sobą mam ze społem rozmaitości mąka pszenna i żytnia ale oczywiście typów nie pisze..... do tego rozmaitości czyt. ziarna + cukier i emulgatory ale dobry jest i go zjem a ze społem nie wiem czy ktoś się spotkał lubie młodośći jest on mieszany z soją to tak na marginesie. ale faktycznie jak się kupi grahamkę to czuć że to grahamka [...]
W sklepie ze zdrową żywnością. Mąka żytnia razowa typ 2000 bo o taką Ci pewnie chodzi, kosztuje około 3,70zł za kg. Kupowałem ją kiedyś jak chleb sobie robiłem ;] Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-09-01 13:17:39
Ubić pianę z białek dodając szczyptę soli i cukru, na koniec wymieszać z mąką ziemniaczaną i octem winnym. Formować bezy, piec w temp. 180 st. C tak, aby były w środku surowe. Łokurva, masakra jakaś .
czyli zbyt wartościowe to mięso nie jest pewnie ma sporo dodatków jakiś. nie wspominając o tej gorszej wersji "o smaku krabowym" a nie "krabowe" bo tamtych to już nie skomentuje takie ścierwo jak woda z mąką i jakimś słabym posmakiem
tzn chłopcze ja nie słucham kolegów tylko wiem z doświadczenia bo brałem 2 różne mono z olimpa pod rząd (smak i działaniejak mąka) i potwierdził mi to jeden ze strongmanów , więc nie mów mi tekstów w stylu "głupoty gadasz" bo doskonale wiem co pisze Zmieniony przez - Czulenko w dniu 2008-09-04 10:01:34
Witam prawdziwy chleb razowy musi być jasno brązowy a nie czarny dlatego, że mąka razowa jest brązowa jeżeli chleb jest czarny to juz jest z barwnikami ogólnie wiekszosc tego co jemy to chemia a to co jest na półkach w sklepach to nie stało nawet obok "prawdziwego razowca".
Ja mam kazda noc po 10h, i nie sa to zadne nadgodziny po prostu tak robie, 5x10h co tydzien:) czasami mam pod koniec mieisaca tylko 3-4 nocki:D Bo dopiero jak przekrocze iles tam godzin zalezy od miesiaca to wtedy idzie jakies 40h bez nadgodzin i dopiero nadgodziny Dlatego ide w **** z maka. ostatni tydzien mi zostal.