Siemanko Panowie.
Body Line ma racje, kupując razowca zawsze patrzcie na skład i najlepiej ,żeby były zrobione z mąki z pełnego przemiału, a większość jest niestety zwykłym piecywem tylko barwiona, można powiedzieć - przepalanka.
Co do michy to mam kilka patentów:
I. Dla dbających o linie i nie chcących się niepotrzebnie zalać:
1. Włożyć woreczek ryżu i woreczek soczewicy do garnka z wrzątkiem , ryż wyjąć po ok 15 min.(wedle rozkładu na pudle), soczewice po ok 35min. W tym czasie pierś z kurczaka pokroić po grubości na dwa kawałki, żeby była cieńsza, i na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy z oliwek ( dla twardzieli można kurczaka na parze zrobić ale ja nie daje rady).
Ryż i soczewicę wrzucić na talerz i dodać trochę masła (nie można stoswać sosów bo są najbardziej tuczące) pieprz i sól do smaku i oczywiście kurczaczek
Jest to bardzo porzywny posiłek zawierający mnustwo
białka, błonnika i węgli.
2. Zagotować trochę wody w garnku, włożyć do niego durszlak, do którego wkładamy kilka kawałków zamrożonej ryby, przykrywamy pokrywką i po kilku minutach mamy mięciutką rybkę, przyprawić dla smaku, polecam na kolację, ryba zawiera dużo białka, i zdrowych tłuszczów a nie zawiera węgli.
3. Otworzyć dwie puszki tuńczyka w sosie własnym i jedną puszkę kukurydzy , odlać wodę z wszystkich puszek i wsypać wszystko do miski, wymieszać dokładnie, ja bardzo dużo pieprzę i trochę solę i za***ista szama wychodzi.
4. Zagotować w czajniku wodę , do miski wsypać kaszę
kus-kus następnie zalać kaszę wrzątkiem wedle instrukcji na pudle , można do tego dowalić trochę masła to będzie bardziej pulchne, kasza wciąga całą wodę, i po dwóch min jest gotowa, do tego można dodać jakieś mięso pokrojone w kawałki i ja dodaję pomidora pokrojonego w większe kawałki, oczywiście doprawić i można ładować do puchy można szamać w robocie.
5. Ser chudy 250gr. wrzucić do michy do tego pomidor w kawałki , cebulka w kawałki trochę śmietany lub mleka , wmieszać doprawić i kolacja jest.
II.Dla masujących się:
1. Pół kilo mielonego na patelnie, podsmażyć na patelni a najlepiej w woku, odlać wodę ( bo jest lipa potem), do tego pomidora pokrojonego w kostkę, następnie ja dodaję sos pud**szki z pieczarkami, i parę minut to grzać, w między czasie do wrzątku wrzucić makaron spagetti najlepiej gruby, potem wszystko na tależ i doprawić wedle uznania, ja dodaje tabasco, pieprz i sól.
2. Pokrojoną w talarki kiełbasę , w kostkę wędlinę wrzucić na patelnię, trochę podsmarzyć do tego sporo cebuli, jak się zeszkli to ze dwa pomidory pokrojone w kostkę (najlepiej bez skóry) następnie 5-6 jajek (wedle uznania), poczekać jak będą się już ścinać i na to wszystko ser żółty, jak się zrobi to na michę, sól i pieprz i za***ista szama.
Mam jeszcze parę patentów ale nie mam już czasu, trza trochę porobić
Pozdro dla wszystkich