Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6320
jedyny razowiec warty uwagi to ten z mąki 2000. Kazdy inny niewiele się rózni od wszystkich innych pełnozisrnistych. (pełnoziarnisty to nie wieloziarnisty) Taki chleb razowy mozna spotkać w sklepach sieci Społem a pekarnia ktora je piecze nazywa się "Dolina baryczy" czy cos takiego...w kazdym razie nazwa zwiazana jest z doliną baryczy,
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
38 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
184874
ja właśnie przed sobą mam ze społem rozmaitości mąka pszenna i żytnia ale oczywiście typów nie pisze..... do tego rozmaitości czyt. ziarna + cukier i emulgatory ale dobry jest i go zjem a ze społem nie wiem czy ktoś się spotkał lubie młodośći jest on mieszany z soją to tak na marginesie.
ale faktycznie jak się kupi grahamkę to czuć że to grahamka a czasem na tych razowych tak oszczędzają że szkoda pisać
Szacuny
3
Napisanych postów
419
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6933
Są te firmy jak Oskroba,Schulstad,Benus to jest chyba przedstawiciel Mastermacher a jeśli ktoś ma w pobliżu Kaufland to tam też można dostać właśnie te paczkowane chleby robione specjalnie dla sieci Kaufland(bodajże w Chorwacji) I wśród tych chlebków powinny się znaleźć jakieś pełnoziarniste itp. No tyle że te chleby są stosunkowo drogie.
Zmieniony przez - yunnan w dniu 2008-09-01 09:19:44
Szacuny
3
Napisanych postów
419
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6933
No racja 100% naturalne to one nie sa bo fakt paru miesięcy przydatności do spożycia jest zastanawiający gdzie nawet normalne chleby na zakwasie potrafią już po 4-5 dniach zapleśnieć. Ale co mi tam ja strasznie lubię ich smak
Szacuny
3
Napisanych postów
419
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6933
O przepraszam mój błąd te chleby nie mają żadnych konserwantów opisane jest to na stornie www.benus.pl więc teraz już z pełną odpowiedzialnością polecam te chleby
Szacuny
33
Napisanych postów
1924
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
22174
Zdecydowanie jest lepszy od chrupkiego pieczywa, które jest mocno przetworzone. Ja jem albo chleb razowy albo graham. Kupuje je w takich opakowaniach z firmy Oskroba. Czasem też znajde dobry chleb na mieście, ale to rzadko.