słuchajcie mamuśka kopiła mi makaron z firmy BIO Babalscy, z działu zdrowa zywnosc.. makaron razowy (produkt rolnictwa ekologicznego) Skład: Mąka żytnia typ 1850, woda Dobre to? nie bylo z Lubielli
make? na jakiego grzyba ci? maka pszeniczna jest do bani. ja zawsze robie tak: 4jaja 100g platkow owsianych do tego jakis owow np jablko wrzucam dla smaku mozesz dodac jakiegos aromatu
powiem tak zupki jeszcze nie jadlem ale creatyna w smaku dobra jak w sypalem ją to jak mąka z wodą ale jak rozmieszalem to ok smak! Drink tez ok dzisiaj to mnie nosiło na siłowni połączyłem waszą creatyne z napojem energetycznym potem 1,5l wody i na koniec treningu 30min po drink wasz i powiem ze biegalem do kibla jak szalony hehe ale powiem tak [...]
cze mam takie pytanie otóz patrze na skład chleba i pisze maka pszenna( a w 100g maki pszennej jest 75g weglowodanów)to jakim cudem w chlebie jest w 100g 50-55g weglowodanów??(pytam bo nachodzi mnie zeby sobie chlebek zrobic) ??
[...] 1 kg mąki wychodzi Ci 2 kg chleba to w tym 2 kg chleba jest tyle węgli, ile w 1 kg mąki. Makaron robi się z ciasta mąka + woda i jaja (z tym że nie zawsze)), ale węgli jest w makaronie więcej niż w chlebie, bo makaron po zrobieniu jest suszony do wilgotności koło 12 %, więc sporo wody ucieka. Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-05-14 09:17:36
student dla ciebie i dla reszty znudzonych zwykłym kurakiem lub rybą, pasuje do obu. a wiec: kroisz marchew w słupki i podsmażasz razem z ceculą i kukurydzą z puszki, zeszkliji i zalej pomidorami pelatti wczesniej zmiksowanymi na gładką masę, dodaj miodu, kostke rosołową, dopraw solą pieprzem ew szczyptą cukry, zagesc mąką ziemniaczaną, lub jak [...]
przedostatni to jest sos który został mi z pieczenia wołowiny, wiec wykorzystałem go do kurczaka tylko zagesciłem mąką ziemniaczana+przyprawy i jest micha jak ta lala ostatni kroisz marchew w słupki i podsmażasz razem z ceculą i kukurydzą z puszki, zeszkliji i zalej pomidorami pelatti wczesniej zmiksowanymi na gładką masę, dodaj miodu, kostke [...]
witam mam nastepujacy problem kupilem białko WPC 80 ostrowi na allegro bialko ma sklad jak maka gdy sprubowac samego proszku niema smaku albo podobny do maki przy rozmiksowaniu z mlekiem powstaje bardzointensywna piana moje pytanie brzmi czy tak to ma wygladac???
Boss1991 jako stały składnik diety te ciasteczka nie są dobre, raz na jakiś czas ok. przy przemiale i ogulnie obróbce owsa czy innego zboża utracone zostają minerały, i inne składniki, a IG sie zwieksza, dlatego produkty mniej przetwożone sa bardziej tolerowane przez nas, wiec mąka owsiana i płatki to 2 inne produkty, zdr
[...] posiłek jednak jak ja to widze to białko białku nie jest takie samo tzn miałem juz z 3 duze opakowania o smaku czek. co zaobserwowałem w niekturych proch jest taki jaki jak maka super w rozpuszczeniu i słabszy w smaku a czasem grudy dosc intensywny smak nie wiem czemu tak akurat jest ale pewnie moe to inna partia podobnie jest jesli biore smak [...]
wziął usunął ... Więc chyba nie byłoby złym pomysłem zakupienia automatu do chleba i wypiekać go samemu. Woda i prąd mnie nie kosztuje (akademik) więc wyjdzie w miarę tanio. Jaka mąka byłaby najlepsza jak uważacie ?? orkiszowa z grubego przemiału podobno jest dobra ...
Witam.. Ostatnio na mojej siłowni pojawiły się batoniki musli.. Schodzą jak szalone, a ja odnalazłem je w sklepie 2x tańsze.. Tutaj moje pytanie.. jako, ze mi smakują chciałbym kupić sobie zapas i jeść je często między posiłkami.. a że większość czasu spędzam poza domem nie zawsze mogę dostarczyć organizmowi tyle węgli, tłuszczu i białka ile [...]
No więc tak. Jakość chleba zależy nie od "zakwasu", lecz od rodzaju mąki z jakiej jest zrobiony. Jeżeli np. jesz chleb z mąki pszennej na zakwasie, to nie wróże Ci niczego dobrego. Natomiast jeżeli wcinasz chleb RAZOWY(z mąki żytniej razowej typ 2000) na zakwasie, to jest on naprawdę "zdrowy" i dużo lepszy od wyrobów pszennych. [...]