rozsądni ludzie interesujący się kulturystyką, póki nie zaczną chodzić na skórty (sterydy) są przeważnie o wiele zdrowsi niż przeciętni. ich dieta dostarcza wszystkich składników potrzebnych do życia i rozwoju, do tego dochodzi wysiłek fizyczny, również pozytywnie włpywający na nas, a suplementy i odżywki są tylko uzupełnieniem tej ukladanki, [...]
Witam Generalnie unikanie chleba w którego składzie znajduje się mąka pszenna jest bardzo dobrym wyjściem. Organizm człowieka ma pewne problemy z trawieniem tej mąki - po szczegóły odsyłam do literatury - wprost mówiąc na strawienie mąki pszennej potrzeba za dużo energii którą organizm może spożytkować na inne czynności. Pozdrawiam
[...] to chleb bez konserwantow skald w zaleznosci od "smaku". ja mam zytni trzymam tak " w razie niemaca".. minimum 62% maki zytniej.. lamane ziarna zyta.. maka pszenna woda sol drozdze na 100g produktu 179kcal i 27% skladu to blonnik bialko 5g w opakowaniu jest siedem sporych kromek... co daje 72 kalorie na sztuke.. chleb [...]
Pieczywo jest jednym z głównych źródeł węglowodanów dla większości osób. Wraz z rozpoczęciem kształtowania sylwetki i zdrowego odżywiania większość osób błędnie myśli, że pieczywo jest jednym z pierwszych elementów diety, które należy wyeliminować, aby wyglądać lepiej i być zdrowszym. Nie jest to do końca prawda. Z reguły wystarczy eliminacja [...]
Mąka pszenna przechodzi proces rafinacji wobec tego nie jest wartościowym źródłem w diecie. Notabene głównym jej składnikiem jest cukier (skrobia) substancje niepożądane.
Z bezglutenowych chlebów to piekłam sobie w moim multicookerze taki z mąką gryczaną, kukurydzianą i ryżową, bardzo fajny wyszedł. Ale taki na samej kaszy gryczanej jak widzę również prezentuje się smakowicie, dzięki za przepis!
EWKA2707 oj bede trzymac, bede -dla mnie obrona to byla trauma przed i smiech z samej siebie po ale chyba lepiej tak niz odwrotnie na mojej twarze jakos sie rozjasniło -i pryszczy mniej i blada jestem jak sciana -mam juz mega jasny puder i chyba poszukam jeszcze jasniejszego -szkoda ze mąka twarzy się nie trzyma bo to byłby mój odcień, hehe. [...]
Zgadza się. Posiłki w formie płynnej można spożyć w dużo łatwiejszy sposób niż w stałej formie. Można wykorzystać do tego takie produkty, jak smakowa mąka ryżowa/owsiana, odżywka białkowa, olej mct, czy masło orzechowe. Posiłek będzie miał niewielką objętość, a sporą ilość kalorii. Np coś takiego: [...]
Dzisiejsza wersja z borówkami i zamiast WPC to mąka ryżowa 50 g i kapka mleka żeby rozrzedzić masę :-) /SFD/2017/5/30/0bb1eacd198149159b8bd8e838c163bd.jpg /SFD/2017/5/30/53c470da2667453eb09a13dfc269d288.jpg
1. Omlet jako najprostszy sposób na szybkie śniadanie 2. Możliwości doboru makroskładników do swojego bilansu dietetycznego Omlet to chyba najprostsza i najszybsza a jednocześnie bardzo smaczna opcja na pełnowartościowe śniadanie. Jest to o tyle wdzięczne danie, że mogą je zrobić osoby będące na różnych rozkładach makroskładników w swojej diecie. [...]
Wg. mnie nie ma tam jakiegoś lepiszcza które podczas pieczenia utwardzi ciasto (mąka itp.). Ja aktualnie je piekę( nawiasem mówiąc dodałem cukier więc już nie jest low ) i zamiast 25/30min pieke je już ok.50 min i dopiero teraz się utwardza a po 25min to była miękka masa tylko że ciepła. Ale zapowiada się za***iście mmmm... Pozdro
dowiedzialem sie wlasnie ze dostepne rozne wyroby z macy ( nie mylic z żydowska potrawa! - to o czym mowie czyta sie chyba maka ) wysokogorskiego warzywa podobnego troche do naszej cebuli , ktore rosnie w ameryce pd. ( boliwia , peru o ile dobrze pamietam) na wsykosciach daleko wiekszych od naszych Tatr a co to wszytko ma wspolengo ze wzroastem? a [...]
mi chodzilo o wypowiedz kolegi ktory troszeczke zaprzeczal sam sobie w tym co pisal ale niewazne drobny blad :) pieczywo ciemne, z ziarnem, najlepiej jeszcze maka z pelnego przemialy jest zdecydowanie lepsze niz zwykle pieczywo z maki rafinowanej ktore poza skrobia nie ma w sobie nic. ps ja nie jem w ogole pieczyw co i Tobie polecam :) pzdr!!
Bananowe bezy Przygotowanie - 25 minut Suszenie bez - 8 godzin 1/2 l śmietany 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g polewy czekoladowej 6 bananów 50 g dowolnych posiekanych orzechów Bezy: 08 białek 200 g cukru 150 g cukru pudru 30 g mąki ziemniaczanej Białka z cukrem ubić na sztywno. Posypać przesianym cukrem pudrem z mąką ziemniaczaną i [...]
[...] nam to posmazy (bedzie bulgotalo przez 2 min), dorzucamy pomidory (ja dysponowalem calymi pomidorami z puszki). dusimy do czasu az sie wszystko ladnie rozleci, podsypujemy maka, mieszamy, a nastepnie wrzucamy to do gara z bigosem wszystko doprawiamy do smaku cukrem (! podstawa przy kapuscie slodkiej), sola, ja dalem jeszcze duzo papryki [...]
[...] kuraka na drugą stronę). Dodatkowo można pozostałością mąki zagęścić trochę nasz sos (jak kto woli) + na koniec sól, pieprz do smaku jeśli zajdzie potrzeba. Pasuje do ryżu, makaronów i kasz. Idealne na obiad potreningowy. Gofry dla kulturysty (ok 6-7 gofrów typu 5 serduszek). 2 szklanki mąki razowej 1 szklanka płatków owsianych 2 szklanki mleka [...]