To zależy jaki omlet. Jak z owsianymi to ja zawsze zalewam je wrzątkiem jak zaczynam robić omlet, żeby zmiękły i nasiąkły. No to jak robię kawowy, to dodaję do tych płatków kawę mieloną i się parzy razem z płatkami, a płatki wciągają kawę. Jak płatki wciągną całą wodę/kawę to dodaję jajka, czy co tam jeszcze i smażę. Tak samo robię owsiankę [...]
Eeee tam, chhyba nie ? Toć to sama woda :-) Jak robisz? generalnie to odpływam na zwykłej podduszonej i posolonej (mam parcie na sól ostatnio), ale np. jak optoczę lekko jajcem i oprószę mąką to też megadobre (mąkę, jajo wliczam) a przed chwilą podsmażyłam pieczarki i posypałam mozarellą i szczypiorkiem <3 (ser wliczony). coraz bardziej się w tej [...]
bede musiala przerzucic sie na cos innego :P moze platki z jeczmienia sie nadadza, bo chleba to nie mam co tu szukac, choc maka zytnia w sklpeie nawet jest, ale pieca nie mam ;P
kleine-hexe - przepis jest porosty, bazą są jaja (ja dla siebie daję 4 - 6, ale trzeba mieć na uwadze, że gofry są sycące), do tego mąka kokosowa (15 - 30g - trzeba wybadać, bo dodatek mąki drastycznie zmienia strukturę wypieku), trochę (ok 10 - 20g) odżywki białkowej (ja daję bezsmakową, ale smakowa sprawi, że gofry będą słodsze). Wszystko [...]
Ja mielę trochę płatków owsianych dodaję trochę wody, później rozwalam z 2 jajami i wychodzi mi taki grubszy placek jak na zdjęciu wyżej, ale to dlatego, że mam małą patelnię. Smażę z dwóch stron na minimalnym ogniu, jak wyłożysz takiego placka z mąką, płatkami, czy nawet z samych jajek na zimny talerz to sie zrobi para i i tak będzie elastyczny i [...]
z mąką to akurat omlet biszkoptowy już, ja zawsze robię bez :) Co do problemu z odwracaniem to polecam po prostu dłużej potrzymać naleśnika z jednej strony, ja za szybko próbowałem odwracać. Tylko w sumie taki ścięty mi trochę mniej smakuje :( Muszę jakieś zioła, albo przyprawy do jajek dorzucić. Zmieniony przez - Eoghan w dniu 2012-05-20 12:06:00
Malinowa - takie "mamuśki" to ja lubię, sama się do ręki przymierzam, tylko ciągle nie mam na to czasu. I widzę, że omlet dziś króluje, u mnie też był: mąka gryczana, kakao, jajko, kokos, tahini i do tego jabłko ;-)
Witam z rana...Kawka się parzy, ciasteczka się pieką - eksperyment z olejem kokosowym i mąką jęczmienną. Dzięki Kessik :-) Tak myślałam,że z udźca, ale jako długoletnia wegetarianka wolałam się upewnic.. .Dziewczyny, czy ktos pamieta nazwę zestawu gum do cwiczen, który warto kupic ? Wymieniał firmę na pewno Bull i chyba Obli. Piszę właśnie list [...]
huda chodi o to by maka sie podkwasila a czy wspomagasz to drozdzami czy nie nic nie pogarsza. Mozn azakwasic chleb i dodac pozniej drozdzy do podrosniecia A warto hociaz dzien takie wyrobione ciasto przetrzymac w lodowce to zawsze bakterie troche go przerobia