Placki 'ala tortille robione własnoręcznie. Jakoś nie przekonuje mnie skład kupnych co mają po 7-10gr fatu na 100gr produktu :-) Mięsko duszone z cebulką. Sos keto roleski bbq. Świeża papryczka + mix sałat. Najlepsze a zarazem najzdrowsze tortille które tak bardzo wszyscy kochamy %-) Są dwa powody dlaczego sam robię placki. Po pierwsze używam [...]
[...] 1.barki+tric 2.nogi+brzuch 3.wolne 4.klata+bic 5.wolne 6.plecy ?? co do supli to są one jedynie dodatkiem do diety a nick nie sugeruje że opycham sie macdonaldem :D co do maka to wpadam tam na ChickenBurgery :D zdaża się nie w ciągu dnia nie tykam wogóle gaina bo nie brak mi posiłków ale czasami z braku czasu itp robie gainerka i po problemie
Najlepiej się pytać w sklepach gdzie mają pieczywo z lokalnych piekarni. U mnie np. GS piecze żytni na zakwasie gdzie w składzie jest tylko mąka, woda i sól. Chleb jest ciemny, lekko kwaskowaty i lepki. Nie wysycha szybko i nie kruszy się. Można zawsze kupić parę bochenków, zamrozić jak się ma możliwość i sukcesywnie wyciągać.
Z nieco gorszych opcji, tzn paczkowanych, Oskroba ma kilka chlebów z samej maki, soli i wody, i jest jeden chleb Tesco ze słonecznikiem też z samą mąką. Wiadomo, lepszy z zaufanej piekarni, ale Oskroba naprawdę daje radę, jak np. zakupy trzeba zrobić o północy...
zrozumiano, a jeszcze takie pytanie o rybę, można z jakąś panierką lub mąką czy tylko samą smażyć na oliwie? Zmieniony przez - Krystianoo89 w dniu 2016-03-08 16:51:12
Tak kupowałem Prolaba od Sonbatego - opakowanie 5lbs, i powiem jedno, SSonbaty a najlepszą drukarnię jaką kiedykolwiek widziałem - nie do odróżnienia z orginałem. Powiem więcej opakowanie też zupełnie identyczne z tym amerykańskim i na koniec najdziwniejsze zawartość też identyczna, taka sama jak Prolaba, kurcze ten Sonbaty musi mieć naprawdę dużą [...]
coz to jest chleb mieszany slonecznikowy? raczej nic dobrego. Sklad dobrego chleba to maka zytnia 2000, zakwas, sol, woda pozilek nr 3 nie jest dobrym posilkiem na redukcji.
co sie dodaje to ogólnie wiadomo, mi chodzi o konkrety...wypróbowane przepisy, konkretnie napisane co i czego dodawać... nie wiem jak Ci skubańce w pizzeriach robia to smarowidło pomidorowe, ze pizza ma taki fajny smakten sos na placek jest chyba najwazniejszy... Ja sam mam przepis, zapłaciłem smsem za niegopróbowałem i ciasto naprawde bardzo [...]
[...] wyproznianie.uwaga srodki i ziola przeczyszczajace moga powodowac przyzwyczajenie +Zupelnie rezygnujemy z cukru,slodyczy,kremow,lodow - sa pustymi kaloriami (podobnie maka i jej przetwory) oraz ograniczmy sol lub rezygnujemy z niej +Jemu duza ilosc warzyw i jarzyn +Wybieramy pieczywo razowe, z grubego przemialu +Rezygnujemy z [...]
Siemka po weekendowej przerwie :) W niedziele prawie nic nie jadłem po sobocie i na wadze wskoczyło 93,6 nie wiem może to troche przez lekki odwodnienie :P Dzisiaj zacząłem ze spalacz, wogóle jak w piątek mi przyszedł to się cieszyłem straasznie i jeszcze raz wielkie dzięki. Fotki podeśle tylko jak wyciągne koszulke z prania bo uwaliłem ją czymś [...]
oczywiscie jak najbardziej wzakazane omlet np 6 -7 jaj w tym 2 zoltka maka jakies rodzynki orzechy jesli masz dostep duzy do jaj to sie ciesz mozna robic przerozne omlety przerozne jajecznice jesli nie mozesz zjesc kurczaka + cos tak jak mowie bialka jajek to najlepsze bialko pod katem przyswajalnosci
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zatem przesyłam moją rozpiskę posiłków, taką najczęstszą jaką stosuje w dniu treningowym. Krotkie podsumowanie w czym rzecz, aby nie przedzierać się przez temat: Mam 173 cm wzrostu, ważę ok 80-81kg (dane po ok 3 tyg. treningu). Jak wspomniałem trenuje 3 x w tygodniu o19.00 (wtorek, czwartek, sobota) od początku lipca. 31 Lat, wcześniej spora [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zatem przesyłam moją rozpiskę posiłków, taką najczęstszą jaką stosuje w dniu treningowym. Krotkie podsumowanie w czym rzecz, aby nie przedzierać się przez temat: Mam 173 cm wzrostu, ważę ok 80-81kg (dane po ok 3 tyg. treningu). Jak wspomniałem trenuje 3 x w tygodniu o19.00 (wtorek, czwartek, sobota) od początku lipca. 31 Lat, wcześniej spora [...]
Nic prostszego :-) Moja babska porcja: 100g mąki pszennej graham typ 1850 (+ około 5/10g bo lekko się kleiło), jedno żółtko i woda. Dolewamy jej tyle, żeby mieć dobrą konsystencję, powinno się raczej nie kleić, aczkolwiek moje było odrobinę lepkie. Robiłam rękoma większe placki, kolejno opruszyłam rękę mąką i klepałam je, wystarczało aby wałek się [...]
Hej Hej ! :) Mało gotuję, muszę wrócić do dawnych nawyków, dawno nic nie piekłam... ;-) - zielony gulasz, tj. indyk duszony na wodzie, później dodałam m.in. trochę oliwy, paprykę, dużo szczypioru, cukinię, kaszę i zagęściłam mąką - kawałek schabu z cukinią i masłem, jako węgle zjadłam ryż z miodem i truskawkami (takie tam zachcianki) %-) - kasza z [...]
Zatem jakie pieczywo ciemne czy jasne? Wybór wydaje się prosty Niestety tylko z pozoru... Niezliczone ilości źródeł zalecają pieczywo razowe lub graham doradzając ograniczanie pieczywa jasnego Po części mają rację gdyż pieczywo ciemne wypiekane jest z mąki mielonej z całego ziarna a tym samym posiada więcej wartości odżywczych oraz nieodżywczych [...]
Jednak dostawcy ziarna wiedzą jakiej jakości ziarno dostarczają. Przed każdym przyjęciem mąki od dostawcy mąka jest badania przez laborantkę w piekarni, czy nie wykonuje ona analizy na zanieczyszczenia? Wiem, bo akurat byłem w jednej i o analizie badającej jakość surowca wspominała.