Gluten to białko występujące w zbożach. Najczęściej uczulają takie gatunki jak pszenica, żyto, owies, jęczmień, rzadko gryka. Dozwolonymi produktami (wysokowęglowodanowymi) będą więc np. kukurydza i mączka kukurydziana, rośliny strączkowe, ryż i zazwyczaj kasza gryczana i mąka z niej. Następnym razem google Zmieniony przez - Charon w dniu [...]
Jak chcesz dawać dużo kalorii na śniadanie na przykład z węglowodanów to dawaj źródła węglowodanów które mają mało błonnika nie rozpuszczalnego jak biały ryż czy mąką ryżowa , skrobia kukurydziana i wiele innych . Z białkowo-tłuszczowych jajecznica na boczku , omety z jajkami i rybą . Pozdrawiam
Spróbuj ziemniaki , bataty , biały ryż , płatki ryżowe , mąka ryżowa , skrobia kukurydziana bardzoo dużo masz zamienników z których można na prawde dobre dania robić. Pozdrawiam
No z tego co mi wiadomo Malcerz to dekstroza jest też pozyskiwana ze skrobii, właśnie z tego to wywnioskowałem. Także nie wiem już czy Ty masz racje, naprawdę się zgubiłem. Czyli wychodzi na to że są dwa rodzaje carba naturalnego : te oparte na dekstrozie, które jest słodkie i te oparte na skrobii, które smakuje jak mąka ?? Oczywiście że mam [...]
mogłeś już wybrać jakiś inny rodzaj mąki - ryżową, owsianą, kukurydzianą, nie jestem pewien ale wydaje mi się że taka mąka nie była by dobrze strawiona i po prostu wydalona Zmieniony przez - Mateusz4949 w dniu 2017-08-19 19:24:01 dokladnie:)
dobra zadam teraz dwa, może wyjątkowo głupie pytania, ale nigdy z produktem jakim jest mąka nie miałem zbytnio do czynienia w kuchni ;-) 1. to w takim razie czy z samej ryżowej by wyszło? widziałem, jak już wspomniałem, tylko przepisy mieszane jak ryżowa+kukurydziana , ryżowa+gryczana 2. czy "wypiek" z mąki gryczanej będzie w smaku podobny do [...]
ok, ale jakie negatywne skutki pojawia się gdy jednak będę używał tych sosów? Skład takiego sosu to : mąka pszenna, skrobia modyfikowany, sól, warzywa suszone(cebula, czosnek, por, liść pietruszki, papryka chili), tłuszcz roślinny, laktoza, białka mleka, maltodekstryna, skrobia kukurydziana, tłuszcz wieprzowy wędzony, zioła (bazylia, oregano, [...]
mogłeś już wybrać jakiś inny rodzaj mąki - ryżową, owsianą, kukurydzianą, nie jestem pewien ale wydaje mi się że taka mąka nie była by dobrze strawiona i po prostu wydalona Zmieniony przez - Mateusz4949 w dniu 2017-08-19 19:24:01
Ok. Warzywa sa. Jem tak 700-800g dziennie, zazwyczaj w 3, rzadziej 4 porcjach. 1. Jezeli chodzi o dorzucenie wegli do 2. posilku... czy moze to byc maka zytnia typ 2000 bez obrobki? Takie moje pierwsze skojrzaenie PRAKTYCZNE zeby nie bawic sie w gotowani. Ew. platki owsiane, ale one sa juz na sniadanie. Co o tym sadzisz? 2. Tluszcze gdzie [...]
Co do diety to ciężko mi powiedzieć, w fazie ,,diety'' nie dojadam do 1200kcal, w większości staram się wybierać w miarę zdrowo np. śniadanie to omlet z 2 jaj z mąką (pszenna, kukurydziana, owsiana itd - mam fazę na różne mąki) na oleju kokosowym + kawa z mlekiem 3,2% , obiad to mięso gotowane/pieczone bez tłuszczu najczęściej kurczak, plus [...]
NALESNIKI z masą twarogową Skladniki na nalesniki: 150g : Maką Pelnoziarnista z orkiszu / zytnia / kukurydziana < na wszystkich wyjdą ale bez wątpienia najlepsza jest pelnoziarnista z orkiszu 2 jajka + 2 białka /3 jajka lyzka cynamonu slodzik make mieszamy z jajkami, cynamonem i słodzikiem (polecam go wczesniej rozgniesc bo ciezko sie bd [...]