[...] Sklad: W składzie Hydroxycut SX-7 znajdziemy 1 tabsa zawiera (zalecaja 1 a pozniej 2) : - Green Coffee Bean Extract (400mg) - Zapewnienie 45% chlorogenowy kwasu. Główny związek aktywny, aby pomóc w utracie tłuszczu. W efekcie HYDROXYCUT SX-7 zawiera 180 mg kwasu chlorogenowego. - Kofeina bezwodna (135 mg) - Jeden z najbardziej [...]
[...] choć nie wrzystko wkleiłem co chciałem Enzymy pełnią niezmiernie istotną funkcję w procesie trawienia. Dzięki nim z pożywienia uwalniane są witamin, sole mineralne i aminokwasy potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Każdy enzym działa na konkretny rodzaj pokarmu i nie może zostać zastąpiony innym. Enzymy wytwarzane są również [...]
[...] śluzy - do 6% (zbudowany z kw. galakturonowego, z ramnozy, galaktozy, arabinozy i ksylozy), glikozyd linamarynę - ok. 1,5%, linamarazę - enzym rozkładający llnamaryrę do kwasu cyjanowodorowego, acetonu i glukozy; substancja niepożądana!; zostaje uaktywniona po rozdrobnieniu nasion); olej - do 40%, białka - ok. 25%, węglowodany - ok. 12%, [...]
[...] w czasie kwitnienia i suszy w temp. do 40o C. Skład chemiczny. Herba Serpylli zawiera ok. 0,2-0,6% olejku eterycznego, gorycz - serpyllinę, flawonoidy, garbniki - ok. 5%, kwasy organiczne (chinowy, kawowy, chlorogenowy), witaminy (np. C). Wśród flawonoidów możemy znaleźć luteolinę, diosmetynę, apigeninę i skutelareinę; mają one budowę [...]
ok można tak na to patrzeć, ale też ani beta karoten, kwas chlorogenowy i kwercetyna to nic czego byśmy w innych pokarmach pod dostatkiem nie zaznali. Moim zdaniem wszystko co jest nazywane zdrowym etc, to marketing i nic więcej. pzdr/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2010-12-09 15:26:47
Dawkowanie: * Niskie dawki (suplementacja profilaktyczna): 5-10mg * Wysokie dawki (ryzyko niedoborów): 25-45mg Różne związki cynku zawierają różne ilości pierwiastka elementarnego, co odnosi się do wagi molekularnej cynku w konkretnym związku (etykiety produktów zwykle podają ilość związku elementarnego): * Cytrynian cynku zawiera około 34% [...]
[...] znaczy lepsza jest fałszywe, możliwe, że może być lepsza, ale wg tego rankingu - nie była. Swoją drogą - jako ciekawostke dodam - warto wiedzieć, że przypuszcza się, iż kwas chlorogenowy i niektóre polifenole zawarte w kawie czy herbacie mogą przyczyniać się do wzrostu poziomu homocysteiny. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-06-27 23:57:08
Od tego co jest w tym spalaczu utyć nie można. FAT Energy Diffuser: 375 mg Ekstrakt Garcinia cambogia 200 mg - w tym kwas hydroksycytrynowy 120 mg Ekstrakt gorzkiej pomarańczy 100 mg - w tym synefryna 6 mg Ekstrakt z pokrzywy indyjskiej 35 mg - w tym forskolina 3,5 mg Ekstrakt pieprzu kajeńskiego 35 mg - w tym kapsaicyna 2,8 mg Ekstrakt pieprzu [...]
[...] są komórki śródbłonka naczyń krwionośnych. Tworzenie tlenku azotu ogranicza dostępność pozakomórkowej argininy. Tym samym znaczące zwiększenie stężenia wspomnianego aminokwasu w krwiobiegu, w określonym, krótkim czasie, po spożyciu produktów złożonych z dużej ilości prostych form argininy, bądź jej prekursorów, może częściowo tłumaczyć [...]
[...] wykazano, iż wraz ze zwiększoną konsumpcją kawy, spada ryzyko zachorowania na cukrzycę. Kawa wpływa pozytywnie na przemianę cukrów. W badaniach laboratoryjnych wykazano, że kwas chlorogenowy, odgrywający ogromną rolę w kształtowaniu się bukietu smaku i aromatu, powoduje absorpcję glukozy przez wątrobę. Są to pierwsze badania, które być może w [...]
zielona kawa to placebo,więc lepiej odpuścić bo szkoda kasy czemu placebo ? kwas chlorogenowy działa odnośnie ciśnienia https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16820341 Odnośnie obniżenia homocysteiny https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15785008 Oczywiście tylko pojedyncze publikacje, ale podwójna ślepa próba jest, więc całkiem ok
[...] są komórki śródbłonka naczyń krwionośnych. Tworzenie tlenku azotu ogranicza dostępność pozakomórkowej argininy. Tym samym znaczące zwiększenie stężenia wspomnianego aminokwasu w krwiobiegu, w określonym, krótkim czasie, po spożyciu produktów złożonych z dużej ilości prostych form argininy, bądź jej prekursorów, może częściowo tłumaczyć [...]
[...] zużyta na przemiany białka i aminów. - dodanie kalorii z białka będzie powodować zwiększenie puli związków, które również mogą zostać zużytkowane na cele energetyczne (aminokwasy). Podstawy biochemii Ja bym walke z otyłościa zawsze zaczynał od walki z insulinoodpornością i wprowadzenia ruchu i sportu. - ale ameryki tutaj nie odkrywasz, tak się [...]
[...] Zielarskich jakościowe i ilościowe badania fitochemiczne potwierdziły obecność w preparacie ALVEO naturalnych związków aktywnych biologicznie, takich jak polifenolokwasy/dominuje kwas kawowy i kwas chlorogenowy/, flawonoidy/bioflawonoidy, izoflawony/, antocyjany, aminokwasy/22 z 22 potrzebnych człowiekowi!/ i saponiny trójterpenowe/np. [...]
[...] Kwas galusowy - Przeciwutleniacz, który występuje także w czerwonym winie i czarnej herbacie. Wykazano, że hamują proliferację komórek w komórki raka prostaty. Kwas kawowy i kwas chlorogenowy - Mają przeciwwirusowe i przeciwnowotworowe właściwości. Niezmiernie ważna jest również antycholesterolowe działanie tych substancji. Udokumentowano [...]
A tutaj właśnie info z drugiego art.: Kawa posiada dużą ilość polifenoli, a przede wszystkim kwasu chlorogenowego, które posiadają właściwości antyoksydacyjne oraz wpływają na poprawę wrażliwości insulinowej. Przypuszczalnie kwas chlorogenowy hamuje rozwój cukrzycy typ II m.in. dzięki osłabieniu absorpcji glukozy w przewodzie pokarmowym. Dodatkowo [...]