Witam serdecznie. Mam pytanie na które wydaje mi się znam odpowiedź, ale zależało by mi na opinii specjalisty. Czy racje żywnościową (dajmy na to 200g kurczaka, 100g ryzu i 50g warzyw) mogę zblendować na shejka i pić? Problem pojawił się jakiś czas temu, gdy po trzech latach jedzenia prawie tylko kurczaka po prostu mi on zbrzydł. Zbrzydł na tyle [...]
siema, mam takie pytanie czy jedzac kurczaka ciagle lacznie 170 gram dziennie, zaszkodze sobie jakos zdrowie (wątroba, nerki) np gdybym jadl to przez rok :D czy moglbym go usmazyc np czasem? Bo zawsze robie wszystko na parze, a jak usmazyc to na oliwie z oliwek czy na zwyklym oleju? Wiem ze takie jedzenie ciagłe kurczaka nie jest dobre, lecz ryby [...]
jem 2 razy dziennie kurczaka dokladnie piers. nie ze mi sie znudzilo czy cos ale podobno mowia ze kurczak jest dobry ale stek jest lepszy, nie wzgledem smakowo. dlatego pytam sie ile taki stek kosztuje i ile go jest? bo wiem ze jak kupie kurczaka piersi to mam 3x czy tam 4x za 12zl a jak to jest ze stekiem? zalezy mi na taniosci i jeszcze pytanie [...]
Wszędzie pokazane są tabele z częściami kurczaka. Macie jakieś info na temat tego ile składników odżywczych ma cały kurczak ? Szukałem na google i nic nie znalazłem konkretnego.
CO jest lepsze? Jezeli w wielu dietach jest po treningu jakas tam odzywka z bialkiem to moge zastapic kurczakiem?? Roznia sie one przyswajalnoscia? CHodzi mi o to ze twarog przyswaja sie dlugo a one jak? Dodam, ze jestem raczej przeciwnikiem odzywek, suplementow i czegos mocniejszego tym bardziej. pozdro
Witam mam pare pytan w sprawie przygotowania pare posilkow a wiec Kurczak+ryz jak przyzadzic aby byla to forma dobra dla diety czy lepiej smarzyc czy tez gotowac:) Twarog z czym go polaczyc tak aby byl smaczny itp:) Wogole pochwalcie sie swoimi posilkami i jak przyzadzacie mysle ze sie to przyda nie tylko dla mnie ale i dla tych ktorzy maja [...]
Witam! Od jakiegoś czasu stosuję dietę na masę, w związku z tym mam pytanie, czy mogę tego kurczaka z ryżem jeść z jakimś sosem? dzisiaj po prostu nie dałem rady już tego zjeść, czułem że jeszcze jeden gryz i wszystko pójdzie z powrotem :) ewentualnie czym to zamienić żeby było zjadliwe? ryż na sucho już po prostu mi nie wchodzi, kasze i ryże [...]
Witam, chciałem się zapytać (nie wiem czy dobry dział wybrałem) czy jeśli najpierw surowego kurczaka smażę na patelni na minimalnej ilości oleju a potem dopiero go gotuje, czy traci dużo na wartościach odżywczych ? :) bo samo gotowane jakoś mi nie podchodzi ;) dziękuje z góry za odpowiedź
Witam. Być może to kretyńskie pytanie: Czy produkty spożywcze powinienem urozmaicać czy wystarczy tylko wcinać zestaw jak w temacie. Oczywiście do tego jest jeszcze śniadanie z muuesli i obiad - normalbny. Czy kisz. kapusta nadaje się czy lepiej coś innego? pzdr greo
Witajcie, w związku z tym że jestem na etapie układania diety na masę, mam do was pytania, czy mogę zamiennie włączyć do diety mięso mielone - naprzemiennie z kurczakiem, żeby urozmaicić jedzenie? Z góry dzięki za opinie
Jesli mam w diecie potrawe, gotowany kurczak i samo mieso wymieszane z ryzem, to czego moge dodac dla smaku zeby nie stracilo na wartosci? Zastanawialem sie nad jakims gotowym sosem czy cos takiego ale nie mam pojecia ;s jakies pomysly? Jesli zly dzial to wielkie sorry, zastanawialem sie czy tu czy do "odzywianie" ale to mi bardziej jakos pasowalo [...]
Witam. Pracuje juz od jakiegos czasu w firmie ktora rozprowadza kurczaki ( takie juz nie zywe) do asklepow na cala Polske i Niemczech, Jak ja to zobaczylem czym one sa karmione -sama pasza nic wiecej w klatkach siedza niektore łazic nie umieja!!! a na dodatek te ktore zdechna i tak sa skubane i pakowane do sklepow!!!!! Wiec nie sadze by to mieso z [...]
panowie, pytanie sie wyda wam sie moze glupie, jak oceniacie kurczaka w ciescie w surowka i ryzem? bardzo jest szkodliwy? uzaleznilem sie troche od niego generlanie pozwalam sobie na niego raz w tygodniu oporcz tego nie mam diety ale staram sie nie jesc zadnego shitu, odzywiam sie raczej zdrowo. moge sobie na niego pozwolic raz na tydzien?
Chciałbym się zapytać czy jeżeli po smażeniu kurczaka położymy go na papierowym ręczniku i potem wytrzemy, wyciśniemy aby był suchy to nadal będzie miał w sobie dużo tłuszczu?