[...] owoc tym lepiej dla ciebie. Ciemne owoce mają bardzo cienką skórę (dlatego też muszą wytworzyć więcej antyoksydantów w celu ochrony przed słońcem). To jest powód, dla którego ciemne owoce są doskonałym źródłem pożywienia przeciwzapalnego. Banany mają grubą skórkę, a tym samym mniej antyoksydantów. 5. Im ciemniejszy owoc, tym lepiej dla [...]
[...] Europie. To owoce pełne wartości odżywczych, mające słodkawy smak. Zarówno owoce świeże, suszone jak i sok malinowy dostarczają niezwykle cennych składników odżywczych, które wpływają na zdrowie całego organizmu. Malina właściowści: Szereg witamin i minerałów - bogactwo witamin m.in. C, E, B1, B2, B6 oraz wiele substancji mineralnych: potas, [...]
[...] jest po prostu truskawką. Mieszaniec ten został uzyskany w Europie przez skrzyżowanie pochodzącej ze wschodniej Ameryki Północnej poziomki wirginijskiej z chilijską, które zaszło przypadkiem na początku XVIII wieku. Uprawiana ze względu na jadalne owoce, w warunkach Europy Środkowej wyjątkowo i przejściowo dziczeje. Wśród właściwości [...]
[...] surowych produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli jaj, nabiału, mięsa oraz ryb. Dieta na surowo ma tę zaletę, że produkty RAW utrzymują wysoką ilość witamin i enzymów, które są częściowo tracone w procesach przetwarzania. Podstawą diety RAW są oczywiście owoce i warzywa, będące naturalną skarbnicą składników odżywczych. DLACZEGO [...]
[...] gromadzące się w mięśniach w czasie intensywnych ćwiczeń. Owoc zawiera dużo witaminy C, beta - karoten, kwas foliowy i likopen, jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, które chronią przed chorobami serca i nowotworami. Żelazo pomaga osobom anemicznym i rekonwalescentom. Ze względu na zawartość potasu jedzenie arbuzów zaleca się chorym na [...]
[...] chlebka, makaron czy jakiś serniczek to nie będzie negatywnego efektu, bo będzie. Tutaj jest świetny artykuł, o tym, co jedzą Ladies Wyklucz stamtąd nabiał i produkty, które zawierają gluten, jeśli chcesz już owoce, to wybieraj jagodowe ale nie szalej z nimi, staraj się rozkładać ww równomiernie w każdym posiłku, i zacznij testy, rób raz w [...]
[...] gorszej jakości... Ale w takim razie, po kiego grzyba, młodzi ludzie, zamiast bazować na konwencjonalnej żywności - sięgają z miejsca, zaczynając trenować, po suplementy, które w większości są gorszymi zastępnikami jedzenia :-? Widzisz w tym logikę, bo ja nie. Zamiast zjeść owoce, które zawierają witaminy, mikroelementy, są pożywką dla flory [...]
[...] podstawową pozostałością na szczycie łańcucha pokarmowego, z bardzo silnym układem odpornościowym, gotowym i zdolnym do niszczenia każdego, przyjaciela lub wroga. Czynniki, które sprzyjają właściwemu rozwojowi ludzi z grupą krwi 0 to intensywne ćwiczenia fizyczne i białko zwierzęce. Jednak sukces w stosowaniu diety (a co za tym idzie - [...]
[...] nie czuć się ociężałym, tylko ty sam możesz doświadczalnie sprawdzić jaka żywność jest łagodna dla twojego organizmu. Powiedział też, że na całym świecie nie ma osoby do której odczuwałby gniew. Ja sam nie znoszę nabiału i cieniutko organizm mi na to reaguje, pełnoziarniste produkty zbożowe mogę jeść bez ograniczeń. Chcesz schudnąć? Rzuć [...]
[...] dziś: trochę poprawiłam 1600 kacl: woda+ łyżeczka miodu+ masło klarowane jaglane,banan,2jaja,klarowane jaglane, banan, 2 jaja kura, ziemniaki, klarowane z warzyw NIE WIEM które mogę więc narazie odstawię wszystkie czytam że banany są czasami polecane a czasami nie -_- Znalazłam coś takiego i niestety ale kawe czarną to ja żłopie na potęgę [...]
[...] będzie pół kilograma więcej. Patrząc na sylwetkę - wygląda istotnie lepiej niż na starcie. Prawdopodobnie od tego tygodnia zacznę współpracę z trenerem - Wojtkiem Jusielem (któremu z powodzeniem pomagam od strony żywieniowej), w kwestii doboru planu treningowego, więc pewnie progres ruszy większą parą. Dziś temat przewodni - praca. Nadrabianie [...]
[...] to raczej organizm gluten dobrze toleruje i nie wariować? 3. Rezygnacja w warzyw psiankowatych (pomidor, ziemniak, bakłażan, papryka), bo zawierają w glikoalkaloidy, które ingerują w układ immunologiczny. Pomidora i papryki byłoby szkoda... 4. Dieta powinna być tak skomponowana, żeby dostarczać zwiększonej ilości jodu, selenu, żelaza i [...]
[...] Patofizjologia: Candida przez swoje oddziaływanie na ścianę jelita (leaky gut) powodując jej nieszczelność i wzmożoną przepuszczalność ścian jelit dla molekuł, które normalnie nie powinny się pojawić we krwi co może prowadzić do reakcji układu immunologicznego na nie np.: alergii na pokarmy. Przedostające się różne molekuły [...]
[...] umyta i wyszorowana) • zrezygnować z kosmetyków (żeli pod prysznic, balsamów i kremów do ciała oraz antyperspirantów) szczególnie tych które zawierają parabeny, PEG, sodium lauryl sulfate i Phthalates • owoce i warzywa lepsze organiczne lub z produkcji eko ( znaczenie ma także pora roku do detoksykacji p [...]
[...] dużych ilości surowych warzyw kapustnych, takich jak brokuły, kalafior, kapusta, soja i brukselka mogą wpłynąć na funkcję tarczycy, ponieważ zawierają glukozynolany, które blokują wychwytywanie jodu przez tarczycę. Natomiast w diecie powinny znaleźć się takie produkty jak ryby ze sprawdzonych źródeł, olej kokosowy, algi, kiełki, czysta [...]
[...] chyba do 1 śniadania bo wszedzie indzie tego białka jest około 30gram na posiłek. Co do kalori to do końca mojego testu pozostane na tych 2100 + 200-300 dodatkowych, które sie natarmosza po drodze :D:D:D a po 3tyg będzie już 2650 + to co sie nawinie (do 200 kalori) Tłuszcze zostaje 60G Węgli nie obniże bo będzie chyba duzo za mało - jest [...]