wczorajsza miska /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/a4be4b325353461e961e4dc8e110a072.png właśnie dostałam kiełkownice i będe hodować kiełki :-PP Zmieniony przez - czastka w dniu 2011-11-10 08:43:43
witam wszystkich Zamierzam włączyć do diety otręby, zarodki roślinne, kiełki itp. Chciałbym się dowidzieć w związku z tym jak często mogę je jeść, aby nie dopuścić do sytuacji przewitaminowania w moim organizmie. Bo wiem, że wszystko w nadmiarze szkodzi Dodam tyle, że jestem mężczyznom w wieku 21 lat, szczupłej budowy ciała, aktywny fizycznie, po [...]
Kiełki w zasadzie można jeść w sporych ilościach (relatywnie, bo to jest raczej dodatek niż baza jadłospisu, więc pewnie dobicie do 100g dziennie nie będzie proste). Otręby - są raczej źródłem błonnika. Polecam jedynie owsiane. Przeciętnie 10 - 40g na dobę. Zarodki pszenne - odradzam.
[...] występują praktycznie we wszystkich produktach żywnościowych (zarówno zwierzęcych jak i roślinnych), jednak za najbogatsze ich źródła uważane są: wątroba, warzywa liściaste, kiełki zbóż, drożdże, jaja. Nieznaczne ilości produkowane są także w organizmie człowieka przez bakterie jelitowe. Foliany są wrażliwe na działanie światła, wysokich [...]
Wheat sprout - kiełki pszenicy. Stanowią one bogate źródło witamin A, B C i E i składników mineralnych takich jak magnez, fosfor, wapń, potas, cynk, selen, mangan, miedź, jod, krzem, molibden. Zawierają także błonnik oraz kontrowersyjną amigdalinę. Kiełki pszenicy, że względu na bogactwo składników odżywczych mogą stanowić cenne uzupełnienie diety [...]
[...] pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego, a do najpowszechniejszych źródeł tej witaminy należą: mleko i przetwory mleczne, jaja, mięso, produkty z pełnego ziarna, kiełki zbóż oraz drożdże. Witamina B2 ulega rozpadowi pod wpływem światła, jest natomiast względnie odporna na wysoką temperaturę. Do podstawowych koenzymów witaminy B2, [...]
[...] związków chemicznych, w których skład wchodzą 4 tokoferole i 4 tokotrienole. Za najbogatsze źródła tej witaminy uważa się: tłuszcze roślinne (olej słonecznikowy, rzepakowy), kiełki pszenicy. Naturalnie występująca witamina E jest wrażliwa na wysoką temperaturę, łatwo ulega utlenieniu – zwłaszcza w obecności metali ciężkich. Witamina E posiada [...]
[...] diety odchudzającej wprowadzamy w rytm dotychczasowych przemian metabolicznych kompletny chaos. Pan Kazio uwielbiający kiełbasy i jajecznicę na boczku jada teraz kiełki, otręby i grejpfruty, a Pani Halina, będąca na co dzień nałogowym łasuc hem przestawia się na gotowane kurczaki. Jaki będzie wynik? Prawdopodobnie waga każdego z nich [...]
[...] nad sylwetką, i ściśle dbam o przestrzeganie podstawowych zasad, bez szczegółowego rozkładu jazdy, które ostatnio wyglądają tak: - nieobfite posiłki co 3-4h - warzywa różne, kiełki (zazwyczaj brokuła) - chleb Veget, - kefir, jogurt naturalny, twaróg chudy z olejem lnianym, ser żółty (~3 plasterki dziennie) - kurczak na parze - kasza gryczana [...]
[...] interferonu – substancji, która wydzielana jest przez większość tkanek i ma właściwości antywirusowe. Dobrymi źródłami tego pierwiastka są pełnoziarniste płatki zbożowe, kiełki zbóż, otręby, orzechy, warzywa zielone i strączkowe. KREATYNA Sportowcy stosujący ten suplement mogą upośledzać funkcje odpornościowe, według badań opublikowanych w [...]
[...] od 7 lat. Nie jadam też jakiś kosmiczynych ilości jedzenia. Ogólnie nie sa mi obce warzywa, brązowy ryż makarony pełnoziarniste, soki owocowe (takie z sokowirówki) kiełki itp. Ale jakoś nie daje rady zrzucić nic. Chleba praktycznie nie jadam. Błąd napewno tkwi w regularności posiłków. 2-3 dzienie. Śniadanie miedzy 7 a 9, następnie obiad [...]
[...] Obiad: kapusta z pomidorami i cebulą ok 600-700g Surówka: pół większej kapusty pekińskiej, pół puszki kukurydzy, kawałek pora, średniej wielkości papryka (ok 200g), kiełki fasoli mung 100-150g, łyżka majonezu. Kolacja: jak nie zjem całej surówki na obiad wszamam ją na kolacje. Czwartek = to samo co środa. Piątek: Śniadanie: Płatki. [...]
[...] Chodzi za mną sernik z forum(ser z białkiem,jajkami i słodzikiem)-mogę? No i na koniec miska dzisiejsza: BTW 1700 128/76/128 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/c0377c64baaf44beaec25807140bb670.png Do tego:pomidory, cebula, marchew, seler,kiełki słonecznika i brokuła Napoje:kawax2, herbata pomarańcz-cynamon Zmieniony przez - zizia1 w dniu 2011-12-09 18:03:40
Dobra, koniec marudzenia, czas na kilka zmian w tej redukcji coby efekty było lepiej widać. W skrócie: Marta zaleciła cięcia. Jest teraz tak: 1600 kcal, B 120, T 80, W 100. Dodatkowo ja zakładam sobie jakieś ramy czasowe dla tych działań redukcyjnych. Musze widzieć jakiś horyzont czasowy inaczej zakładanie celów nie ma sensu...bo wszystko rozpływa [...]
Ruda, i dobrze!!! Potrzebuje Cie tu };-)};-) Czytając Wasze konkursowe dzienniki i widząc mobilizacje na koniec stwierdziłam że też muszę mieć ramy czasowe. Walcz tam na ostatniej prostej, też Cie obserwuje. Niedziela, 11 Grudnia 2011 3/95 Trening: Trening na siłowni taki jak poprzedni (tabelka powyżej), ale: - Przysiad, dołożym kg, dziś było tak: [...]