[...] siedzieć w zamrażarce, ponieważ tłuszcze głęboko zamrożone po pewnym czasie jełczeją i sprawia zarazem, że mięsko nie nadaje się do spożycia. Bakterie z reguły nie rozwijają się w temp poniżej zera, ale są także uparciuchy, które są odporne na minusową temp, np salmonella, czy bakt e coli ;-) Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-16 09:52:31
Pamiętajmy, że rozmrożone mięso nie nadaje się do ponownego zamrożenia! Tu mnie zaskoczyłeś. Zdarzało się kilka razy rozmrażać i zamrażać świeży filet i zmian organoleptycznych nie zauważyłem ??
Ja raz się przekonalem jak to jest zamrozic i rozmrozic:) i jak raz jeszcze powtarzam są to info sprawdzone osobiście przezemnie :) zależy też jaka temp panuje w zamrażarce.Mimo wszystkiego nie zobaczysz gołym okiem, co się dzieję w tkankach miesa :-) jak ktoś ma dupny ogranizm moze sie zdziwic Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-17 18:05:11