Może kłać sie trochę później, ale naprawdę Ci zazdroszczę ile bym dał żeby mnieć taki dylemat, że nuda co by tu porobić. Tryb praca, siłownia, szkoła, gotowanie plus wiele innych wykańcza...
No chyba jasne jest o co mi chodzi. Czymś się różni od zwykłego brązowego. Bo wg mnie gotowanie 10 min to duży plus. Chciałbym zauważyć, że to nie jest ten zwykły paraboiled co jest w pomarańczowym pudełku, tylko jakiś nowy. Bo chyba nie którzy nie zauważyli... Zmieniony przez - wsc w dniu 2012-12-27 23:36:28
[...] ale zamiast niej mozna zjesc białko jaja , przeniczne lub wiele innych o umiarkowanym BV. Oczywiście wszystko mozna zastąpić posiłkami ale mało kto ma teraz sporo czasu na gotowanie np, więc czasmi takie odzywki białkowe są zbawieniem Co do węglowodanow. Te zawarte w tak zwanych Carbo - to maltodekstryny(polisacharydy) stanowią tam większość [...]
jesli platki owsiane nie są u ciebei głowny xordlem wegli w ciagu dnia to się w/w nie przejmuj i jedz normalnie, po lekkiej obróbce terminczje (gotowanie lub zalanie wrzatkiem), ewentualnie możesz płatki przez jakiś czas moczyć w letniej wodzie, a zawarta w nich fitaza rozłozy kwasy fitynowy (czli zwiazek ktory wiąze się z wapniem). Fitazy w [...]
[...] IG to węgle proste, gdyż szybko i gwałtownie podnoszą poziom cukru we krwi. Analogicznie węgle złożone mają niski IG. Przetwarzanie produktów zwiększa ich IG /tak samo np. gotowanie, smażenie/, ale ogólnie rzecz biorąc nie należy się w ogóle przejmować IG, bo to nic nie znaczący mit wymyślony przez jajogłowych, żeby straszyć 14-latki, które [...]
[...] wyżej - teraz śmialo jedz i się nie przejmuj - są święta i na stołach głownie wedliny królują . Jeśli masz pewność że są to wędliny z wyższej półki ( lepsze jakościowo ) to tym bardziej się nie opieraj do salatki :) . Na co dzień unikaj chyba że masz możliwośc samemu robić ( wedzenie , gotowanie , smażenie )to wtedy jedz jak cię najdzie ochota
I tak dzień, w dzień bez żadnych zmian? Rozumiem, że można być zalatanym jednak nie trzeba robić nie wiadomo jakich posiłków, jak i np. gotowanie makaronu czy kaszy zajmuje mniej więcej tyle samo co ryżu, a krojenie dajmy na to polędwicy wieprzowej nie różni się niczym od krojenia piersi i tak dalej...co prowadzi nas do prostego wniosku: [...]
[...] o np. brokulach czy kalafiorze (nie chodzi o cene tylko dostepnosc-mrozonki latwiej znalezc w osiedlowym sklepie). Czy takie warzywa duzo traca przez mrozenie i pozniejsze gotowanie? Hortex ostatnio wypuscil duzo takich specyfikow i nawet sie skusilem na brokuly. Nie powiem, byly calkiem smaczne tylko nigdzie na opakowaniu nie znalazlem [...]
[...] każda teoria pewnie ma po części trochę racji rób tak by było Tobie wygodniej, ja kiedyś gotowałem wyłącznie w woreczkach - bo podzielone , szybko i sprawnie okazało się ,ze gotowanie bez woreczków obecnie idzie mi równie szybko i bezproblemowo , dla niektórych minusem będzie potem odmierzanie odpowiedniej ilości produktu po takim ugotowaniu, aby [...]
[...] jak i różne zalecenia producenta opisane na etykiecie. Michał Karnowski może uważać w ten sposób, ale nie jest to żaden wyznacznik. To tak jakby stwierdził, że według niego gotowanie jest najlepszym sposobem obróbki termicznej pożywienia i nie ma sensu pięć, grillować, dusić, czy smażyć. W rzeczywistości każdy ze sposobów stosowania tego [...]
Tylko starając się omijać gotowanie no i bez diety. Wyjdź :-)) Zanim jednak to zrobisz, poczytaj podwieszone :-)) Pół roku jesteś na forum i niczego się nie dowiedziałeś n/t odżywiania? Cudownego przepisu na masę bez narzucenia sobie pewnych restrykcji nie ma. No, chyba że o masę Butterbean'a chodzi %-) Zmieniony przez - Danio135 w dniu [...]