[...] i jeszcze jedno , chyba to samo , ale zawsze cos: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24603159 taki wniosek ze u chorych na celiakie jak i zdrowych dieta bezglutenowa obniza prolaktyne i cytokiny zapalne. prolaktyna obniza tescia ale tez estrogen, stad podsumowanie ze gluten obniza testosteron i dopamine poprzez zwiekszenie [...]
Od kiedy płatki ryżowe to syf? Przypominam że kasze jako produkt zbożowy zawierają gluten, więc nie powiedziałbym że płatki ryżowe to syf. Tak jak chłopaki wyżej: wcinaj jaglane, ryżowe, ziemniaki, ryż biały, paraboliczny, basmati, urozmaicaj Kasza manna oraz jęczmienna zawiera gluten. Gryczana i jaglana nie zawiera glutenu:)
Maltodekstryny są w składzie, w których można byłoby się doszukiwać czegokolwiek związanego ze skrobią i dalej glutenem. Jednak maltodekstryny są robione ze skrobii ziemniaczanej lub kukurydzianej a te nie zawierają glutenu chociaż w próbie na obecność skrobii będą zachowywały się podobnie jak te potencjalnie zawierające gluten. Gluten =pszenica [...]
[...] ludzie. /SFD/Images/2016/2/25/04c0aa51eb5a4bdeae1b586ce22e88db.jpg /SFD/Images/2016/2/25/6861453e355849bd8f09042ddfca030d.jpg Posiłek 1: fruktoza + laktoza + dla odmiany gluten Posiłek 2: Lody grycany kubeczek + shake białko Posiłek 3: Kurczak z makaronem w sosie słodko-kwaśnym + 2 kajzery i buła Po lodach tak mi spadł cukier że usnąłem na 2 [...]
Gluten jak wyzej jest glownie bialkiem z zyta jeczmienia, pszenicy oraz owsa. Niektore jogurty zawieraja gluten te ktore opieraja sie na tych produktach(np. jogurt z ziarnami zboz, jogurcie biszkoptowym lub w chrupklach czekoladowych dodawanych do jogurtow) i jest to jasno napisane na stronie internetowej lub na odwrocie kubeczka. Jak wspomnial [...]
[...] "A jesli chodzi o efekty, to chociaż to bardzo jednostkowy przykład to jednak znany mi najbardziej, mi przez wiele lat szkodziły zboża, za co obarczałem winą gluten. Eliminacja owsa i nieoczyszczonego żyta na rzecz białego i brązowego ryżu, oszczyszczonej pszenicy i gryki spowodowała natychmiastowe ustąpienie przykrych objawów. [...]
http://www.sfd.pl/olimp/?search=gluten Marcin gluten wys głównie w życie pszenicy jęczmieniu, wiec bcaa i glutamina nie bedzie ich miała. Tak czy siak nie bawiłbym sie na pewno tutaj w serie xplode a w Mega Capsy. Na pewno zakupił glutaminę a reszte przeznaczył na żarcie i ewentualnie omegę i probiotyki. pozdr
[...] się pod tym zapisanym w bazie potreningu omletem kryje. 180 g bułek to za dużo, pieczywo tak, ale żytnie razowe/pełnoziarniste na zakwasie w rozsadnej ilości - i jak się maja te buły do unikania glutenu;-) Edit: owsiane też maja gluten, no chyba ża są bezglutenowe, makaron durum ma gluten Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-05-22 15:24:13
Zboża z rodziny traw zawierają gluten. Dlatego ryż oraz kukurydza także zawierają gluten. Ale jedna pani doktor (po studiach doktoranckich) biolog z wykształcenia powiedziała że płatki owsiane oraz mąką owsiana nie zawieraja glutenu. Czy ktoś może potwierdzić opinie tej pani albo zaprzeczyć jej teorii?
Jak nie masz celiakii, albo nieceliakalnej nadwrażliwości na gluten, to możesz używać i pszennych i żytnich i jakichkolwiek innych produktów, które ten gluten zawierają. Zwykle lepszym wyborem będą produkty pełnoziarniste.
dwa pytanka :-P -czemu tym razem padło na split a nie fbw ? -czy włączanie do diety produktów rekreacyjnych , no powiedzmy lodów raz na tydzień czy na cokolwiek będziesz miała ochotę, też u Ciebie powoduje takie negatywne efekty sylwetkowe? pomijam gluten, który piszesz, że Tobie szkodzi
Ruszać to ja się muszę ciągle. Jak rekin. Jak siedzę dłużej to mam ciężkie nogi. Po początkowym rozkładzie diety, gdy miałam 130g białka wyskoczyły mi trzy, brzydkie, czerwone, swędzące i łuszczące się parchy. Dwa na zgięciach rąk i jeden pod pachą. Teraz powoli znikają. Alergia - mam ją na 90% stosowanych antybiotyków. Nie zauważyłam uczuleń na [...]
[...] nadazalam za jej aktywnoscia. Myslalam, ze moze z nia spie lzej, scisnieta na brzegu w bezruchu, i stad to zwalcowanie przez ostatnie 2 dni, a jednak nie. Czyli jaglanka i gluten tez nie, bo w sobote wpadly babeczki pszenno-owsiane. A moze to o czym pisza (zmeczenie, nagle spadki energii, a potem znow jej nadmiar - typowe dla hashi) miewalam [...]
No to druga sprawa, odczekaj teraz az ci zniknie albo zacznie sie goić juz dobrze gluten to ja bym ci proponowała darować sobie na razie, owsianke możesz sprawdzić i inne bezglutenowe zboża ryby i owoce morza raczej mozna wrzucic do jednego pudła wic teo nei możesz jajek nie możesz wołowine próbowałaś? inne mięsa, jakie dostaniesz w sklepie? w [...]
suche pękające piety to problem z wit A i jeżeli trudny do rozwiązania jest i utrzymuje sie to znak ze należy doszukiwać sie problemów z przyswajaniem słowem gluten z diety trzeba wykluczyć. To tak na przyszłośc jakby sie powtarzało. Ty skupiaj sie na treningach nie dowalaniu kolanom bo sie okaże pózniej ze nie zrobisz żadnego przysiadu
Kto trenuje rzetelnie moze jesc co chce, doslownie, chocby cukier z tluszczem. A kto sie obija, temu wszystko szkodzi, nawet gluten ;) Ja nie jem byle czego z szacunku do swojego ciala, ale moglbym sie zywic czymkolwiek i pewnie wygladalbym tak samo ;) Zmieniony przez - xzaar77 w dniu 2016-08-16 21:31:54
pisałem z małymi modyfikacjami, w sumie to taki miks Szajby i Krzycha nie mam czasu na gofry więc wczoraj rano przed bieganiem poszły tosty pszenne z dżemem i nutlove (nutelli w domu nie mam) popite izotonikiem czyli wodą z cukrem, podsumować to można że gluten z cukrem %-) Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2020-06-09 18:00:07
[...] Tak to nadal unikanie białej mąki, białych makaronów, białego ryżu itd., możliwie dużo warzyw, mało owoców. Nie wiem natomiast, czy nie będę musiała przejść na dietę bezglutenową, a przynajmniej mam w planach podjąć taką próbę by sprawdzić później swoją reakcję na gluten (jak się okazuje, wiele spraw u siebie bagatelizowałam i nie [...]