[...] Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Produkt może zawierać mleko, gluten, soję, skorupiaki, jaja, nasiona sezamu, orzechy. SKŁADNIKI AKTYWNE Porcja 10ml Ilość porcji w opakowaniu 32 Opakowanie 320ml SKŁADNIKI Cesar Dressing Zawartość [...]
[...] Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Produkt może zawierać mleko, gluten, soję, skorupiaki, jaja, nasiona sezamu, orzechy. SKŁADNIKI AKTYWNE Porcja 10ml Ilość porcji w opakowaniu 32 Opakowanie 320ml SKŁADNIKI Ketchup Zawartość jednej [...]
[...] Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Produkt może zawierać mleko, gluten, soję, skorupiaki, jaja, nasiona sezamu, orzechy. SKŁADNIKI AKTYWNE Porcja 10ml Ilość porcji w opakowaniu 50 Opakowanie 500ml SKŁADNIKI Blue Raspberry Sauce [...]
[...] zawsze słyszałam takie szuranie w prawym kolanie (nie diagnozowane) WADY POSTAWY: lewy bark mam na pewno obniżony ALERGIE: próbnie wyeliminowany od 4 mies nabiał krowi i gluten – wszystko wskazuje, że to była słuszna decyzja PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: od lutego 2016 roku zachorowałam na "nie chce mi się" i "zimno mi" co [...]
Stosowana przez Ciebie dieta nie była absolutnie dobra do opisywanych przez Ciebie okoliczności. Dlatego wstrzymałabym się na Twoim miejscu z wyciąganiem daleko idących wniosków na temat węgli ogółem. 400-500g dziennie węgli przy zbyt wysokim BF, to niestety BARDZO dużo i może wystarczyłoby ograniczyć to do 250-350g na dzień, dobierając je z [...]
Dokładnie, to nie weglowodany są złe, tylko ich nieumiejetne wykorzystanie. W nadmiarze szkodzi wszystko, nawet woda. Tak samo nieumiejetnie przeprowadzona dieta wysoko tłuszczowa, opierająca się w większości o np. maslo orzechowe, mogłaby wyrządzić więcej biedy niż korzyści. Nie popadajcie ze skrajności w skrajność :-) . Gluten to temat rzeka i [...]
Gluten w obiegowej dietetyce jest przedstawiany jako wróg co jest mocno przejaskrawione. Generalnie gluten może jedynie stanowić problem dla osób chorych na celiakie lub osób z nadwrażliwością na gluten nie związaną z celiakią. Prawdopodobnie też dla jednostek z chorobami autoimmunizacyjnymi zatem nie ma przekonujących dowodów na to, iż ten [...]
gryka czy skrobia jak najbardziej ale ogólnie ja też miałam problem ze zbożami, gdy pojawiły się objawy cukrzycy.. Nie mówię, że kazdy z nas to ma ale w dzisiejszych czasach mało kto je toleruje. Mam na mysli gluten itp.
Mam ostatnie pytanie odnośnie gainera połączonego z niewielką ilością białka o nazwie mass activator na opakowaniu z przodu pisze gluten free oraz nad napisem jest znak przekreslony klos chyba? A zatem powinien on spełniać wymogi czyż nie? Z drugiej strony smak cooke ( ciastko) rowniez bylo by ok? Co myslicie? Zmieniony przez - Bartek615 w dniu [...]
Po białym pieczywie np: bułce również odczuwasz takie dolegliwości? Jeżeli nie to oznacza, że zawarte w zbożach fruktany są tutaj winowajcą - nie gluten. Zatem trzeba pozbyć się produktów pełnoziarnistych jak chleb żytni/płatki owsiane.