[...] 3 - 5 serii z przerwami po 30 sek może się okazać wyzwaniem przerastającym możliwości organizmu, Jeśli planujemy wykonać jeszcze kilka innych ćw na treningu to dobrym pomysłem jest jednak wydłużenie odpoczynku..;-) EDIT - Wygwiazdkowało %) badanie tutaj: http://www.jissn.com/content/8/1/17 - Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-08-28 14:21:38
[...] treningu jest czynnikiem kluczowym jesli chodzi o hipertrofię, podobnie jak dodatni bilans kcal w diecie na masę, ale ani objętość nie wyczerpuje zagadnienia budowy masy mięsniowej za pomocą metod treningowych ani też nadwyżka kcal nie wyczerpuje kwestii wspomagania budowy masy za pomocą diety. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-08-28 15:13:58
Logan Czepiasz się. Po prostu musisz zaczynać czytać od 5stron wstecz aby być na bieżąco. Faftaq Nie nieczytelne, ale zazwyczaj zaczyna się czytać od ostatniego przeczytanego postu (przynajmniej ja),a tu nayebie ze 3 strony zanim uzupelnisz to co już przeczytalismy. Nic nie zrobisz że blog ma wzięcie. Nie masz innego wyjścia jak się [...]
[...] będzie to wyglądac u osóby metabolicznie zdrowej a inaczej u osoby z zaburzeniami gosp insulinowo-glukozowej. Po trzecie - wybacz to pytanie, ale czy faktycznie wiele dałaby Ci moja odpowiedź gdybym powiedział, że po posiłku X poziom insuliny zwiększa się np do 50 mU/L a po posiłku Y do 40? Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-08-30 12:59:18
[...] z udziałem ludzi), że imbir podnosi poziom testosteronu i wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej, a kurkuma - zwiększa wydzielanie tlenku azotu, przyspiesza regenerację. Myslę, że zagadnienia dotyczące właściwosći w/w będę opracowywać w postaci artów dla PoTreningu.pl. Solar - no dokładnie ;-) Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-08-31 11:47:19
[...] Akualnie jednak piszę art o hormonach w drobiu ;-))) _Logan_ po treningu wrażliwosć isnulinowa i tak jest duża, raczje najwyższa w ciągu dnia. dodatkowo - wokresie bezpośrednio potreningowym działąć mogą jesczze miechanizmy umożliwiajace transpor glukozy do mięsni bez udziału insuliny. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-08-31 13:10:44
[...] Tarnopolsky, Lemon, Van Loon etc, a także stanowiskach organizacji takich jak AIS/ACMS/ADA/DC/MKOl/. Wg w/w spożycie białka na poziomie 1,4 - 1,8g /kg masy ciała pokrywać będzie zapotrzebowanie sportowców dyscyplin siłowych i szybkściowo siłowych nawet przy bardzo dużym obciążeniu wysiłkiem. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-08-31 22:29:56
[...] przedstawić obiektywnie wskazując lepsze rozwiązanie. Jedno i drugie ma swoje zalety, które pokrócte przedstawiłem ;-) A i trochę prywaty: gdyby ktoś chciał, to jest właśnie ostatni moment by zapisać się na szkolenia z suplementacji w kształowaniu sylwetki i z IIFYM: http://edukacja.sfd.pl/ Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-01 10:04:14
Faftaq ile czasu juz jestes na IF? Postanowilem przerzucic sie na tego typu rozwiazanie, bo gdy chodze do szkoly super wygodnie mi jesc dopiero po powrocie do domu. Jestem juz na IF praktycznie 2 miesiace i czasami 3-4h po pobudce mam lekkie ssanie a jak zaczne myslec o jedzeniu to ciezko mi przestac. Okno zaczynam dopiero kolo 7-9h po wstaniu [...]
K3NJI - faktycznie, istnieją ograniczone dowody naukowe, że dieta ketogenna może mieć pewne zastosowanie we wspomaganiu leczenia NIEKTÓRYCH TYPÓW nowotworów, Generalnie jednak komórki nowotworowe preferują glikolizę beztlenową (odzyiwajac się glukozą - jets to ztw efekt Warbugra), a dodatkowo mają często problemy by korzystać z ciał ketonowych - [...]
[...] zdrowsza przy budowaniu masy ;-) Uważam jednak, że moze mieć zastosowanie oraz, że tłuszcz jest mocnie niedocenianym składnikiem pokarmowym w odniesieniu do tego jakie daje korzyści podczas budowania masy ;-) Crx - spoko ;-) A swoją drogą Łukaszu - może pomyslisz o prowadzeniu dziennika? Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-01 20:42:15
[...] iż wpływają na S6K1, która zwrotnie fosforyluje mTOR, tak więc muszę się po części wycofać z tego stwierdzenia. Mówię - po części - bo wzrost poziomu ciał ketonowych może ten proces kompensować ;-) Raczje nie jest tak, że olej nierafinowany nie nadaje się do smażenia. Nadaje się znakomicie. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-02 09:08:26
[...] - generalnie do smażenia nadaje się dość dobrze, ale nie jest tłuszczem niezniszczalnym termicznie - zawiera cholesterol, który łatwo się utlenia i zamienia w szkodliwe związki. Właśnie się zorientowałem: ledwo stuknęły 2 tyg dziennika a już 21000 tyś odsłon - jestem pod wrażeniem ;-) Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-02 09:42:00
faftaq bardzo dziekuje za odp. odnosnie postu ktorego stosujesz, nie jest tak ze post przerywa kazda rzecz slodka, nawet ta co ma 0 kcal? Organizm podnosi poziom insuliny gdy tylko wyczuje coś słodkiego, co za tym idzie zalozenia if ida w niepamięć bo lipoliza przestaje byc nasilona gdy insa sie podnosi. Wiadomo cukier nam sie nie podniesie od [...]
fizjologiczna rola insuliny polega m.in na obniżaniu poziomu glukozy we krwi. Pewnie nie doszłoby do klasycznych objawów hipoglikemia podobnie jak nie dochodzi do niej w trakcie wysiłku na czczo ;-) Ale generalnie reakcją kompensacyjną byłoby uruchomienie rezerw. czyli teoretycznie mozna by wykorzystac efekt slodkiego smaku by efektywniej [...]
[...] orkiszowego, smietana, z pomidorowo-marchewkowa, 300g owoców, 50g sałaty z sosem vinegret, 2 cps omega 3, 5000 Iu wit D. /SFD/Images/2015/9/7/8d2de9f75cf94ed9a2a1a5e71cdfaa25.jpg /SFD/Images/2015/9/7/a8a73425f15e462793ae7aaf32b87647.jpg /SFD/Images/2015/9/7/a6ee0c045b9c4afeba2fe19eb46b816d.jpg Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-07 23:06:52