Oj cos nei bardzo mi sie zdaje zebym to ja wygral ale co mi tam sprobuje: odp. 1 L-Norwalina jest odpowiednikiem rozgalezionego aminokwasu Waliny. L-Norwalina hamuje enzymy arginazy, tym samym zwiekszajec koncentracje argininy dla lepszej konwersji do tlenku azotu. Zabezpiecza przed rozpadem molekule guanidyny, ktora jest fundamentem budowy [...]
1] Co to jest Norvalina i jaką role odgrywa w stackach kreatynowych ? L-norwalina jest odpowiednikiem rozgałęzionego aminokwasu Waliny. L-norwalina hamuje enzymy arginazy, tym samym zwiększając koncentrację argininy dla lepszej konwersji do tlenku azotu.w stakach kreatynowych L-norwalina zabezpiecza przed rozpadem molekułę guanidyny, która jest [...]
1. l-Norwalina jest odpowiednikiem rozgałęzionego aminokwasu Waliny. L-Norwalina hamuje enzymy arginazy, tym samym zwiększając koncentrację argininy dla lepszej konwersji do tlenku azotu.w stakach kreatynowych L-norwalina zabezpiecza przed rozpadem molekułę guanidyny, która jest fundamentem budowy cząsteczek argininy, kreatyny i [...]
[...] oto odpowiedzi: 1. l-norwalina (norwalina - kwas aminowo-walerianowy )jest odpowiednikiem waliny. Pozwala na lepsze wykorzystanie w stackach kreatynowych argininy - hamuje enzymy arginazy (zabezpiecza przed rozpadem molekułę guanidyny) - przez co arginina nie jest 'tracona' w przemianach metabolicznych, dzieki czemu znacznie większa niż [...]
1. l-Norwalina jest odpowiednikiem rozgałęzionego aminokwasu Waliny. L-Norwalina hamuje enzymy arginazy, tym samym zwiększając koncentrację argininy dla lepszej konwersji do tlenku azotu, zabezpiecza przed rozpadem molekułę guanidyny, która jest fundamentem budowy cząsteczek argininy, kreatyny i guanidynopropionianu 2. Creatine Ethyl Ester Malate [...]
1. l-norwalina (norwalina - kwas aminowo-walerianowy )jest odpowiednikiem waliny. Pozwala na lepsze wykorzystanie w stackach kreatynowych argininy – hamuje enzymy arginazy (zabezpiecza przed rozpadem molekułę guanidyny) – przez co arginina nie jest ‘tracona’ w przemianach metabolicznych, dzieki czemu [...]
1. L-Norwalina jest odpowiednikiem rozgalezionego aminokwasu Waliny. L-Norwalina hamuje enzymy arginazy, tym samym zwiekszajec koncentracje argininy dla lepszej konwersji do tlenku azotu. Zabezpiecza przed rozpadem molekule guanidyny, ktora jest fundamentem budowy czasteczek argininy, kreatyny i guanidynopropionianu. 2. Formy kreatyn wystepujące w [...]
1. L-Norwalina jest odpowiednikiem rozgalezionego aminokwasu Waliny. L-Norwalina hamuje enzymy arginazy, tym samym zwiekszajec koncentracje argininy dla lepszej konwersji do tlenku azotu. Zabezpiecza przed rozpadem molekule guanidyny, ktora jest fundamentem budowy czasteczek argininy, kreatyny i guanidynopropionianu. 2. Formy kreatyny wystepujace [...]
[...] ten nie dał grupie "tłuszczowej" wystarczającej ilości czasu na zaadoptowanie się do diety. Jeśli nie jadasz dużo tłuszczu, twój organizm "usuwa" enzymy, które go przetwarzają. Goście od eksperymentu nie mieli tych enzymów, więc nie spalali tłuszczu efektywnie. Potrzeba od 4 do 20 tygodni by enzymy te zaczęły pracować [...]
1. l-Norwalina jest odpowiednikiem rozgałęzionego aminokwasu Waliny. L-Norwalina hamuje enzymy arginazy, tym samym zwiększając koncentrację argininy dla lepszej konwersji do tlenku azotu.w stakach kreatynowych L-norwalina zabezpiecza przed rozpadem molekułę guanidyny, która jest fundamentem budowy cząsteczek argininy, kreatyny i [...]
Kiedy zaczales masowke? Mozne organizm sie jeszcze nie przyzwyczail do zwiekszonej ilosci pokarmu, pomoc tu moga enzymy trawienne np. pankreatyna A stres tez jest czesto przyczyna sraczki Zmieniony przez - Charon w dniu 2005-06-29 15:26:21
[...] meritum tematu na którym wszystki wisi. Na pyt co powstaje po podaniu ph, to po części zależy od samego ph. A ten zawór bezpieczeństwa w pierwszej kolejności realizują enzymy. Tj przy HGH. Jego przedawkowanie jest nonsensem, bo wątroba ma ograniczone możliwości emisji IGF który robi co trzeba. Tak więc jeśli miałbyś przedawkować ph lub saa, [...]
[...] słuszny jedynie dla warunków stabilnych. Zaburzenie stabilności Co rozumiemy przez warunki stabilne? Tzn. wtedy kiedy podaż metioniny w diecie jest prawidłowa, enzymy zachowują swoja aktywność oraz nie mamy do czynienia z hipo- bądź awitaminozą B6, kwasy foliowego i B12. Ponadto mamy zdrowe nerki a procesy metylacji nie są [...]
[...] słuszny jedynie dla warunków stabilnych. Zaburzenie stabilności Co rozumiemy przez warunki stabilne? Tzn. wtedy kiedy podaż metioniny w diecie jest prawidłowa, enzymy zachowują swoja aktywność oraz nie mamy do czynienia z hipo- bądź awitaminozą B6, kwasy foliowego i B12. Ponadto mamy zdrowe nerki a procesy metylacji nie są [...]
[...] się unikać mieszania białek z węglowodanami, czy tez mieszania jakichkolwiek potraw z owocami. Nie jestem o tym przekonany. Czyżby Mazel nie wiedziała, że człowiek posiada enzymy, na każdym etapie układu trawiennego, wspomagające trawienie różnorodnych składników pożywienia? Zapewniam Cię, że możesz mieszać ze sobą białka, węglowodany i [...]
[...] się go z cyklazą adenylanową- a w rezultacie jej aktywacja. Aktywna cyklaza adenylanowa katalizuje przemianę ATP do cAMP- cyklicznego AMP, który aktywuje jeden lub dwa enzymy z grup kinaz białkowych, które z kolei katalizują proces fosforyzacji (przyłączenia grupy fosforanowej). W wyniku fosforyzacji białko takie inicjuje łańcuch reakcji [...]
[...] trawiennymi - warto?---masz sinano, pochłaniasz wbrud szamania?->imo warto, choć bez przegięć.-a jak masz i tak kupować odzyweczki np. białkowe to kupuj te które ww/enzymy zawierają.-mrm/kaizen/optimum. co z lekami obnizajacymi poziom kortyzolu - j/w-?imo-->niewarto. co z kreatyna - ktora? terazjest tyle rodzajow micow itp ze ciezkos [...]
[...] energii, ponieważ bardziej stopniowo przedostają się do organizmu. * Wielu ludzi zastanawia się, czy prohormony należy brać między posiłkami, czy w ich trakcie. Choć enzymy trawienne nie niszczą prohormonów, to jednak obecność pożywienia może zwolnić szybkość, z jaką zostaną wchłonięte. Ponieważ prohormony są rozpuszczalne w tłuszczach, [...]
Amidy argininy (np. AAKG)rozkładane są przez enzymy proteolityczne, a estry - przez esterazy. Wtedy uwolniona zostaje arginina. Dopiero cząsteczka wolnej argininy atakowana jeat przez arginazę, co jest pierwszym etapem jej rozpadu i eliminacji w formie mocznika. L-Norvalina jest inhibitorem arginazy, więc ochrania ją przed eliminacją. Wtedy więcej [...]