[...] różne E 325 - mleczan sodu - syntetyczny; sery, pieczywo, pasztety E 326 - mleczan potasu - syntetyczny; sery, pieczywo, pasztety E 327 - mleczan wapnia - syntetyczny; desery w proszku E 330 - kwas cytrynowy - odpady poprodukcyjne cukru; różne E 331(a-c) - cytrynian sodu - jak E 330; różne E 332(a,b) - cytrynian potasu - jak E 330; różne E [...]
Witam znowu!! Oto kolejny znany ale ciekawy arykulik, zawierający porady samego wielkiego mistrza kulturystyki. Oto artykuł: WSKAZÓWKI TRENINGOWE ARNOLDA Zacznij od oceny swojego potencjału Gdyby starczyły tylko dobre chęci, wszyscy bylibyśmy mistrzami. A ponieważ tak nie jest, to znaczy, że nie każdy ma odpowiednie uwarunkowania genetyczne, aby [...]
ARNOLD RADZI I UCZY Zacznij od oceny swojego potencjału Gdyby starczyły tylko dobre chęci, wszyscy bylibyśmy mistrzami. A ponieważ tak nie jest, to znaczy, że nie każdy ma odpowiednie uwarunkowania genetyczne, aby osiągnąć sukces w zawodach kulturystycznych. Ocena własnego potencjału w kulturystyce jest o wiele trudniejsza niż w innych [...]
Zacznij od oceny swojego potencjału. Gdyby starczyły tylko dobre chęci, wszyscy bylibyśmy mistrzami. A ponieważ tak nie jest, to znaczy, że nie każdy ma odpowiednie uwarunkowania genetyczne, aby osiągnąć sukces w zawodach kulturystycznych. Ocena własnego potencjału w kulturystyce jest o wiele trudniejsza niż w innych dziedzinach sportu. Na [...]
Zacznij od oceny swojego potencjału Gdyby starczyły tylko dobre chęci, wszyscy bylibyśmy mistrzami. A ponieważ tak nie jest, to znaczy, że nie każdy ma odpowiednie uwarunkowania genetyczne, aby osiągnąć sukces w zawodach kulturystycznych. Ocena własnego potencjału w kulturystyce jest o wiele trudniejsza niż w innych dziedzinach [...]
[...] fat I próbować bardziej pic niż jeść a jeśli jest to możliwe to jeść bardziej na chudo niż na tłusto. Albo wybierać alkohole inne niż piwo/drinki Należy pamiętać ze właśnie desery,lody,ciasta etc. i alkoholowe drinki, (że sporo ilością cukrów) gwoździem do formy. Tu też jest / może być spora różnica w jedzeniu takiej samej ilości kcal a różnego [...]
[...] Węglowodany 0,8 g /kg /dzień, ale nie więcej jak 100 g ("Biochemia Harpera str. 776 zaleca pobieranie 50-100 g /dobę). Najlepszym źródłem węglowodanów są warzywa, ziemniaki, desery optymalne i niewiele owoców. Trening wytrzymałościowy nasila całkowite utlenianie kwasów tłuszczowych, zwiększając zawartość trójglicerydów w mięśniach i maksymalne [...]
[...] na nich większa niż na dużych. To powstrzymuję przed dokładką. 6. Desery dozwolone, ale z umiarem. W święta trudno liczyć kalorie, ale warto pamiętać, że bożonarodzeniowe desery są bardzo tuczące. Próbuj ich, ale w małych ilościach. Zjadając porcję kutii (100g) pochłaniasz 250 kcal, piernika z bakaliami (50g) - 170 kcal, makowca(50g) - [...]
[...] na porcje i polać sokiem owocowym. Podawać jako samodzielne danie na drugie śniadanie lub podwieczorek. hippisowski baton energetyczny Rodzaj diety: wegańska Kategoria: desery i łakocie, poza domem, przekąski Skala trudności: * Składniki: Garsc rodzynek Garsc fig suszonych Garsc daktyli Garsc orzechow wloskich Garsc suszonych owocow, jak np. [...]
[...] w wodzie - w tym witamina C). Podczas imprezy nie można zapomnieć o jedzeniu (najlepiej tłuste i wysokoenergetyczne potrawy), należy jednak wystrzegać się słodkości (ciasta, desery), ponieważ niektórzy mogą po nich mieć tendencje do wymiotowania. Pijąc decydujemy się na tylko jeden rodzaj alkoholu, nie należy mieszać ze sobą różnych rodzajów, [...]
[...] oliwek. Kasze, mąki, tłuszcze,orzechy w większości z upraw ekologicznych. Twaróg i jaja, a w dużym stopniu także śmietana- wiejskie. Lubię słodycze, ale ciasteczka, ciasta i desery robię sama modyfikując przepisy z netu- słodzę stewią lub ksylitolem. Myślę,więc ,że moja dieta była co najmniej w 95 % OK pod względem jakościowym.Niestety jeśli [...]
[...] białko: mięso, nabiał i jego przetwory. • Łatwo przyswajalne węglowodany (np. napoje słodzone miodem), potrawy mączne (np. makaron z owocami i śmietanką). • Obfite desery. • Tłuszcz w postaci śmietanki, serów śmietankowych i pełnego mleka, masła, żółtek jaj, oliwy z oliwek. • Produkty zawierające białko: mięso, nabiał i jego przetwory. [...]
[...] orzechy Czego nie lubie jesc: makaron, ziemniaki, kopytka, bialy twarog, warzywa na zimno (nienawidze salatek) Co lubie jesc z "tuczacych" rzeczy: pizza, lody (ogolnie desery "mleczne"), chcialabym moc sobie na nie pozwolic 2x w tygodniu Z czego moge zrezygnowac: zrezygnowac calkowicie z cukru (zastapic go stewia), zmniejszych kalorycznosc [...]
[...] Węglowodany 0,8 g/kg/dzień, ale nie więcej jak 100 g ("Biochemia Harpera" str. 776 zaleca pobieranie 50-100 g/dobę). Najlepszym źródłem węglowodanów są warzywa, ziemniaki, desery optymalne i niewiele owoców. Trening wytrzymałościowy nasila całkowite utlenianie kwasów tłuszczowych, zwiększając zawartość trójglicerydów w mięśniach i maksymalne [...]
[...] jakies 300 cal dalej jest lunch lub obiad warzywa na parze lub smazone w woku z kawałkiem kurczaka grilowanego równiez jakies 400cal pomiedzy sa przekąski takie jak owoce desery ryzowe lub jogurty. ogólnie staram sie nie przekraczac 1500cal dziennie zdarza sie ze jem pozno bo pózno klade sie spac 2-3 rano wiec o 23 potrwafie zjesc jogurty [...]
[...] może się po prostu nie udać. Dlatego też takie osoby szczególnie zadowolone będą jeśli w ich jadłospisach – oprócz potraw o tradycyjnych smakach, znajdzie się miejsce na desery. Ich skład i rodzaj w dużej mierze uzależnione winny być od możliwości samego zainteresowanego. Zanim jednak przejdę do części zasadniczej artykułu chciałbym [...]
[...] Węglowodany 0,8 g/kg/dzień, ale nie więcej jak 100 g ("Biochemia Harpera" str. 776 zaleca pobieranie 50-100 g/dobę). Najlepszym źródłem węglowodanów są warzywa, ziemniaki, desery optymalne i niewiele owoców. Trening wytrzymałościowy nasila całkowite utlenianie kwasów tłuszczowych, zwiększając zawartość trójglicerydów w mięśniach i maksymalne [...]
[...] Węglowodany 0,8 g/kg/dzień, ale nie więcej jak 100 g ("Biochemia Harpera" str. 776 zaleca pobieranie 50-100 g/dobę). Najlepszym źródłem węglowodanów są warzywa, ziemniaki, desery optymalne i niewiele owoców. Trening wytrzymałościowy nasila całkowite utlenianie kwasów tłuszczowych, zwiększając zawartość trójglicerydów w mięśniach i maksymalne [...]
[...] białko: mięso, nabiał i jego przetwory. • Łatwo przyswajalne węglowodany (np. napoje słodzone miodem), potrawy mączne (np. makaron z owocami i śmietanką). • Obfite desery. • Tłuszcz w postaci śmietanki, serów śmietankowych i pełnego mleka, masła, żółtek jaj, oliwy z oliwek. • Produkty zawierające białko: mięso, nabiał i jego przetwory. [...]