[...] 5 minutach wrzucasz mrożone warzywa np. warzywa chińskie mroźna kraina i po następnych 5 minutach kaszę. Mieszasz, doprawiasz (nawet możesz mleczka kokosowego dodać - bedzie curry) - rozmaitość przypraw tak duża, ze za każdym razem wyjdzie Ci inny smak. Pakujesz do pudełek i do zamrażalnika. Wieczorem poprzedniego dnia sobie wyjmij i w pracy w [...]
Ja tam jakos daje rade. Gdy nie jem tune na noc dodaje sobie majonezu (nie za duzo) troche przyrawy Curry, troche ogorkow,pomidora,sera zoltego. I taka salatke przegryzam z ciemnym chlebem... Na noc to juz inna bajka. Trzeba uwazac z tloszczami i weglem. Choc smak jest nie za ciekawy to mysle sobie ile mi da wchloniecie tego gluta i jak zjem to [...]
Dodawanie " vegety", "kucharka", kostek rosołowych to bardzo zły pomysł, bo to sama chemia plus w kostkach tłuszcze utwardzone. Można oczywiście ryż doprawić np. curry, czy passatą pomidorową, ale nie tym sztucznym syfem z glutaminianem sodu, polepszaczami smaku i połową tablicy Mendelejewa:-)
[...] na koncu smaz! Dobrze przyprawiasz piersi kuraka czy rybe i robisz na wymienionych czynnosciach, dajesz ulubiony przyprawy np. sol,pieprz,ziola prowansalskie, curry, papryke etc. I tka pzrygotowany jest nap[rawde b.dobry Jezeli juz masz zamiar smazyc rob to raz na jakis czas,najlepiej na smalu, oleju rzepakowym z 1-wszego [...]
Moim ulubionym daniem z kurczakiem jest butter chicken, możesz spróbować też chicken curry. To są dania, w których kurczak pływa w sosie, więc nie wyschnie, do tego im dłużej takie jedzenie dochodzi tym jest (według mnie) lepsze. Do tego jak wyżej wspomniano szarpany kurczak jest świetny, ja z niego robię najczęściej burgery lub wrzucam w tortille [...]
[...] go z wodorostów, a obecnie głównie z glutenów zbożowych (pszenica, kukurydza, soja), czasem z roztworów powstających przy produkcji cukru buraczanego, ale przecież nie z buraków... Przy glutaminianie nie ma się co martwić o IG, ale o wiele innych rzeczy można, bardzo prawdopodobne że jest to substancja szkodliwa. A w dobrym curry i tak go nie ma
[...] być taki "prozdrowotny", że tylko gotowałem kurczaka. Na dłuższą metę niestety już mi wychodziło to nosem :-)) Oczywiście eksperymentowałem żeby zmieniać troszkę smak - curry, inne przyprawy itp itd. , ale już miałem z deczka dość. Potem przerzuciłem się a pieczenie i tak zostało do dziś :-)) Piekę zarówno kurczaka jak i rybę :-)) Przypraw [...]
jak już nie mozesz jeść suchego polecam dodawać do niego curry i chili lub kurkume i chili i na sucho osobno wymieszać bardzo fajnie zmienia taki prosty trik smak :) inna opcja to z przecieru pomidorowego lub samych pomidorow rob sosy, kalorycznosc sie nie zmieni duzo a smak i wilgotnosc potrawy bardzo :)
[...] w ilościach, które są akceptowalne smakowo i nie powodują zaburzeń trawiennych u nikogo (jemy dzięki temu nawet smaczniej). Jeśli się da dorzucić chili, to dodaję, kurkuma, curry, cynamon, zielone suszone zioła (oregano, tymianek, bazylia, liść laurowy, lubczyk), ziele angielskie czy odrobina jałowca, czosnek świeży i granulowany - wszystko jest [...]
Tak jak piszesz - gotujesz rano i trzymasz w lodówce ugotowane. Ja osobiście surowe piersi panieruje w przyprawie do kurczaka (curry, kurkuma itp.) i trzymam w panierce, a jak przychodzi do jedzenia to wrzucam na teflon i mam ciepłe i gotowe.
[...] w kostkę, dodac oliwy- całośc wymieszać, doprawić. Pomidor ma to do siebie że porządne nawilży suchy ryż. Tuńczyka możesz zastąpić kurakiem ( pokroj na paski obtocz w curry i ziołach, usmaż ) bądź chudym schabem/ szynkówką ( przyprawa do wieprzowiny + zioła prowansalskie+ pieprz+ sproszkowana papryka) Dla odmiany możesz zrobic naleśniki [...]
[...] Potrawy i produkty z dodatkiem octu - lepiej unikać marynowanych grzybów, warzyw i owoców oraz surówek i sałatek z dodatkiem sosu winegret. Ostre przyprawy - pieprz, chilli, curry. Trzeba unikać pikantnych dań kuchni indyjskiej, meksykańskiej czy chińskiej, do których dodaje się pieprz cayene, ostrą paprykę, papryczki peperoni, pikantne sosy [...]
kurczaka marynuję - oliwa + przyprawy (biorę albo jakieś do mięsa bez soli i glutamatu, gdzie są same zioła i przyprawy, albo pieprz ziołowy albo curry firmy herbes), potem sos sojowy. jest jeszcze opcja z sosem sojowym i musztardą potem smażę