[...] insuliny zawsze będzie wyprodukowana adekwatnie do ilości spożytych ww. Cukry poste spowodują po prostu szybsze maksymalne stęzenie insuliny, ale też szybszy jej spadek, cukry złożone spowodują że insulina będzie wyprodukowana mniej gwałtownie ale dłuższy okres czasu, mniejsze porcje ww co jakiś czas będą powodowały mniejsze ilości insuliny [...]
[...] Nie należy również zapominać o witaminach i solach mineralnych. W higienie żywienia należy dbać również o właściwy podział składników pożywienia na białka, tłuszcze i cukry. Posiłki winny być tak rozłożone, że śniadanie winno zawierać połowę wartości kalorycznej pożywienia całodziennego, a pokarmy winny być szybko i łatwo przyswajalne. [...]
[...] krótkim czasie, przy ryżu trwa to dłużej. Cukry proste zatłuszczają w taki sposób że następuje wspomniany gwałtowny skok cukru. IG białego cukru jest = 100, owoce mimo że to cukry proste mają 40-60 ig(swoją droga ryż biały ma znacznie wyższe, brązowy tym przedziale). Z przyczyn które podałem wcześniej. Teraz dodaj do posiłku mięso, dodaj [...]
[...] układałem diety bo wiem że i tak nie uda mi sie do niej dostosować(mama,i polska kuchnia....) a wiec ogólnie powiedzcie mi co jeść-produkty i ogólnie jakie związki(białka cukry,tłuszcze itd i w czym sie zawierają) żeby móc jakoś odrobine poprawić swoje żywienie - nie jem fast-foodów nie pale nie pije chemi też nie jejem(chipsy cola itd) co [...]
[...] układałem diety bo wiem że i tak nie uda mi sie do niej dostosować(mama,i polska kuchnia....) a wiec ogólnie powiedzcie mi co jeść-produkty i ogólnie jakie związki(białka cukry,tłuszcze itd i w czym sie zawierają) żeby móc jakoś odrobine poprawić swoje żywienie - nie jem fast-foodów nie pale nie pije chemi też nie jejem(chipsy cola itd) co [...]
[...] to na: ok. 60g czystej glukozy spożywczej (można kupić nawet w tesco) + 40g odżywki (no bo 30g zawiera tak naprawdę 22g białka :P) rozpuszczone w wodzie proporcje są, proste cukry są, białko jest, no więc glukoza szybciutko uzupełni cukry w mięśniach a potem weźmie się za przenoszenie białek do mięsni i wejdę w anabolizm, dobrze to zrozumiałem? [...]
Sls nie wmawiaj sobie cukrzycy, bo to trochę dziwne się robi, w ogóle całe to badanie cukru. A cukry masz przecież dobre. Zmieniony przez - Piter_1988 w dniu 2011-06-30 21:26:34
[...] tez jest uzywane - moze nie do konca poprawne ) - to nie moze uzywac gdy dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci? jak reaguje np. po bialku? czy na posilki weglowodanowe? A cukry masz przecież dobre. a skad moglem wiedziec miesiac temu to zresztą cukrzyce "poczułbyś" to twierdzisz ze lepiej leczyc niz zpobiegac? jesli poczulby to chyba [...]
[...] w kazdym poislku! kiedys mialem 5-6poislkow ale warzywa tylko w 1 do tego - kazdy pisal ze owoce zle kiedys nie wiedzialem dlaczego (a wcale nie s zle!) ale pisali owoce=cukry=nie jedz! ...i nie jadlem! teraz wiem ze robilem blad warzywa daje do kazdego posilku - moze jakies 500g ed do tego 1-2sztuki owoca jakiegos na ladowaniu z kilo samych [...]
[...] dodac ze nieumiejetne spozywanie cukrów spowodowac moze nadwage,otylosc,spadek wrazliwosci inuslinowej,hiperinsulinizm - konczac na cukrzycy p owielu latach tak wiec jedzmy cukry, a najlpiej mega ilosci sacharozy! ...niestety jak zawsze w tego typu artach - podawane sa skrajne przypadki Tak jak pojenie mlekiem krowim dzieci - co korzystne nie [...]
[...] je bialy ryz i kure. 10tyg przed zawodami nie.dodaja nawet keczupu z.kotlina ktory ma 60% mniej kcal. Nabial? Owoce? Zlo wcielone, bo "zaleje" tylko dlatego ze to "cukry prooste". Kazde ww sa rozkladane do glukozy, jesli posilek zawiera bialko, tluszcze i blonnik to nawet jesli.cukry nie beda o niskim ig to i tak beda sie duuuzo wolniej [...]
[...] chroni przed próchnicą zębów i ułatwia utrzymanie wagi. Węglowodany, związki pochodzenia głównie roślinnego, stanowią znaczną część naszego pożywienia. Dzielimy je na cukry proste i złożone. Do pierwszych zaliczamy glukozę zwaną cukrem gronowym (występuje w miodzie, owocach i sokach roślin), fruktozę oraz galaktozę. W normalnym pożywieniu [...]
[...] Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz cukry proste szybciej niz sam tluszcz odkladaja sie w postaci tluszcu zapasowego [...]
[...] Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz cukry proste szybciej niz sam tluszcz odkladaja sie w postaci tluszcu zapasowego [...]
[...] Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz cukry proste szybciej niz sam tluszcz odkladaja sie w postaci tluszcu zapasowego [...]
[...] węglowodanów Miód naturalny 80% węglowodanów Ryż 78,9% węglowodanów Mąka 72% węglowodanów Kasza 72% węglowodanów Tu wymieniłem produkty w których składzie przeważają cukry (węglowodany).A więc jesli dla przykładu zjadamy 100 gram ryżu to mamy pewność że w przybliżeniu zjedliśmy około 79 gram węglowodanów. Główną rolą węglowodanów w [...]
[...] Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz cukry proste szybciej niz sam tluszcz odkladaja sie w postaci tluszcu zapasowego [...]
[...] Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz cukry proste szybciej niz sam tluszcz odkladaja sie w postaci tluszcu zapasowego [...]
[...] Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz cukry proste szybciej niz sam tluszcz odkladaja sie w postaci tluszcu zapasowego [...]
[...] Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz cukry proste szybciej niz sam tluszcz odkladaja sie w postaci tluszcu zapasowego [...]