Dlatego trzeba czytac etykiety tyle a nie wielkie napisy BEZ CUKRU na pierwszej etykiecie gdzie liczy się tylko marketing . BEZ LUB ZERO CUKRU nie oznacza ze produkty sa mniej kaloryczne a niestety wiele osób na to się nabiera [...]
[...] mleko z przygotowanej porcji. Dlatego też nie należy na to patrzeć, tylko policzyć każdy składnik z osobna. Jak zostało zasugerowane w wypowiedzi powyżej, budyń bez dodatku cukru będzie miał tyle węglowodanów i bardzo przybliżoną ilość kalorii, co skrobia ziemniaczana, która swoją drogą, jest jego głównym składnikiem. Nawiązując do budyniu bez [...]
witaj. tak wysoki poziom cukru faktycznie może być pretekstem do leczenia farmakologicznego, wiec podzielam tutaj zdanie kolegi wyżej. Co do berberyny jest ona bezpiecznym suplementem, mozna tutaj stosowac ja w dluzszej suplementacji. Co prawda w wielu publikacjach porownuje sie ja do dzialania metforminy, jednak tutaj proponowalbym i tak [...]
[...] i przetworzonych dodatków, albo pseudo zamienników istotnych składników. Wybór sosów tego typu na rynku jest bardzo duży, niestety wiele z nich napakowane jest dużą ilością cukru. Taki sos oczywiście może stanowić fajne uzupełnienie diety, podnieść walory smakowe danie, być ciekawym dodatkiem, ale nie powinien stać się dominującym składnikiem [...]
To jest wlasnie ciekawe zegadnienie. Ile % cukru jest w zwyklum cukrze? Nie mam plantacji burakow cukrowych, ale wydaje mi sie ze 100%. Tak samo jest z trzcina cukrowa. Nie rozumiem czemu wiec trzcina jest bardziej slodka niz burak cukrowy? Slodzac np. kawe trzcina zjadam w takim razie mniej cukru, bo wsypuje tylko jedna lyzeczke, niz jakbym [...]
Jogurty to mieszanina mleka, mleka w proszku i cukru (naturalne są bez cukru). Ze względu na to w zadnym wypadku nie mogą stanowić podstawy posiłku. Dla odchudzających się jest to produkt raczej niewskazany, jednak moim zdaniem od czasu do czasu warto zjeść jakiś jogurcik zwłaszacza taki zawierający Laktobacillus acidophilus i bifidobakterie, są [...]
Wskaźnik glikemiczny - odzwierciedla zdolność pokarmu do podnoszenia cukru we krwi. Pokarmy o niskim GI poprawiają kontrolę nad poziomem glukozy i dlatego powodują raczej przyrost mięśni aniżeli tycie. Maltoza (glukoza-glukoza) - 105 Glukoza - 100 Pasternak - 97 Marchew - 92 Miód - 87 Płatki kukurydziane - 80 Puree ziemniaczane w [...]
sjadanko: -serek wiejski 2,5% + szczypiorek i rzodkiewka 2 sjadanko: -serek wiejski 2,5% + tunczyk + pomidorek/ lub jogurt bez cukru z platkami owsianymi obiadek - piers z kurczaka + surowka+ jajeczniczka z bialek podwieczorek - jogurcik bez cukru kolacja - serek wiejski 2,5% Pierwze co rzuca sie w oczy to brak niezbednych kwasow [...]
Przepisy i Przepisy to ja dodam przepis na Napoj wymyśliłem go sam i jest naprawde smaczny : 2 cytryny 1 pomarańcz 2 małe łyżki cukru Z Cytryny i pomarańcza wycisnąć sok i wsypać 2 łyżki cukru To robić w szklance i można schować do lodowki będzie smaczniejsze Kubas
[...] A w sporcie jak wiemy chodzi przede wszystkim o zdrowie (myle sie ?), (fakt szkodliwosci ECA pomijam) A ww lykane zjadane regularnie w ciagu dnia utrzymuje poziom cukru na bardzo stałym poziomie. To z kolei może pomóc w kontroli poziomu cholesterolu, a także zmniejsz ryzyko choroby serca. Stały poziom cukru we krwi zapobiega także [...]
[...] oczywiście mieszać, ale wtedy to już nie będzie odżywka wysokobiałkowa (ale możesz sobie regulować proporcje białek do w.w.). Możesz mieszac z inną odżywką białkową (smakową), z napojami bezcukrowymi lub koncentratami soków (też bez cukru). I z czymkolwiek słodkim, co nie zawiera cukru i nie za dużo tłuszczu. SONBATY
Witam chłopaki !!! Barmaster - napisałeś że glukoza powoduje wydzielanie insuliny (OK), a skutkiem ubocznym tego jest spadek cukru we krwi. Więc co powoduje wzrost cukru we krwi jeśli nie spożycie cukrów????? GRUBY-KAKTUS !!!
[...] które dostarczają dobrej mieszanki witamin i składników mineralnych, błonnika i złożonych węglowodanów. Zjadanie małej ilości jedzenia w ciągu dnia utrzymuje poziom cukru na bardzo stałym poziomie. To z kolei może pomóc w kontroli poziomu cholesterolu, a także zmniejsz ryzyko choroby serca. Stały poziom cukru we krwi zapobiega także [...]
[...] masy ciała a mianowicie o METODZIE MONTIGNAC (szerszy opis można znalźć w działe odżywianie, POLECAM). Montignac nakazuje unikać węgli które powodują wzrost poziomu cukru we krwi (IG WW<50) za najważniejszą przyczynę otyłości uważa insulinę która sprzyja magazynowaniu tłuszczów właśnie z węgli, poleca unikać wszelkich produktów, [...]
[...] twaróg chudy wymieszac z ziołami, solą, przyprawami, dodać łyżkę jogurtu i jest super. Niezły jest też serek wiejski w wersji light. O słodkich serkach zapomnij. Połączenie cukru i tłuszczu to najlepsze rozwiązanie o ile chce się ciała nabrac ;) A co do dżemu to wybieraj te słodzone fruktozą. Mają kalorii tyle co zwykłe dżemiki ale nie podnoszą [...]
[...] też możesz spokojnie rozmawiać. Jeśli chodzi o dietę, wygląda dość ok. Drobne uwagi: 1. płatki - ważne jakie (nie kukurydziane i nie błyskawiczne) musli - sprawdź czy nie ma cukru 2. ziemniak - radziłabym zastapić ww o niskim IG, np. soczewicą, ciecierzycą, jakąś jarzynką (kalafior, brokuły,. fasolka szparagowa, NIE marchewka i nie buraczki), [...]
[...] codzienna dietke i sie nagle okazuje ze to moje "niby zdrowe" jedzenie wcale nie jest takie OK, hehe. Jeszcze raz. Teraz z modyfikacją I. 50g musli z jogurtem bez cukru (250g) II. owoc (jako deser? potrzebuje troche słodkosci, hehe) III. 60g chlebka pełnoziarnistego, warzywa (ogorek, pomidor, salata i tak dalej), chuda wedlina drobiowa [...]
[...] silowy powoduje deficyt kaloryczny ale po treningu organizm szuka ww PROSTYCH i wolnych aminokwasow lub latwo przyswajalnego bialka. Jest bardzo czuly na wychwytywanie cukru gdyz zwieksza sie czulosc trzustki na wydzielanie insuliny. Dzieki temu spozycie ww prostych w polaczeniu z aminokwasami nie powoduje absolutnie zadnego odkladania [...]
[...] dziennie, przy calkowitym zapotrzebowaniu 2500 utyjemy ? mnie sie wydaje ze mimo wszystko tak, ale rzekomo takie produkty uwalniaja sie stopniowo, stopniowo podnoszac poziom cukru, ktory nie osiaga nigdy max... Wychodziloby z tego, ze jedzac produkty o niskim IG tak, jestesmy dlugo syci i mozemy jesc ich powyzej zapotrzebowania kalorycznego nie [...]
[...] – 2 razy w tygodniu max! Ř Mięso gotuj lub smaż na patelni teflonowej bez tłuszczu lub na PAMIE ( do nabycia w klubie, tłuszcz w sprayu) Ř Jogurt bez cukru (nie wolno tego 0%, musi być napisane bez cukru!) Ř Tylko słodzik! Ř Do sałatek oliwa z oliwek tylko! Ř Nie wolno, majonezu, musztardy, ketchupu, [...]