oj przy takim wzroscie tyle wagi, nie jest dobrze, ale napewno bedzie wyrzucilbym owoce, masmixy, cukier, kolacja posilek czysto bialkowy, wiecej zdrowych tluszczy (oliwa z oliwek, olej lniany, tran, ryby morskie - makrela, dorsz, śledz, orzechy i nasiona). i jedno zasadnicze pytanie - porownywales to ze swoim bilansem kcal, czy tylko wypisales [...]
[...] + polędwica 30gr gainera + 15gr oliwy z oliwek (gut,nie wiem ile wychodzi Ci wegli bialka takze dobieraj wszystko dobrze by nie wyszlo za duzo ) 15.40 100gr ryżu + cukier (cukier wyrzuc z diety a ryz brazowy bo przed treningiem daj miesko i oliwe a jaja mozesz kiedy indziej) 2 jaja kurze 16-17,20trening (od razu po treningu wegle [...]
Interesujący, ale to zwykłe WPC, bez żadnych dodatków, na dodatek na etykiecie jest dziwny napis: zawiera cukier i substancje słodzącą. Wybrałbym Prostara.
[...] jeszcze mniej masz jesc troche poniżej dziennego zapotrzebowania kcal. I wiesz człowiek tyje głównie od ww prostych zawartcyh w sokach , owocach produktach zawierających cukier itd musisz stanowocz odzwiedzić dział odzywianie jak coś odezwij sie na gg to ci pomoge tylko nie zapominaj ze tłuszcz ten który jesz spełnia wiele zadań m.in [...]
Wzór fruktozyFruktoza, czyli cukier owocowy (z łac. fructus - owoc), jest to monosacharyd (cukier prosty) występujący w owocach i miodzie. Chemicznie są to bezbarwne kryształy o temperaturze topnienia około 100°C, o słodkim smaku i dobrze rozpuszczalne w wodzie. Wchodzi w skład dwucukru sacharozy (glukoza + fruktoza). W wyniku fermentacji [...]
A jeżeli chodzi o Twoje pytanie: fruktoza podnosi poziom cukru we krwi (nieznacznie - ma niskie IG), ale jest odporna na działanie enzymów zamieniających cukier w energię, dlatego jest przerabiana od razu na tłuszcz.
Mam pytanie czym mozna zastapić cukier stołowy??? wiem że słodziki tez nie są za dobre dlatego ktoś może zna jakis lepszy sposob i "cukier" do slodzenia...glukoza, sacharoza? pozadrwiam ------------------------------------------------------------------------------------------- >> !>>>>>!
[...] Goldowi z University of Virginia udało się - przynajmniej we własnym mniemaniu - podważyć rolę insuliny w procesie uczenia się. - Ważniejszy jest tu nie tyle hormon, ile sam cukier - twierdził. By to zilustrować, przeprowadził eksperyment na własnych studentach. Podzielił ich na dwie grupy - jednym serwował zwykłą coca-colę (z glukozą), drugim [...]
Szczerze mówiąc jest to mało czytelnie napisane Nic z tego cytatu nie kumam, oprócz tego, że fruktoza podnosi poziom insy jak każdy inny cukier Ale dlaczego jest gorsza niż glukoza, tego już nie napisano. Więc dopisałem sam
Tykos a moze my zaczelibysmy na tym zarabiac, wezmiemy troche cukru i celulozy. Cukier zmielimy w puder i napakujemy go do kapsulek z celulozy a pozniej wsadzimy w ladne kolorowe opakowanie. Nastepnie zamiescimy moje zdiecie przed a potem twoje jako zdiecie po i zbijemy fortune?
Emerte, Z reguły takie przypadki to zaburzenia hormonalne, robiłaś badania na tarczycę (w tym przeciwciała)? cukier blisko górnej granicy? bierzesz pigułkę anty?
Jezeli masz zbyt niski poziom cukru we krwi przed treningiem, to zapasy tluszczu nic nie pomoga. W wysilku beztlenowym spalamy cukier, w aerobowym tluszcz. W wysilku beztlenowym (gdzie powinnismy spalac cukry) przy malym poziomie cukrow dochodzi do metabolizmu bialek (nasila sie katabolizm) Polecam okolo 45 min przed treningiem zjesc owsianke lub [...]
nutrend - jadlem kazdy smak, powiem jedno - sredni sklad (chyba 13g białka na baton) + cukier + kreatyna 1g oraz beznadziejny smak trec booster- owszem, smaczny, duzo bialka, nasyca, ale nie dla mnie /az tyle kalorii mi nie trzeba - baton ma 500kcal/ batony jay'a triple - sklad i formula jest git, jednak cena za baton duza, kto ma kase ten [...]
[...] Za maksymalną dawkę dzienną (ADI) przyjmuje się 0,5 mg na kilogram wagi ciała. Najczęściej jest dodawany do karmelków - do 50 mg/kg, kisielu - do 200 mg/kg i "nadzienia cukierniczego z pomady wodnej: anżelikowej, likoworowej i piankowej" - do 30 mg/kg (zgodnie z Zarządzeniem MZiOS). IL-PZH. E110 Żółcień zachodzącego słońca FCF. Nazywany [...]
[...] z glukozy lub dekstrozy. Stosowany w przemyśle spożywczym do produkcji słodyczy dla diabetyków, ponieważ nie podwyższa poziomu glukozy we krwi w takim stopniu jak cukier. Ułatwia wchłanianie witamin z preparatów farmaceutycznych. Niestety dodatek dość drogi. Zarządzenie MZiOS dopuszcza stosowanie sorbitolu w gumie do żucia, lodach [...]