[...] (niekoniecznie lepsze, ale bardziej reklamowane). Odnośnie składu... Oczy mi wylazły z orbit, gdy kolega mi powiedział, że produkt Fitmaksa Easy GainMass zawiera w składzie cukier kryształ (sacharoza). To jedyna znana mi odżywka z taką domieszką. Czy jest też w carbo - nie wiem. Ale jeśli to prawda o Easy to muszę powiedzieć, że nic tylko [...]
a który cukier najlepiej słodzi, która sól najlepiej soli? mono to mono, kupuje sie najtańsze (vitalmax, jak cenisz wygode to polecam Olimp Mega Caps), chyba, że wierzysz w to, że typy z plakatu animala rosną na suplach universala - wtedy kup mono universala (placebo).
[...] wszyscy w dniu kiedy jest owoc, jedza jablka. Bardzo, bardzo nie lubie jablek. Czy moze byc grapefruit? Czy zawiera te same skladniki odzywcze? I doczytalam sie w starszych postach, ze mozna cukier do kawy (nie lubie niczego slodkiego) zastapic grapefruitem? Ile powinno sie go do kawy spozyc? Zmieniony przez - Thais w dniu 2010-06-20 22:47:39
[...] skromnym okiem i słaba wiedzą powiem tak wszystko się da...w granicach rozumu ofc... poczytaj tematy podwieszone ale pare takich podstaw: 1.Wyrzuć wszystkie słodkie napoje,cukier,słodycze,fast-food 2.Staraj się jeść często ale małe posiłki 3.Na początek moim zdaniem wystarczą Ci (biegi,rower,pływanie) Zmieniony przez - mat93 w dniu 2010-06-20 [...]
Jesteśmy głodni jeżeli mamy zbyt mało cukru we krwi. Tłuszcze obniżają IG posiłku więc nie będzie skoków insuliny co za tym idzie cukier będzie utrzymywał się na stałym poziomie więc nie będziemy głodni.
[...] słodzę kawę, herbatę. masakra ile tego wyszło: 1dzień: 150g cukru (zmierzone na wadze elektronicznej, nawet nie przypuszczałem, że tyle cukru zjadam w ciągu dnia, a gdzie cukier znajdujący się w produktach???) 365 dni x 150g = 54,75kg kaloryczność: 100g cukru=405kcal 54750g cukru = 221 737,5 kcal 1kg sadła = 8000kcal więc około 27kg sadła to [...]
więc tak: pewnie waga poszła w góre i zapotrzebowanie też, więc musisz dorzucić kcal do diety dextro to zwykły cukier i nie jest do niczego potrzebny - nie kupuj. gainer - uzupełnienie braków w diecie, może być np. mass xxl kreatyna - ja bym zaczekał jeszcze z miesiąc-dwa i zobaczył co będzie po podbiciu kcal a potem wrzucił mono, np. [...]
[...] nie zabrania jej jedzenia go, ale pod wzgledem odzywczym nie jest polecany i tego pytanie dotyczylo. równie dobrze możesz podjadać co 5 minut bo nie jesteś zawodowcem lub dodawać cukier do każdego posiłku. tekst "nie jestem zawodowcem" to tylko tlumaczenie ze nie umiesz nawet prostej, dziecinnej diety wytrzymac, tymbardziej na redukcji.
No racja na misztrzostwach to promo widziałem niezłe ze zdjec niestety tylko karbo to cukier chyba niebedzie my robili badan ile cukru w cukrze:) a co do smaku to chyba lekka przesada z cena kupie cytryne czy sok pomaranczowy i tez bende mial smak jaki chce.:) Testery tez by sie przydały :)
Ja za późno się zorientowałem niestety, bo bardziej pojechałbym na zakupy niż dla naprężonych pośladków męskich cukier cukrowi nierówny... czym innym jest sacharoza,a czym innym np. maltodekstryny czy glukoza. Też uważam, że smak nie jest jakiś tam priorytetowy. Oczywiście nie może być zupełnie podły, ale też bez przesady. Tego się pije na [...]
INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?! 35. TEMAT. __DIETA RACJONALNA; tzw. dla myślącego człowieka powinna AKCEPTOWAĆ wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone REGUŁY. Stanowi to trudny problem, ale bez badań; KREW, WYDZIELINY, WYDALINY, PIERWIASTKI WŁOSA, jest to absolutnie niemożliwe. MOTTO: DIETA [...]
[...] i pali (boczki zniknęły już praktycznie do końca, wcięcia się zaczynają dość mocno pojawiać), do tego chrom świetnie spełnia swoją funkcję - nie mam parcia na słodycze i cukier. W nocy śpi mi się spokojniej, nie mam problemów z zasypianiem i czuje się bardziej wypoczęty rano - podejrzewam, że to zasługa tzw. aptecznego ZMA - cynk + magnez z [...]
[...] piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na ICH klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22. Prawda rzeczywista wygląda jednak, oto tak: cukier zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu, a organizm odkładając trójglicerydy, po wydzieleniu się [...]
[...] źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią. O co chodzi?: marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza [...]
[...] i bilans azotowy wychodzi na zero to dlaczego miałbyś się "przebiałczyć". Druga sprawa to że jeśli ilość białka byłaby zbyt duża to kończyło by to się sraką.Niewykorzystane białko zamienia się w cukier w procesie glukogenezy, więc przy dobrze skomponowanej diecie zawierającej odpowiednią ilość warzyw zakwaszenie nie następuje.
Laktoza w maślance/jogurcie jest trawiona przez bakterie mlekowe (L. acidophilus). Czy te same bakterie trawią też cukier (sacharozę), który dodawany jest do maślanek smakowych? Zmieniony przez - VAINQUEUR w dniu 2010-06-23 21:19:37
Wiadomo, że organizm przetrawi sacharozę, ale od początku nie o to mi chodzi. Smakowe jogurty i maślanki są słodzone cukrem. Czy pijąc taką maślankę spożywamy cukier, czy jest on rozbijany przez bakterie mlekowe na glukozę i fruktozę?