SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Maślanka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1697

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 178 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28567
Czy żywe kultury bakterii zawarte w maślance trawią cukier dodawany do maślanek smakowych?

Chain Reaction - Basic Channel...

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
możesz sprecyzować ? węglowodany trawione są przez enzymy amylolityczne takie jak amylaza ślinowa rozkłada skrobie na mniejsze fragmenty, potem w dwunastnicy za pomocą amylazy trzuskowej i jelitowej na czatki maltozy itd czyli normalny proces trawienia

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 178 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28567
Laktoza w maślance/jogurcie jest trawiona przez bakterie mlekowe (L. acidophilus). Czy te same bakterie trawią też cukier (sacharozę), który dodawany jest do maślanek smakowych?

Zmieniony przez - VAINQUEUR w dniu 2010-06-23 21:19:37

Chain Reaction - Basic Channel...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Bakterie o której piszesz degradują laktozę i przekształcają w kwas mlekowy, który przerabiany jest na energetyczne potrzeby. Generalnie flora jelitowa ma właśnie za zadanie degradację składników niestrawionych najczęściej do gazów o nie fajnej woni, twozenie witamin oraz ochrona przed bakteriami chorobtórczymi.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 178 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28567
Bakterie o której piszesz degradują laktozę i przekształcają w kwas mlekowy


A co robią z cukrem (sacharozą)?

Chain Reaction - Basic Channel...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
ogranizm nie ma problemu z trawieniem sacharozy więc ma sie to ni jak

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 178 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28567
Wiadomo, że organizm przetrawi sacharozę, ale od początku nie o to mi chodzi.
Smakowe jogurty i maślanki są słodzone cukrem. Czy pijąc taką maślankę spożywamy cukier, czy jest on rozbijany przez bakterie mlekowe na glukozę i fruktozę?

Chain Reaction - Basic Channel...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Tak pijąc maślankę sakową spożywasz cukier...... zalezy czym jest dosładzany a jak jest wchłaniany tłumaczyłem!

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozbudowane posladki

Następny temat

kawa zbożowa

WHEY premium