witam wszystkich. co możecie mi powiedzieć na temat"Creatin Ribose" firmy "Weider"?? znajomy powiedział mi ze to bardzo dobra kreatynka, ma ona ponoć w składzie hmb i jakiś tam cukier ktory pomaga w transporcie kreatyny. Proponowana cena za 270g to 50zł:D nie wiem czy sie opłaca i czy to dobre jest? zapraszam wszystkich do wypowiedzi na ten temat
Motyw, a może byś spróbował większą część węglowodanów podawać w formie glukozy? "Cukier krzepi" jak pisał Wańkowicz to po pierwsze. Po drugie zniknie Ci trochę ryży cze czegoś tam z tależa. Może się spece wypowiedzą na ten temat?
[...] 6 min bakterie są obezwładniane. A krople homeopatyczne R-53 to to samo co abortanum. Stosowałem przez 8 m-cy i tylko mi pochłonęło kasę. A słyszałeś ostatnio o homeopatii (to jest cukier w granulkach albo słodka woda)Na ten temat przeczytaj sobie w Newsweeku było głośno w prasie i telewizji. Dobre pojęcie homeopatia ale leki na niby. Pozdrawiam.
[...] w uzyskaniu przyrostu wagi, choć to zazwyczaj dla większości Amerykanów nie stanowi problemu. Węglowodany proste: Glukoza Fruktoza Galaktoza Maltoza Sacharoza Laktoza cukier we krwI cukier w owocach i miodzie cukier w mleku słód i kiełkujące ziarna zbóż cukier spożywczy, syrop, miód cukier w mleku Węglowodany złożone: glikogen - [...]
[...] ochtę na coś większego i mocniejszego czyli odżywkę we wiaderku. Inny koega tzn Karol mial taka odżywkę otwarł ją od dołu i wysypał zawartość w to miejsce wsypał mąkę i cukier z kakaem Od dołu zakleił opakowanie i kazał żeby Piotr sprzedal to Brkokowi za 250 zł Piotr stwierdził że musi sobie troche odsypać "odżywki" i otwarł [...]
[...] hipoglikemicznego. Były prowadzone oczywiście inne próby. Stwierdzono m.in., że względnie bezpiecznym środkiem przyspieszającym przemianę (spalanie) alkoholu jest fruktoza - cukier owocowy. Podanie fruktozy dożylnie powoduje wyraźne obniżenie poziomu alkoholu. Jest to jednak środek bardzo drogi. Zwiększają lub hamują Interakcje alkoholu z lekami [...]
[...] a nawet zgubny dla osiągnięcia oczekiwanej formy sportowej, tj. budowy siły i masy mięśniowej. Po prostu następowałaby utrata glikogenu mięśniowego (glikogen, czyli cukier zapasowy, wpływa także na stan umięśnienia), zakłócony zostałby pro- ces rozwoju i regeneracji mięśni. Mówiąc ogólnie adaptacja, niezbędna w celu osiągnięcia pożądanej [...]
zgaga jest od rzeczy takich jak cukier, bułeczki, słodycze ITP.gówna , Nie jedz takich rzeczy , zmniejsz ww , bo ci nawet lekarz nie pomoże, chodzi o to że zgage sam wybierasz źle sie odżywiając!
no własnie kochana mam kupiłą ciasteczka patzre sobie patzre i co widze syrop skrobiowy , cukier, zirano sezamu , słonecznika , tłuszcz roslinny , płatki owsiane , siemię lniane. co wy na to ?? nie ma makroskładników i jedyne (chyba ) co tu boli to cukier , tak to fajne ciacha
:D przeczytałem i musze powiedziećże wiele sie nauczyłem. Mam tylko pytanie co do glukozy. Bo zalecane jest spożyć przed treningiem glukoze. Czy to znaczy że mam jeść cukier?? Podobno glukoza to właśnie cukier jest.
aldozy cukry zawierające grupę aldehydową (C1) ketozy cukry zawierające grupę ketonową (C2) triozy, tetrozy, pentozy, heksozy określenie długości łańcucha (ilości atomów węgla) w cząsteczkach cukru np. aldoheksoza; deokso cząsteczka związku zawierająca mniej atomów tlenu niż wyjściowy cukier
1. sacharoza Najpopularniejszy cukier, cukier spożywczy. Wyjątkowe połączenie glikozydowe, w którym udział biorą grupy hydroksylowe połączone z węglami C1-C2 (czerwone). Ponadto fruktoza występuje w postaci pierścienia furanozowego, dość rzadko spotykanego wśród heksoz. Ponieważ wiązanie glikozydowe w tym przypadku blokuje oba karbonyle, [...]
[...] ziemniaczaną od pszenicznej czy ryżowej. Pod wpływem enzymów skrobia ulega hydrolizie do dekstryn (mieszanina niskocząsteczkowych wielocukrów) a później maltozy (dwucukier) i w końcowym etapie do D-(+) - glukozy. Jednostki glukozowe w skrobi łączą się wiązaniami a-glikozydowymi, co odróżnia ją od celulozy o wiązaniach b-glikozydowych. [...]
[...] się boją, ZWRÓCIE UWAGE NA OSTATNIE ZDANIE Fruktoza Z Wikipedii, wolnej encyklopedii. Jump to: navigation, search Wzór fruktozy Powiększ Wzór fruktozy Fruktoza, czyli cukier owocowy (z łac. fructus - owoc), jest to monosacharyd (cukier prosty) występujący w owocach i miodzie. Chemicznie są to bezbarwne kryształy o temperaturze topnienia [...]
Swego czasu robiłem sobie bardzo dużo koktajli owocowych. Najlepsze były śmietanowo-jagodowe:) No, ale dodawałem b.duże ilości cukru stołowego, więc za odżywcze to nie było. Zastanawiam się jak ten cukier zastąpić. Słodzikiem? Za dużo musiałbym tego wrzucić.