SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

chleb

  • no to ja zapytam odnośnie przepisu JW i paście z avocado a parzysz tą cebulę? czy tak na żywca z sokiem.. i bez bazylii? Nie, nic nie parzę bez bazylii, tylko pieprz :-)) Dodaję nie tylko na chleb ale i do ryżu :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-06 20:54:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Ja mam takie pytanie techniczne - jak pieczecie chleb to jak obliczacie wartość kcal i BTW dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-21 12:06:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • ja to robię prościej, wpisuję na potreningu wszystkie skłądniki jakie użyłam do bochenka, one się sumują na dole, jak już się chleb upiecze waże go i odejmuję od wagi ( w gramach ) 2 zera :) i tym dzielę kalorie i btw - wychodzi wartość dla 100 gr i wpisuję ją do kalkulatora potreningu jako swój produkt

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-21 12:49:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] Na moim nowym 2-tygodniowym zakwasie zytnim,trzymanym w lodowce zrobil sie taki bialy nalot ale raczej bez wloskow. Zapach wlasciwie taki zakwasowy. Czy moge jeszcze upiec z niego chleb czy lepiej wyrzucic i zrobic nowy ? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/be70c93a4e9f429dadac964b6a522567.jpg Zmieniony przez - bodyrockerka w dniu 2013-10-30 19:37:50

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-30 19:25:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • ok jestem lajkiem w pieczeniu chleba... %-) mam pytanie... robię zakwas wg przepisu Ovejii, właśnie mija mi 5 dni dokarmiania, więc mam na jutro gotowy zakwas do pieczenia chleba... jednak wyjeżdżam i tego chleba zrobić nie mogę. Jak go przechować przez 5 dni? jak wrócę wystarczy np raz dokarmić i następnego dnia zrobić chleb? Dzięki ;-) Zmieniony [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-06 22:13:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Tez robie chleb z przepisu Ovejki. Poki co najdluzej przechowywalam zakwas 7 dni i wszystko z nim jest w porzadku. Tak jak napisala Ci porandojin dokarm lepiej 3 razy, nie zapomnij o odlozeniu 50 g na nowy chlebek :) Dziewczyny mam pytanie dotyczace sledzi - mozna kupic marynowane (w occie) i solone (czy tez malosolne). Ktore sa zdrowsze, ktore [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-07 12:19:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • A mi sie moja forma rozlazi na boki :/ i chleb wychodzi cos ala oscypek :D:D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 14:58:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Pytanie w imieniu koleżanki, która na razie nie ma czasu piec własnego chleba, a stara się trzymać dietę Ladies. Co jest lepsze ze sklepowych rzeczy: chleb graham na mące pszennej, czy może żytni razowy ze słodem jęczmiennym? Nie miałam pojęcia, co jej odpowiedzieć, bo ja takich rzeczy nie jadam. Czy może w ogóle trzymać się od obu z daleka?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 15:24:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • A jak nie chleb, to może wasę? Te z wyższą ceną mają dobry skład, a mnie często ratują jak mi się chcę jeść, a nie mam czasu nic wykwintnego ;-] zrobić.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 16:30:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Nasza regionalna firma "Chleb z pieca". Kupuję i polecam. Żytni razowy na zakwasie, albo z ziemi mieleckiej. Najbliżej macie w Galerii Tarnovia. Taka drewniana wyspa: http://chlebzpieca.net/product/list Tylko jak się któraś przy okazji skusi na drożdżowe czy inne ciasteczka, to nie moja wina :-PP Zmieniony przez - shrimp2 w dniu 2013-11-20 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 17:00:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Kreweta to Ty jesteś nasza południowa ? jeśli o mnie chodzi to chleb nie jest wart wycieczek do galerii, mam uczulenie ;-) Ale dobrze wiedzieć , że jest taka opcja , dzięki :-D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 17:09:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • A mi sie moja forma rozlazi na boki :/ i chleb wychodzi cos ala oscypek :D:D Mozesz wtedy taką silikonową formę wstawić do metalowej o podobnym kształcie. Nic sie nie rozjedzie a i chlebek ładnie odejdzie od formy. Ja pięke w metalowej wysypanej na samym spodzie płatkami owsianymi. Boki nigdy mi nie przywieraly a spod czasami wkurzal...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 17:44:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Dzięki za info dziewczyny! :-D Zaczęłam wczoraj robić swój pierwszy zakwas - mam nadzieję, że wyjdzie. Chciłabym nauczyć się się piec chleb :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-21 12:27:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • To każę jej wąchać zwykłe masło orzechowe, i jeść suchy chleb. :P. Ten Revex -16 będzie leciał solo czy będą wzmacniacze typu joha/gera/etc. ? Jak oceniacz działanie pod względem potliwosći/pobudzenia względem Scorcha (o ile jadłeś)?

    Odpowiedzi: 2926 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-03 18:04:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Lekki Poradnik

    Post
    Doping

    Dieta jest, jem platki z rana, owoce, serki wiejskie, ciemny chleb, obiat to roznie zupa pomidorowa, nie raz tam utko z idyka do tego warzywa, w pasie mam 105 Zmieniony przez - yatah234 w dniu 2014-04-04 19:13:49

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 2096 Data: 2014-04-04 19:11:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • ja tez taki kupuje w lidlu , jest tylko jeden tam taki chleb orkiszowy , widziałem sklad 100%z mąki żytniej i orkiszowej , reszta ich ppieczywa to totalny badziew , mieszanka pszennego z zytnim , mam kartke ze skladami całego ich pieczywa kiedyś wziałem z lidla ;-)

    Odpowiedzi: 2926 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-18 15:23:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] na jednej nodze stpe: 4x max 8.Wspiecia z obciazeniem maszyna: 4x max 9.Wspiecia osle: 3x max Brzuch 3 cw Zarcie. Świeta sie skonczyly i zarty rowniez!!!!!!! czyli twardy chleb, gotowane jaja i swiezo mielona kawa-sniadanie mistrzow%-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6632935c2b274f148ac59614e849219a.jpg Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2014-04-22 [...]

    Odpowiedzi: 2926 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-22 22:13:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Lumka :-)) chleb bezglutenowy można zrobić z tanich i łatwo dostępnych składników, wcale nie trzeba wydawać fortuny na mąki bezglutenowe. Ja mielę sobie ryż, kaszę jaglaną,gryczaną, dodaję mąkę kukurydzianą i gryczaną i wychodzi ;-) tutaj łatwy przepis: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s45.html#post7 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-29 15:05:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Mała uwaga, ja zawsze odstawiam chleb do wyrośniecia na około 40-50 minut w piekarniku na grzałce ok 50 stopni i po pół godzinie zaczyna rosnąć. Jeśli dodasz drożdze i cukier, to wyrośnie na pewno. Powodzenia ;-) Zmieniony przez - lilith w dniu 2014-04-29 15:32:07

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-29 15:30:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Hej dziewczyny przerósł mi chleb, wykipiał i opadł (młody zakwas), czy da się to jeszcze uratować, bo chyba jak teraz zacznę go piec to wyjdzie zakalec. Pomocy

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-18 17:49:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)