no to ja zapytam odnośnie przepisu JW i paście z avocado a parzysz tą cebulę? czy tak na żywca z sokiem.. i bez bazylii? Nie, nic nie parzę bez bazylii, tylko pieprz :-)) Dodaję nie tylko na chleb ale i do ryżu :-)
Ja mam takie pytanie techniczne - jak pieczecie chleb to jak obliczacie wartość kcal i BTW dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym.
ja to robię prościej, wpisuję na potreningu wszystkie skłądniki jakie użyłam do bochenka, one się sumują na dole, jak już się chleb upiecze waże go i odejmuję od wagi ( w gramach ) 2 zera :) i tym dzielę kalorie i btw - wychodzi wartość dla 100 gr i wpisuję ją do kalkulatora potreningu jako swój produkt
[...] Na moim nowym 2-tygodniowym zakwasie zytnim,trzymanym w lodowce zrobil sie taki bialy nalot ale raczej bez wloskow. Zapach wlasciwie taki zakwasowy. Czy moge jeszcze upiec z niego chleb czy lepiej wyrzucic i zrobic nowy ? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/be70c93a4e9f429dadac964b6a522567.jpg Zmieniony przez - bodyrockerka w dniu 2013-10-30 19:37:50
ok jestem lajkiem w pieczeniu chleba... %-) mam pytanie... robię zakwas wg przepisu Ovejii, właśnie mija mi 5 dni dokarmiania, więc mam na jutro gotowy zakwas do pieczenia chleba... jednak wyjeżdżam i tego chleba zrobić nie mogę. Jak go przechować przez 5 dni? jak wrócę wystarczy np raz dokarmić i następnego dnia zrobić chleb? Dzięki ;-) Zmieniony [...]
Tez robie chleb z przepisu Ovejki. Poki co najdluzej przechowywalam zakwas 7 dni i wszystko z nim jest w porzadku. Tak jak napisala Ci porandojin dokarm lepiej 3 razy, nie zapomnij o odlozeniu 50 g na nowy chlebek :) Dziewczyny mam pytanie dotyczace sledzi - mozna kupic marynowane (w occie) i solone (czy tez malosolne). Ktore sa zdrowsze, ktore [...]
Pytanie w imieniu koleżanki, która na razie nie ma czasu piec własnego chleba, a stara się trzymać dietę Ladies. Co jest lepsze ze sklepowych rzeczy: chleb graham na mące pszennej, czy może żytni razowy ze słodem jęczmiennym? Nie miałam pojęcia, co jej odpowiedzieć, bo ja takich rzeczy nie jadam. Czy może w ogóle trzymać się od obu z daleka?
A jak nie chleb, to może wasę? Te z wyższą ceną mają dobry skład, a mnie często ratują jak mi się chcę jeść, a nie mam czasu nic wykwintnego ;-] zrobić.
Nasza regionalna firma "Chleb z pieca". Kupuję i polecam. Żytni razowy na zakwasie, albo z ziemi mieleckiej. Najbliżej macie w Galerii Tarnovia. Taka drewniana wyspa: http://chlebzpieca.net/product/list Tylko jak się któraś przy okazji skusi na drożdżowe czy inne ciasteczka, to nie moja wina :-PP Zmieniony przez - shrimp2 w dniu 2013-11-20 [...]
Kreweta to Ty jesteś nasza południowa ? jeśli o mnie chodzi to chleb nie jest wart wycieczek do galerii, mam uczulenie ;-) Ale dobrze wiedzieć , że jest taka opcja , dzięki :-D
A mi sie moja forma rozlazi na boki :/ i chleb wychodzi cos ala oscypek :D:D Mozesz wtedy taką silikonową formę wstawić do metalowej o podobnym kształcie. Nic sie nie rozjedzie a i chlebek ładnie odejdzie od formy. Ja pięke w metalowej wysypanej na samym spodzie płatkami owsianymi. Boki nigdy mi nie przywieraly a spod czasami wkurzal...
To każę jej wąchać zwykłe masło orzechowe, i jeść suchy chleb. :P. Ten Revex -16 będzie leciał solo czy będą wzmacniacze typu joha/gera/etc. ? Jak oceniacz działanie pod względem potliwosći/pobudzenia względem Scorcha (o ile jadłeś)?
Dieta jest, jem platki z rana, owoce, serki wiejskie, ciemny chleb, obiat to roznie zupa pomidorowa, nie raz tam utko z idyka do tego warzywa, w pasie mam 105 Zmieniony przez - yatah234 w dniu 2014-04-04 19:13:49
ja tez taki kupuje w lidlu , jest tylko jeden tam taki chleb orkiszowy , widziałem sklad 100%z mąki żytniej i orkiszowej , reszta ich ppieczywa to totalny badziew , mieszanka pszennego z zytnim , mam kartke ze skladami całego ich pieczywa kiedyś wziałem z lidla ;-)
[...] na jednej nodze stpe: 4x max 8.Wspiecia z obciazeniem maszyna: 4x max 9.Wspiecia osle: 3x max Brzuch 3 cw Zarcie. Świeta sie skonczyly i zarty rowniez!!!!!!! czyli twardy chleb, gotowane jaja i swiezo mielona kawa-sniadanie mistrzow%-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6632935c2b274f148ac59614e849219a.jpg Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2014-04-22 [...]
Lumka :-)) chleb bezglutenowy można zrobić z tanich i łatwo dostępnych składników, wcale nie trzeba wydawać fortuny na mąki bezglutenowe. Ja mielę sobie ryż, kaszę jaglaną,gryczaną, dodaję mąkę kukurydzianą i gryczaną i wychodzi ;-) tutaj łatwy przepis: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s45.html#post7 [...]
Mała uwaga, ja zawsze odstawiam chleb do wyrośniecia na około 40-50 minut w piekarniku na grzałce ok 50 stopni i po pół godzinie zaczyna rosnąć. Jeśli dodasz drożdze i cukier, to wyrośnie na pewno. Powodzenia ;-) Zmieniony przez - lilith w dniu 2014-04-29 15:32:07
Hej dziewczyny przerósł mi chleb, wykipiał i opadł (młody zakwas), czy da się to jeszcze uratować, bo chyba jak teraz zacznę go piec to wyjdzie zakalec. Pomocy