SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

chleb

  • no a co? dumni mieszkańcy Turynu (chyba o ile mnie pamięć nei myli) jak na sól podatek małozyli to sie wypieli i chleb bez soli piekli :-) i w dodatku sławny jest :-D Czyli babeczki z przepisu Krewetki tez maja szansę stac sie sławne %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-26 15:09:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Ja tez tak mialam, wstretny wtedy w smaku jest. Ale u mnie było tak ze zakwas nie pracowal po wyjeciu z lodowki i chleb nie wyrastal. Teraz mam zakwas na stole, nie w lodowce i dokladam do niego codziennie po trochu, ale czy dobrze to nie wiem. Ten ostatni mi wyrósł i juz nie byl taki niesmaczny. Na pewno na poczatku było lepiej. A Ty jaka masz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-11 16:46:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • nie patrz na ilosci patrz na konsystencje jak robisz chleb, maka chłonie wode, teraz jest sezno grzewczy ta sama ilosc maki ma mniej wody,

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-11 20:58:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] się przydały. Może ktoś z szefowych zmodyfikuje w przepisie: 1) Nie zostawiać do wyrośnięcia w piekarniku. W piekarniku tylko piec. Dowiedziałam się od siostry, która piecze chleb żytni na zakwasie, że przez to wychodzi kwaśny. Lepiej zostawić na dłużej...tyle ile chlebkowi trzeba w ciepłym miejscu w domu...oczywiście przykryć i czekać [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-10 14:15:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • noo pieczone najlepsze na świecie, ja zawsze piekę pzy okazji pieczenia chleba, bo do miękkości to potrzeba im prawie 2 godziny...no to chleb, ryby i coś jeszcze w tym samym czasie można piec co te buraki ;) polecam też tarte i skropione cytryną :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-18 18:19:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Metaxon - 10 Waga a Dawki

    Post
    Doping
    PRO

    idz do działu odzywianie%-) napisze ci teraz mniej-wiecej jak to powinno wygladac, ale idz do tego dzialu co sie wysylaja%-) 1 - 5 calych jaj, chleb razowy, maslo, pomidor 2 - 80 gram ryzu, kaszy, 150-200 gram kury/wola/ryby surowka, 10ml oliwy z oliwek 3 - 80 gram ryzu, kaszy, 150-200 gram kury/wola/ryby surowka, 10ml oliwy z oliwek 4- 80 gram [...]

    Odpowiedzi: 134 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 22:08:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Metaxon - 10 Waga a Dawki

    Post
    Doping
    PRO

    dostępne jedzienie tak na codzien to . Ryż na mleku , makaron z sosem , jajka , makaron z sosem w zupkach chinskich , chleb zwyczajny krojony , ser gouda krojony

    Odpowiedzi: 134 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 22:12:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Metaxon - 10 Waga a Dawki

    Post
    Doping
    PRO

    moja dziewczyna tez nie wyrabia .. caly czas w kuchni . a to spagetti a to piza domowa a to chleb + parówki a to ryz caly dzien mi sie sklda z jedzenia .. jak ja boje sie na dwor wyjsc bo boje sie ze omine posiłek i cały dzien jedzienia w dupe

    Odpowiedzi: 134 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 22:42:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Metaxon - 10 Waga a Dawki

    Post
    Doping
    PRO

    idz do działu odzywianie%-) napisze ci teraz mniej-wiecej jak to powinno wygladac, ale idz do tego dzialu co sie wysylaja%-) 1 - 5 calych jaj, chleb razowy, maslo, pomidor 2 - 80 gram ryzu, kaszy, 150-200 gram kury/wola/ryby surowka, 10ml oliwy z oliwek 3 - 80 gram ryzu, kaszy, 150-200 gram kury/wola/ryby surowka, 10ml oliwy z oliwek 4- 80 gram [...]

    Odpowiedzi: 134 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 22:43:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Metaxon - 10 Waga a Dawki

    Post
    Doping
    PRO

    to pakuj kredki jedź chleb z serem parowki i wyjdz juz chłopaki ci tu dobrze tlumacza a ty piertolisz smieci jak bys wiedzial lepiej!

    Odpowiedzi: 134 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 22:48:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Mozesz go uratowac dodajac drozdzy ale to juz bedzie inny chleb.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 20:21:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Moim zdaniem lepiej robić gęste ciasto chlebowe (gęsta maź), zbyt rzadkie nie rośnie lub trudniej je upilnować. Smaczny chleb wychodzi, gdy zakwas i mąka są w proporcjach pół na pół, np. 300g / 300g (patrz w kuchni: Oveja). Ja robię razowy zakwas z mąki 2000, a dosypuję białą mąkę, też żytnią. Ciasto rośnie różnie – nawet 5-6 godzin, ale [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 14:08:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Agnese, a jak długo może stać taki chleb? bo mi razowiec niedobry robi się dopiero na czwarty/piąty dzień. ten też jest taki trwały? :->

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-10 21:10:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • No wlasnie ja czytalam w necie, ze podobno chleb na zakwasie nie pleśnieje....a u mnie czasem po rozmrożeniu długo siedział i taki biały nalot się na nim zrobił....jakby pleśń....z tym, że trzymałam go w foliowym woreczku w piwnicy ostatnio, bo na parapecie już za gorąco. Jakoś nie pomyślałam o zwykłym chlebaku. Myślałam, ze w kuchni za gorąco [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-27 04:42:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] ściereczką, nie mam zbyt ciepłego miejsca w domu, stoi przy kuchence. Mieszam go co 12h. Czy na razie to jest ok czy coś źle robię? Ja jestem po upieczeniu juz drugiego chleba na zakwasie. U mnie zakwas tez wlasciwie nie zwiekszal swojej objetosci a chleb wyszedl dosc wilgotny ale w sumie dobry. Trzymalam go w kuchni, w tepmeraturze [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 21:46:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Agg88 zależy jaki chleb pieczesz.Nie masz w przepisie?Zwykle chleby na zakwasie piecze się przez ok 15 min w wyższej temp 220-230 a potem zmniejsza do 200-190 i piecze kolejne 30-40 minut.OKoleżanka mnie uprzedziła:)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:19:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Dzięki, w przepisie nie ma czasowo, a chciałam wiedziec, ile mniej więcej to wychodzi. Czyli jak już hodowałam 5 dni zakwas od zera, to 6.go dnia dodaję mąkę, wodę, sól, formuję chleb, wyrasta i do piekarnika tak?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:22:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] środki ziaren Mąka typ 2000 - mielony jest pies z budą (ziarno z otrębami, otoczkami i co tam jeszcze) Czym wyższy numer mąki tym więcej budy z tym psem Potem są teorie o chlebach, które ciasta dźwignie sam zakwas a które trzeba dźwigać drożdżami. Buszując dalej mamy teorie o skórce chrupiącej i o piecach do chleba (ponoć w tych nowoczesnych [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 13:03:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Dzień Dobry :) Chciałam zapytać Was jak liczyc do dziennika bigos? Robię na wędzonych żeberkach ,to wpisać mieso, smalec a co z ww? Powinien być jakiś chleb czy mogę to zjeść bez ?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-04 13:29:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • m_e_d_u_s_a tak, licz składniki, a potem szacunkowo wielkość porcji, którą zjadłaś. Pewnie, że możesz bez chleba. Chleb wynika z polskiej tradycji, a nie z potrzeby. Bayo, wstydź się, to zaledwie 4ta strona przepisów :-> suszone mięso by obliques

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-04 13:45:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)