[...] treningu Ci nie rozpisze ale wiesz mniej wiecej o co chodzi ;-) Co do warzyw przed i po treningu to jem normalnie, staram się jednak żeby nie były jakoś z wysoką zawartością błonnika oraz żeby nie było ich zbyt dużo tak aby mi nie zalegały. Zależy też od tego czy po treningu mam chwile oddechu czy robie np personal. Wtedy jem powiedzmy to co [...]
[...] banan zawiera skrobie(im bardziej zielony tym jej więcej), glukoze i fruktozę. Gdzie glukozy jest znacznie więcej niż fruktozy. Dolicz że owoce to masa witamin, minerałów, błonnik, substancje których nie znajdziesz nigdzie indziej. Bogactwo antyoksydantów. Są tez badania które mówią że duże spozycie fruktozy powoduje insulinoodporność. Tyle że [...]
[...] żytni i pszenny. Spróbuj zamienić na kilka dni, powiedzmy 3dni(nie jeden bo to za mało aby coś stwierdzić na 100%) płatki owsiane na ryzowe + amarantus(drogi i ma sporo błonnika ale też sporo wartości), a makaron wyłącznie na ryż biały lub brązowy(błonnik) lub np komose ryżową(quinoa). Wówczas coś wiecej będziesz mógł stwierdzić ;-) w tym [...]
[...] tłuszczu i węglowodanów, co także nieco spowalnia jego wchłanianie a to oznacza że jest nieco bardziej uniwersalne niż wpi czy wph(choć przy tych jeśli dodamy tłuszcze czy błonnik z jedzenia to tez spowolnimy wchłanianie). Mimo to jest to dość szybko przyswajalny rodzaj białka. Whey Classic jest b. dobrą pozycją. Wersja econo jest tańsza, jest [...]
sądze to samo co o teorii Akopa z przed lat że twaróg jest ubogi w metioninę i cysteinę(ma ich po prostu nieco mniej) ale serek wiejski już ma wszystkie aminokwasy w dobrej ilości %-) Cytat od dr Dariusz Szukały - żeby nie było wątpliwości doktor i zajmuje się nie tylko Janami Kowalskimi, ale współpracuje ze sportowcami. Wydał nawet książkę [...]