...Trilac Natknołem sie na taki artykulik i postanowiłem to wyprobowac na sobie... poniewaz ovopol biore na zmiane z białkiem serwatkowym to zawsze po "przesiadce" na ovopol mój "wydech" szaleje... Jest to zestaw bakterii umożliwiający polepszenie trawienia, a co za tym idzie lepsze przyswajanie odżywek i zwiększonej ilości pokarmu podczas diety [...]
DOBRE I ZŁE KALORIE Kontrola równowagi energetycznej Węglowodany dostarczające ponad 50% energii odgrywają istotną rolę w kontroli apetytu. Możliwości gromadzenia glukozy w postaci glikogenu są bardzo ograniczone i z tego względu organizm silnie odczuwa konsekwencje braku lub niedostatecznej podaży węglowodanów. Istnieją jednak-że potężne [...]
Znalazłem własnie ciekawy artykuł na temat actimela, wiec pozwolę go sobie tutaj wkleić. Lactobacillus Case "Defensis" Probiotyki - to, najprościej mówiąc, kultury żywych mikroorganizmów, które powinny stanowić uzupełnienie podstawowej diety, ponieważ spożywane w odpowiednich ilościach wywierają korzystny wpływ na nasze zdrowie. L. Casei [...]
Coś mam: OMI-3 to produkty mleczne nowej generacji wzbogacone Wielonienasyconymi Kwasami Tłuszczowymi z grupy omega-3 (WNKT omega-3). Badania naukowe dowodzą, że omega-3, a zwłaszcza frakcje długołańcuchowe: EPA i DHA, są niezbędne dla prawidłowego rozwoju mózgu oraz innych komórek naszego organizmu. Zapewniają prawidłowy rozwój dziecka, [...]
pasteryzacja-ogrzewanie produktu w pasteryzatorach w temperaturze nie przekraczającej 100 oC. Zadaniem pasteryzacji jest osiągnięcie możliwie największego stopnia wyjałowienia towaru, przy jednoczesnym zachowaniu podstawowych cech towaru „świeżego”: -pasteryzacja długotrwała, czyli niska, temperatura od 60 oC do 72 oC. [...]
Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]
/ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/780fe2149785422c8ac2b224c32da878.jpg MEGABOL Mass Gain 500g 3000g OPIS MEGABOL Mass Gain to odżywka polecana sportowcom i osobom bardzo aktywnym, które chcą szybko zwiększyć beztłuszczową masę ciała. Zawiera wysokiej jakości składniki w optymalnych proporcjach, które pozwolą na gwałtowne przybranie na wadze, nawet [...]
Inulina jest naturalnym węglowodanem, nie trawionym przez ludzkie enzymy. Składa się z cząsteczki glukozy połączonej z łańcuchem (od kilku do kilkudziesięciu) cząsteczek fruktozy. W stanie naturalnym występuje ona w korzeniach lub bulwach niektórych roślin, najczęściej pozyskiwana jest z cykorii. Inulina jest łagodnie słodka w smaku, posiada mniej [...]
KURACJA ANTYPRZEZIĘBIENIOWA Przeziębienie to wirusowa infekcja górnych dróg oddechowych. Jest to bardzo pospolita choroba powodem, której są różnego rodzaju wirusy. Objawy przeziębienia pojawiają się zwykle 2-3 dni po kontakcie z wirusem. Początek jest nagły, pojawia się katar, kaszel, ból gardła, uczucie zatkanego nosa i [...]
AUTOR: Skalar. Kuracja anty-przeziębieniowa Skończyły się ciepłe dni, całe dnie spędzone na basenach, plaży. Przyszła jesień a wraz z nią zimne wiatry i deszcze. Wraz ze zmianą pogody organizm również przestawia się na tryb obronny. Zmiana czynników atmosferycznych powoduje, że nasz organizm zostaje wytrącony z równowagi. Dochodzi do tego brak [...]
PROBIOSTICK™ zawiera mikrokapsułkowane szczepy bakterii probiotycznych: Lactobacillus acidophilus Rosell-52 ME, Bifidobacterium longum Rosell-175 ME. Opatentowana technologia mikrokapsułkowania PROBIOCAP™ zastosowana w produkcji preparatu PROBIOSTICK™ sprawia, że szczepy są bardziej odporne na działanie kwaśnego [...]
Zalezy jakie bakterie sa wprowadzane. Teoretycznie musza one byc odporne na niekorzystne warunki panujace w gornych czesciach przewodu pokarmowego, np Lactobacillus i Bifidobacterium. Stosuje sie tez mieszana mikroflore skladajaca sie z bakterii tradycyjnych i pochodzenia jelitowego, np biogurt. Zmieniony przez - domer w dniu 2008-04-19 10:22:24
dzieki - nigdy nie miałem zył (raczej miałem ale nie wiedziałem ze mam) wiec teraz dla mnie to cos nowego .....niom Fibetreq - jedzie z jelitami ładnie - ale nie mam srak jesli o to chodzi Dobry dodatek do cyklu (jesli chodzi o wycinke i zrzucenie wagi) schudnie sie wiecej bo praktycznie wszystko wydalasz - nic sie nie gromadzi w jelitach - i [...]
Ogólna charakterystyka i klasyfikacja. Fermentacja mlekowa jest jedną z najstarszych i najbardziej rozpowszechnionych w świecie metod utrwalania mleka. W przeszłości metoda ta była wyłącznie stosowana w gospodarstwach domowych do utrwalania mleka różnych ssaków (krowiego, owczego, koziego, kobylego), a umiejętność wytwarzania produktów [...]
Zdrowotne znaczenie mlecznych napojów fermentowanych Mleczne napoje fermentowane są asortymentem artykułów mleczarskich, których produkcja w ostatnich latach wzrastała bardzo dynamicznie. Wzrost produkcji i spożycia mlecznych napojów fermentowanych wynika z bardzo atrakcyjnych cech organoleptycznych, a także dużych walorów zdrowotnych i [...]
Nazwa probiotyki odnosi się do żywych drobnoustrojów stanowiących uzupełniający składnik pożywienia człowieka i wykazujących korzystny wpływ na stan jego zdrowia. Probiotyki są to specjalnie wyselekcjonowane bakterie kwasu mlekowego i zbliżone do nich bifidobakterie. Specyficzną cechą bakterii probiotycznych jest ich zdolność przedostawania się w [...]
Inne badania pokazuja ,ze w leczeniu biegunek u dzieci w wieku 1-48 miesiecy najwieksza skutecznosc wykazuja probiotyki szczepu Lactobacillus GG , a troche mniejsza Saccharomyces boulardi i Bifidobacterium lactis Bb12.
Oto sklad tego jogurciku: mleko pasteryzowane, cukier, wsad wiśnia - żenszeń,(wisnie 3% syrop glukozowo-fruktozowy z pszenicy i kukurydzy, ekstrakt z zenszenia 0,02%, barwnik koszenila,aromat) stabilizator - pektyna, zywe kultury bakterii jogurtowych oraz kultury probiotyczne Lactobacilius acidophilus, LA-5 i Bifidobacterium, BB-12
-------------------------------------------------------------------------------- Strona główna Gabinet Moje książki Artykuły Grzybice Candida Candida - tłumaczenie z ang. Probiotyki Pozbyć się nadwagi i odzyskać zdrowie Profilaktyka otyłości Insulina Fizjologia trawienia Zaburzenia trawienia Przemiana materii Ocena popularnych diet Zasady [...]