Tutaj nie ma filozofii . Musisz ułożyć dietę . Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal [...]
Zacznę od tego, ze chodzę na siłownie 5 miesięcy. Moim głównym celem było wyrobienie mięśni brzucha i nóg, pośladków. Chodzę na siłownie regularnie, odżywiam się zdrowo, jem produkty z wysoka zawartością białka. Jednakże jedyne co widze to utrata wagi. Zauważyłam widoczne mięśnie na brzuchu i tu nie mam żadnych problemów, ale waga jest coraz [...]
Autorze na siłę chcesz, żebyśmy potwierdzili to co jest w tytule. Dobierasz produkty tragicznej jakości, obok których nawet nie przystaje w sklepie. Ja w okresie masowym w ogóle nie korzystam z prochu bo nie ma na niego miejsca już. Wszystkie te przetworzone wyroby "mięsne" są tak spompowane wypelniaczami, że 100gr jast wytwarzane z 20 do max [...]
purkrabek muszę się wtrącić w rozmowę bo mam całkiem inne zdanie. Białko w prochu się chowa w porównaniu do naturalnych źródeł białka, taki kawałek mięsa,jajko czy tam twaróg posiada enzymy trawienne i mikroelementy a białko serwatkowe nie zawiera nic prócz białka ponieważ wszystkie wartościowe składniki traci w procesie produkcji. Jak chcesz to [...]
Nie napisałem że nie można tylko że nie powinno wiec jak masz ochote ładować 40-50% z prochu to ładuj ( na zdrowie :) ) No ale niby dlaczego nie powinno skoro białko serwatkowe nie ma skutków ubocznych (białko jest przyswajalne i świetnie regeneruje) a mięcho zwłaszcza czerwone ma...Oto jest pytanie bez odpowiedzi. Uważam że i optymalnie jest [...]
Homocysteina jest aminokwasem pośrednim odkrytym w 1932 r. powstającym podczas metabolizmu metioniny. Wg obecnej wiedzy naukowej jest niezależnym czynnikiem ryzyka choroby niedokrwiennej serca, choroby naczyń mózgowych (np. niedokrwienny udar mózgu), tętnic obwodowych i zakrzepicy żylnej. Nadmierna podaż metioniny czy też zaburzenia jej przemiany, [...]
Autorze na siłę chcesz, żebyśmy potwierdzili to co jest w tytule. Dobierasz produkty tragicznej jakości, obok których nawet nie przystaje w sklepie. Ja w okresie masowym w ogóle nie korzystam z prochu bo nie ma na niego miejsca już. Wszystkie te przetworzone wyroby "mięsne" są tak spompowane wypelniaczami, że 100gr jast wytwarzane z 20 do max [...]
Autorze na siłę chcesz, żebyśmy potwierdzili to co jest w tytule. Dobierasz produkty tragicznej jakości, obok których nawet nie przystaje w sklepie. Ja w okresie masowym w ogóle nie korzystam z prochu bo nie ma na niego miejsca już. Wszystkie te przetworzone wyroby "mięsne" są tak spompowane wypelniaczami, że 100gr jast wytwarzane z 20 do max [...]
Wogole co to za problem ja to chcialbym miec wiecej jedzenia w diecie, teraz mam 150g bialka i to jest malutko jedzenia 4 jajka 400gr miesa i 150 g twarogu. Rosne aby jesc wiecej ;)
Witam serdecznie. Od 3 października staram się dokonać dobrej redukcji tkanki tłuszczowej. Do około końca stycznia szło bardzo dobrze co pokazują zdjęcia 1 i 2, w miarę równych odstępach czasu traciłem podobną ilość wagi . Jakiś miesiąc temu wszystko stanęło w miejscu to znaczy waga nie spadła i jest równa 72kg, optycznie również nie mogę [...]
ŚRODA Troszkę mnie zmartwiliście tą formą, była chwila kryzysu, że przez taką błahostkę jak czas mogę formy nie zrobić. Na szczęście szybko przeszło, wczoraj mogę uznać za trening życia. Z 2 lata nie wchodziłem na takie ciężary. Zarówno w siadach, jak i w dipach. Bałem się o przepuklinę, ale nie schodząc za nisko i mocno trzymając pion, core [...]
Zdecydowanie jednym z najlepszych wybór będzie zakup topowego białka od marki SFD Nutrition WPC PROTEIN PLUS https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_Wpc_protein_plus-opis3653.html Ogromnym plusem jest świetna jakość oferowanych odżywek w bardzo atrakcyjnych cenach. Do wyboru mamy w tej chwili 50 smaków. Każdy znajdzie coś dla siebie, od [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Piatek zastanawiam sie czy z tak niskiego pułapu zaczałem nowy trening czy siła tak szybko idzie mi do góry bo kazdego dnia dokładam cieżarów ;-) Trening https://iv.pl/images/19467036951177295304.jpg 20 min cardio rowerek https://iv.pl/images/88442467868975855129.jpg Suple Omega 3 - 5x do posiłku Vitamin A-Z - 2 x do posiłku MSM - 3x 30min przed [...]
Witam ponownie ! Minął już 5 albo 6 tydzień treningu, tym treningiem co napisałem. Efekty? Super ramie z 35-36 na 40,5 Wszystko ładnie rośnie , jestem zadowolony. Siła idzie na klatkę 90 poszło wiec jestem zadowolony, 70 nie mogłem podnieść. Dietę staram się trzymać, wspieram białkiem od sfd (kończy się) No i teraz pytanie co dalej? Zamówiłem [...]
[...] o kolano 3x12 Plus tyl barkow odwrotny butterfly 5x15 Cardio 20min. Dzis bramka, więc jeden posilek wiecej. Jutro z rana kierunek Gdańsk. Micha: 1.platki owsiane izolat bialka jaj, dwa żółtka 2.ryz kura 3.ryz kura 4.kasza manna platki sniadaniowe banan izolat 5.kasza bulgar kura 6.kura masło orzechowe 7.jajka sadzone kura [...]
Pamiętaj że proch nie powinien stanowić więcej jak +- 25% dziennego zapotrzebowania na białko . Bo? Dlaczego nie np. 40% - zdrowego białka serwatkowego - izolatu na przykład który jest neutralny ponoć a nie jak mięso które jest rakotwórcze w nadmiarze. Zmieniony przez - purkrabek w dniu 2019-02-22 17:15:09
Masz przykład PRAWDZIWEGO mięsa: Polędwica wieprzowa 100g: Białko - 21g Tłuszcz - 2.2g Węglowodany - 0g Mięso mielone z szynki 100g: Białko - 19,5 g Tłuszcz - 5,4 g Węglowodany - 0,6 g To żaden problem żeby dostarczyć 250g białka dziennie, 2 przykładowe posiłki o których pisałem Ci w poprzednim poście i masz 80g białka (a to dopiero 2 posiłki [...]
[...] nie powinien stanowić więcej jak +- 25% dziennego zapotrzebowania na białko . Zaden proch nie zastąpi jedzenia Ps, jakies dziwne masz dane że watpisz w posiadanie 13 g bialka w miesie wieprzowym :) Schab ma 20 g , piers ma 21g /100 a 100g miesa po obróbce to jest ilość mieszczaca się na dłoni - wiec nie wiem z czego ty robisz problem [...]
W jakim mięsie wieprzowym masz 13g białka na 100g? To chyba jakieś z pod lady %-) Wbrew pozorom z samej diety wcale nie tak trudno dostarczyć ilości dziennego zapotrzebowania. Zobacz że 150g mięsa + 100g makaronu masz już około 40g białka. Mięso wieprzowe Koniarek, z szynki - 13 g białka w 100 g produktu. Metka - 14 g. Kiełbasa - 13 g. Twaróg - [...]
Dzieki za odpowiedzi. Wlasnie teraz patrzac moja dieta nigdy nie przekraczala 1.5g/kg bialka moze dlatego nie roslem z powodu tego deficytu? Moje maxy 2 lata temu - 130kg wyciskanie na skosie dolnym, martwy ciag 150 i przysiad 120kg. Teraz mimo regularnych cwiczen ledwo co wycisne 80kg na klatke martwy ciag podobnie oraz mecze sie z przysiadem [...]