Każdy jest inny. Te osoby będą narzekać jak kiedyś będą chcieć zrobić masę mięśniową. Ale nie patrz na innych. Poczytaj forum, masz masę pomocnych artykułów. http://www.sfd.pl/_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY.-t681908.html Wylicz zapotrzebowanie kaloryczne, bo to podstawa http://www.sfd.pl/-t276436.html Poczytaj o podstawach układania [...]
Każdy rodzaj kaszy będzie dobrym źródłem węglowodanów i jak najbardziej warto je wprowadzać do swojej diety. Najważniejsze tutaj będzie to, aby dieta była urozmaicona. Nie ograniczać się w znacznym stopniu, tym korzystać z różnych źródeł składników odżywczych. Kasza manna pod kątem przetworzenia i składu, np. składników mineralnych, czy błonnika [...]
[...] w stosunku do suplementacji stałej, wybierz formę cykliczną. Jak jesteś osobą cierpliwą, a charakter sportu jaki uprawiasz nie zakłada znacznych wahań masy ciała, skorzystaj z dłuższego okresu suplementacji, który pozwoli Ci na stały progres. Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/art/Suplementy/Kreatyna__cykl_czy_sta%C5%82a_suplementacja_-a618.html
[...] na tluszczach itd. Wiec jezeli chcesz zajac sie sylwetka, to tluszcze moga byc na poziomie umiarkowanym, rzedu 1-1,2g na 1 kg masy ciala. zerknij na temat [...]
Wypełnij najpierw pełną ankiete działu , druga sprawa co do jadłospisu posiłek I brak źródeł białka , posiłek II słabo jakościowy. Ułóż sobie jadłospis na 4 posiłki + np. wpc po treningu http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html posiłki dobieraj tak by i produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak [...]
Rewelacyjne ART o interwałach, poczytaj - polecam http://kulturystyka.pl/interwaly-od-a-do-z-poradnik-teoria-i-praktyka-cz-1/ http://kulturystyka.pl/2329/
Ja też nie traktuje oficjalnej strony jako sklepu bo wolę kupić w moim ulubionym stacjonarnym gdzie zawszę dodatkowo coś obejrzę, dostanę próbke albo chwilę pogadam. Ale na strone zaglądam od czasu do czasu ze względu na art. czy własnie aby sprawdzić składy produktów ;)
np bcaa bedzie bardziej przydatne tym, ze zawiera leucyne, aminokwas ktory odpowiada za aktywacje szlaku syntezy bialka, inicjuje "wzrost". tutaj znalazlem ciekawy art jeszcze: http://www.sfd.pl/BCAA_-_Aminokwasy_rozga%C5%82%C4%99zione,_kilka_fakt%C3%B3w_maj%C4%85cych_poparcie_w_literaturze_fachowe-t374913.html Zmieniony przez - TomQ-MAG [...]
no jak z Twojego art Zmieniony przez - generau2 w dniu 2009-12-30 16:16:27 ładne podsumowanie i tego schematu powinno sie trzymac Zmieniony przez - generau2 w dniu 2009-12-30 16:16:58
[...] przypadku. Przede wszystkim należy skupić się na pracy Twojej głowy, odpowiednim skupieniu, sugerowaną pracą nad mięśniami Kegla i doświadczeniem. Każdy na początku ma z tym większe lub też mniejsze problemy. https://www.sfd.pl/art/Trening/Czym_s%C4%85_mi%C4%99%C5%9Bnie_Kegla_Czy_warto_i_jak_trenowa%C4%87_mi%C4%99%C5%9Bnie_Kegla_-a8462.html
Mięśni tak nie utracisz, jedynie tkankę tłuszczową - poszukaj w wyszukiwarce czegoś na ten temat, na pewno znajdziesz (Si2qiel napisał obszerny post o tym, zresztą dość niedawno kilka osób prosiło o ten art). Pomóż nakarmić głodne dzieci: http://www.pajacyk.pl
[...] cukrów, takich jak glukoza, maltoza, czy galaktoza. Często pojęcia te są określane jako jedno i to samo, ale od strony chemicznej są to inne związki. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej: https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie/W%C4%99glowodany_proste__charakterystyka-a2535.html
[...] w podwieszone posty** Wstęp do odżywiania: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=50408 Samodzielne ukladanie diety: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=90347 Tabele wartosci odżywczych: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=37279 Oraz na moj art o tym jak uzyskac informacje o suchej masie w naszym organizmie, co bedzie Ci potrzebne aby [...]
Po I to wypełnij ankietę bo mało danych o Tobie , po drugie daj jakieś tłuściejsze mięsa . Generalnie to ułóż sobie jadłospis na 4 posiłki + np. gainer po treningu :http://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis33363.html posiłki dobieraj tak by i produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , [...]