[...] tkanki tłuszczowej możesz nawet obliczyć jego wartość na beztłuszczową masę ciała, czyli 110-30% (tkanki tłuszczowej - zakładamy, że podałeś poprawnie) = około 160 g białka. Tłuszcze zaleca się spożywać w ilości minimum 1 g, a węglowodany stanowić powinny resztę wyliczonych kcal z zapotrzebowania potrąconego o różnicę około 300 kcal. Możesz je [...]
Witam Wiórki kokosowe mogą być cennym składnikiem naszej diety. Otrzymuje się je z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Najczesciej składnik ten stosowany jest jako dodatek do batoników, ciast czy innych smakołyków. Wiórki kokosowe zawierają przede wszystkim tłuszcze nasycone. Znajdziemy jednak w nich pewne ilości potasu i magnezu. [...]
zacznij sobie od rozlozenia tych kalorii w ten sposob: bialko 2g/kgmc tluszcze 1.2g/kgmc weglowodany - pozostale kalorie zrob sobie pomiary ciala, rano na czczo, waga + obwody, polec takim planem przez 2 tygodnie i ponoc pomiary ciala i wtedy w zaleznosci od wynikow bedziesz dokonywal korekty.
Wiele osób, które chcą poprawić swoją sylwetkę, zadaje sobie podstawowe pytanie: "jak zacząć dietę?" Sprawia to sporą ilość problemów i dla dużej części osób konieczność wprowadzenia diametralnych zmian w życiu. Jednak dla osób z pasją i prawdziwą chęcią zmiany swojego życia, zdrowia i sylwetki na pewno nie będzie to problem. Dietę warto zacząć od [...]
[...] na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Odżywkę białkową stosujesz według braków w swoim pożywieniu. Na początek warto więc wyliczyć swoje dzienne zapotrzebowanie, np. za pomocą tego wzoru: https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczy%C4%87-t276436.html Następnie ustalić odpowiedni podział makroskładników (białka, tłuszcze, węglowodany), który będzie różny w zależności [...]
http://static.pokazywarka.pl/l/r/y/ed87fa54a05745a547f1ee5f1d88be51_big.jpg?1521470427 tak by finalnie wygladala moja dieta na redukcje moze byc? produkty dobre? jak potem ucinac kcal to z czego? z wegli a bialka i tluszcze zostaja?
Dobra ostatni raz to odswiezam chce poleciec na low carb tak wyglada moja dieta powiedzcie tylko czy dobre produkty czy moze zrezygnowac z mleka w pierwszym posilku czy moze zostac bo bym sobie owsianke robil i by sycilo, prosze o pomoc tylko jak potem ciac kalorie? z calkowitego bilansu ucinac 100kcal co tydzien lub 2 tygodnie? i dojsc do np. [...]
Masło orzechowe do wywalenia. Za dużo oleju lnianego. Daj jakieś tłuste mięsa, jak ma to być low carb a nie chude źródło białka plus tłuszcz. Kcal można zmniejszyć do 120g z węglowodanów plus tłuszcze.
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
6:00 kawa i do pracy sniadanie powinno być zjedzone 9:20 koktajl bialkowy(waniliowy)1porcja 1,4 W 19B 2T jak bedziesz tak jadła z rana(1i2 opisany przez ciebie posilek) to wieczorem bedziesz miala giga apetyt 9:30 Gym pozniej napisze co tam wyprawiam:P 2h 12:30 ser feta 150g5%tluszczu 34,5B 7,5T 3,8W lub mieso kurczak z grila(nie wiem ile?) lub [...]
Filozofii tutaj nie ma . Dodatni bilans kaloryczny i porządny trening siłowy . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Witam ,zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego [...]
Możliwe , że potrzebujesz wprowadzic zmiany w posiłkach a konkretnie w produktach które spożywasz . Pamiętaj również , że w trakcie budowania masy mięśniowej konieczne jest zwiększanie podaży energii. Do samej przemiany białek w organizmie zużywamy około 20% wartości podstawowej przemiany materii. Osoby z szybkim metabolizmem, mające wyraźne [...]
Więc obstawiam że w tym Blue magic chyba nie ma joszki bo stosuje tak jak mi napisałeś, ćwiczę rano naczczo, po treningu bialko i tłuszcze i dopiero za jakiś czas normalny posiłek a poza trochę większa potliwoscia nie widzę różnicy ;)
Tutaj nie ma co kombinować tylko standardowo Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Na początek możesz pozostać kilka tygodni na zerze a potem dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
/SFD/2021/3/1/643739c6df7f41dbad2512b024cbe9ac.jpg To bardzo częsty problem jak zakończyć redukcję i przejść na budowę masy mięśniowej tak aby w krótkim czasie nie stracić wypracowanych efektów. Widać u Ciebie, że podjąłeś dobrą decyzje najpierw redukując bo poziom tkanki tłuszczowej był dość wysoki i budowa masy mięśniowej szła by kiepsko, teraz [...]