Kolega pisal o smazenie a nie pieczeniu to dwa rozne procesy obrobki cieplnej;) potrawy smazone sa pyszne ze wzgledu na to ze to wlasnie tluszcz daje im smak, mniej smaczne gotowane badz gotowane na parze lecz bardziej odzywcze, spróbuj kombinowac sobie eksperymentuj polecam gotowanego na prze kurczaka z sosem vinegret na bazie oliwy z oliwek jak [...]
I posiłek • 100-120 g płatków owsianych wymieszanych z rodzynkami, orzechami włoskimi, bananem zalane wrzatkiem lub z jogurtem naturalnym bez cukru • jajecznica z 6 jajek w tym 1 żółtko + przyprawy • Odżywka białkowa 30g z wodą • Preparat witaminowy ( np. Daily Formula Universal) 1 szt . II, III, IV posiłek (WĘGLOWODANY, BIAŁKO) • 150g [...]
I posiłek . 100-120 g płatków owsianych wymieszanych z rodzynkami, orzechami włoskimi, bananem zalane wrzatkiem lub z jogurtem naturalnym bez cukru . jajecznica z 6 jajek w tym 1 żółtko + przyprawy . Odżywka białkowa 30g z wodą > czym zastapic ? (czym do jedzenia?) . Preparat witaminowy ( np. Daily Formula Universal) 1 szt . > czym zastapic [...]
I posiłek . 100-120 g płatków owsianych wymieszanych z rodzynkami, orzechami włoskimi, bananem zalane wrzatkiem lub z jogurtem naturalnym bez cukru . jajecznica z 6 jajek w tym 1 żółtko + przyprawy . Odżywka białkowa 30g z wodą > czym zastapic ? (czym do jedzenia?) . Preparat witaminowy ( np. Daily Formula Universal) 1 szt . > czym zastapic [...]
rklaweli I posiłek . 100-120 g płatków owsianych wymieszanych z rodzynkami, orzechami włoskimi, bananem zalane wrzatkiem lub z jogurtem naturalnym bez cukru . jajecznica z 6 jajek w tym 1 żółtko + przyprawy . Odżywka białkowa 30g z wodą > czym zastapic ? (czym do jedzenia?) głównie białka to mięso chude, jaja chude, ryby chude . Preparat [...]
tłuscze pij z łyżki. A smażenie jako ostatnia obróbkę rób na tłuszczach nasyconych, smalecu, oleju palmowym, kokosowym. Białka obniż a daj więcej tłuszczy/węglowodanów.
Skoro temat odswiezony to powiem tylko ze dopatrzylem sie jednego powaznego bledu w tym arcie.A mianowicie odnosnie smazenia na oliwie z oliwek.Smazenie na oliwie nie jest najlepszym pomyslem, jest to tluszcz zbyt niestabilny. Art pomocny dla poczatkujacych. Rzeklem! Pozdro
Margarynę wywal i daj masło. A co do oliwy. To w zależności od tego jaki masz stosunek tłuszczy do siebie. Przeczytaj temat TŁUSZCZE autorstwa Mateo_1983, artykuł nie długi a wiele się dowiesz. Przed treningiem daj ryż/kaszę/warzywa obowiązkowo z białkiem najlepiej z mięsa chudego/ryby. Smażenie stosuj jako ostatnią formę obróbki termicznej.
Lisa poczytaj posty podwieszone i wrzuć propozycję diety. Skup się głównie na '10 wskazówkach żywieniowych". Powinno się jeść co 2-3 godziny. Smażenie rób jako ostatni rodzaj obróbki produktu.
1. trzy -cztery białka jajek smarzone na teflonie + 4 łyżki płatków owsianych zalanych sokiem wyciśniętym z pomarańczy Smażenie stosuj jako ostatnią formę obróbki produktu. Najlepiej jest gotować. Śniadanie powinno być obfite w kcal, największy posiłek w diecie 2. koktajl białkowy- polecono mi odżywke proteinową z olimpu Pure95 Nie zastępuj [...]
wlasnie chetnie bym zerknął w zrodla. bowiem to ze dostepnosc jest dluzsza, nie znaczy waclae ze nie zaczyna sie ona pozniej. obrobka pokarmow (np smazenie kotleta itp) moze miec zato wplyw na czas w ktorym okreslone skladniki pokarmowe zaczna przenikac z przewodu pok. do krwi.
Dieta: Śniadanie I: Musli Gellwe bananowe 50g + 0,3 l mleka 0,0% + jajo kurze gotowane (B 24g W 48g T 13g) Musli wywal. Daj płatki owsiane, możesz dodać orzechów/rodzynek. Ma to być najbardziej obfity posiłek w dniu Śniadanie II: (szkoła) Jabłko + ok. 200g jogurtu naturalnego (B 9g W 27g T 4g) W każdym posiłku masz mieć pełnowartościowe białko. [...]
Moja siostra studiująca medycynę powiedziała mi, że robili badania i najbardziej zdrowa do smażenia jest pomaca - jest to oliwa z drugiego tłoczenia. Też bardzo mi smażenie na oliwie z oliwek.
białko chodzi mi o nie wliczanie białka roślinnego do bilansu a ty tak robisz długotrwałe smażenie na oliwie z oliwek jest szkodliwe na dłuższe polecam tłuszcze pochodzenia zwierzęcego w takiej kolejności smalec slonina, olej palmowy, kokosowy, oliwa z oliwek, olej rzepakowy
Tak jak w temacie, czytałem troszkę, o smażeniu kury w tosterze (sandwichu,opiekaczu), co o tym myślicie? Czy lepiej poprostu na teflonie smażyć na smalcu lub gotować?
Emiliano o alkoholu masz dużo artykułów w dziale odżywianie. Jeżeli pijesz, to rób to po posiłku. Odnośnie wypowiedzi powyżej. Nie rozumiem troszkę pytania, jeżeli chodzi Ci o to co jest lepsze czy grilowanie/smażenie to grilowane produkty zdecydowanie. Smażenie jest najgorszą formą obróbki.
"jesteś tym, co jesz..." będzie dobrze, nabierzesz nawyków żywieniowych (tych pozytywnych) ok -jakie kupiłaś białko, jak ze smakiem i rozpuszczalnością -patelnia mam nadzieje teflonowa, więc smażenie na niej bez tłuszczu to nie problem