Też obawiałbym się jakiegokolwiek wystawiania zmielonych ziaren lnu na działanie temperatury i powietrza. Smażenie tak, ale dodanie do gotowego posiłku nie powinno źle wpłynąć na n-3. Jeżeli olej niskolinolenowy mamy traktować jako źródło n-3 to nie jest wartościowy, bo zawiera ich śladowe ilości. Zawartość n-3 i n-6 na 100g w : -oleju lnianym [...]
nie bede Ci wyliczac ile masz chodzic na solarium bo ja sama nie chodze wiec sie nie znam, ale co to tego opalania. Liczy sie stopniowosc wystawiania na słonce czy przebywania na solarium, zaczyna sie od bardzo krótkiego czasu(mówie juz o słoncu) tylko pare minut i to nie w czasie kiedy najbardziej "jara". I tak moze codziennie, moze co [...]
jesli chcesz i bedzie dla ciebie smaczniejsze,ja poprost mam jakies problemy i nie moge jesc smazonych rzeczy(albo takich z ktorych ocieka tluszcz) ostatnio jednak robilam szwagrowi kotlety ugotowane w bulionie warzywnym potem do rozmemlanego jajka dodalam ta przyprawe chinska potem kotleta w to wsadzilam& na koniec obtoczylam w bulce,lekkie [...]
intensywnie nie ale długo bo ja lubie taka lekko zadka dlatego smaze na malym ogiu dlatego odpada no chyba ze opanuje sztuka smazenia szybko i tak jak lubie Ale co do smalcu to częste smażenie też chyba nie jest dobre?? Dlatego wybieralem miedzy masłem a margaryną a wiadomo że każdy badający ma swoją teorie na ten temat gdzie wymienia swoje [...]
no i fajnie. smazenie na smalcu jest akurat najzdrowsze chodzi o to ze jest to tluszcz w formie stalej, naturalny, bez ingerencji czlowieka alternatywa jest olej kokosowy ktory ma tez wysoki stopien utleniania jak smalec. jednak wydaje mi sie ze to nie bedzie dobre do jajecznicy. a co do oliwy to chodzi o to zebys nie doprowadzil do dymienia jej [...]
aminokwasom nic se nie stanie ale obtalanie go w bułkę tartą i smażenie na oliwek nie da rady możesz usmażyć na smalcu bez żadnej panierki jak jesteś na jakimś lowcarbie a dodajesz do kurczaków przyprawy jkieś ?? jak nie to dodaj jakichś przypraw mi podchodzi najabrdziej przyprawa do kurczaka złocista kamisa szamie i szamie i nie nudzi sie
nie bardzo ten dzial... ale Ci troche pomoge mysle ze lepiej 2500 niz 1500 bo zwolni metabolizm i nic dobrego z tego nie bedzie mieso czerwone, smietana, sery tluste tak, jesli chcesz miazdzyce szybko. mysle ze ryby/drob jest lepszy. czerwone raz, dwa w tygodniu najwyzej. wedlin/parowek/kielbasy nie tykaj - wszystkie czesci nieprzetworzonego [...]
nio tak ale to powstaje z utleniania wielnonienasyconych kw. tl. i chodzi o w pelnej nazwie 4-hydroksy-trans-2-nonenal i nei tylko grilowanie lae przedewszystkim smazenie
Tak w dwóch zdaniach to się nie da... Smażenie tylko bez tłuszczu, na teflonie. Jesli lubisz tłuszcz, chlapnij sobie oliwę z oliwek na kanapkę, do sałatki etc. Biały ser tylko chudy. Zapomnij o mleku 3.2% Ryby. Jajka (nie w postaci jajecznicy na boczku, tylko na twardo, miękko, sadzone). Warzywa z wyłączniem ziemniaków. Kasza gryczana, ryż [...]
Od czasu do czasu w celu urozmaicenia diety mozne takie sobie zarzucic ale mysle ze nie ma innej metody przygotowania niz smazenie..;)Ogulnie kotletow sojowych sie nie poleca ze wzgeldu na slaba przyswajalnosc bialka!ALe od czasu do zcasu zcemu nie!;;)
To, że będzie smażone, pieczone nie uczyni zainteresowanego grubszym jeśli będzie się zgadzał bilans. Najważniejszy jest dzienny bilans kaloryczny bo to przez jego nadwyżkę przybiera się na wadze a nie stereotyp " bo od tłuszczu się tyje ... " . Jeśli musisz smażyc, piec to rób to na niskokalorycznych tłuszczach . Gorąco namawiałbym [...]
od chwili ustabilizowania wagi wymiary sie nie zmieniły a brzuch ? widac na fotach więc nie mam pytan co do siebie póxniej napsize jak jem scorch i tight i jak bede dorzucał kcal. lece na bieznie poHIITować troche cześć edit co do tego nerwusa nie chce m isie po prostu powtarzać po raz któryś czemu robie tak a nie inaczej Zmieniony przez - niwix [...]
do posiłków używaj oliwe z oliwek do smażenia krótkotrwałego (jajecznica) to oliwa z oliwek oraz może być masło do smażenia dłuższego najlepszy jest olej kokosowy wiadomo ze smażenie nie jest za zdrowe i o wiele lepiej gotować/parzyć/lub smażyć bez tłuszczowo na teflonie
mam tego oswiadomosc ze smazenie nie jest za zdrowe co do tego oleju z pestek winogrona to pytałem tylko z czystej ciekawosci bo widzialem w sklepie... i tak kupiłem oliwe z oliwek
Proszę bardzo tu jest dalszy ciąg do poszczególnych punktów mam nadzieję że teraz będzie lepiej. Dalszy ciąg do punktów: Ad.1 Tłuszcz- przyjaciel czy wróg? Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu, gdyż biorą aktywny udział w [...]