Szacuny
0
Napisanych postów
120
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
234
Najlepiej jak najprostszy.Gdyby udało Ci się trafić stary rower stacjonarny Rometa to bierz bez zastanowienia - masz tam regulację oporu za pomocą śruby i plastikowego kółka , zestaw niezniszczalny (choć mi po kilku latach udało się stopić owe kółko).Teraz kupiłem na giełdzie rower Kettlera model Golf , opór za pomocą paska, który naciągasz i w ten sposób zwiększasz tarcie na kole.Jeszcze bardziej niezawodna sprawa niż w przypadku w/w Rometa.Pasek był lekko wyślizgany , poszedłem do pasmanterii , kupiłem kawałek zwykłej tasiemki i działa perfekt.
Moim zdaniem szukaj lepiej używanego o prostej budowie niż nowy magnetyczny shit
Szacuny
15
Napisanych postów
17451
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
99460
Przyzam że dużej wiedzy na temat rowerków niem ma kolega wyżej widzę bardziej obeznany jest więc kieruj się tym co mówi w domu mam jakiś stary rowerek na gumowym pasku kilka lat ma ale póki co się sprawuje
Szacuny
0
Napisanych postów
120
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
234
Ja zdecydowanie polecam mechaniczny , w dodatku zwróć uwagę na możliwość regulacji siodełka góra/dół i przód/tył. Im większy zakres tym łatwiej będzie Ci się dopasować co jest cholernie ważne bo zamiast palić sadło będziesz palił mięśnie - przez pierwszy miesiąc na "nowym" KETTLERze 20min ujechać nie mogłem tak mnie czworogłowe piekły i to bez względu na obciążenie.