Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
554
Czesc!
Mam do Szanownych kolegow pytanie. Poniewaz mam przymusowy wyjazd, ktory akurat bedzie jak skoncze cykl. Czy 12 dniowa przerwa w treningach na silowni po 8 tygodniach cyklu na winie spowoduje jakies negatywne skutki? Np. spadek masy, obwodow, sily?
Szacuny
95
Napisanych postów
10222
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
44254
ufff 12 dniowa przerwa rzeczywiscie powod do placzu
to nie 12 mcy nic nie stracisz pompeczki dzwiganie baniakow 5 litrowych z woda i nawet nie poczujesz roznicy a tylko dasz odpoczac organizmowi po cyklu
12 spampostów w suplach i MMA
15 w odżywianiu
dlugo dlugo nic...
DOPING - spampost nr 100 <brawo>
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
554
Dzieki Panowie za odpowiedz Bede sie powstrzymywal od balowania i staral sie trzymac diete, a po powrocie chyba pojade na sucho jakims planem HST bo narazie na cyklu pojade sobie FBW
edit
Balem sie, ze jak tuz po cyklu przestane cwiczyc to wszytsko co zrobilem na nim pojdzie w ****u, jak nie podtrzymam tego dalszymi treningami :)
Zmieniony przez - bolo_young w dniu 2008-07-04 22:52:35
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
554
Nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanie Waze malo, bo 67 kg czy po winie pojdzie mi masa choc troche? Wiem, ze winstrol daje sile i licze, ze pojda mi obwody w gore, w sumie za tym idzie tez masa, ale czy jakos znacznie?
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
554
To tylko z ciekawosci, jak na mnie zadziala czy duzo pojde w obwodach. Spokojnie Panowie wiem, ze to najslabszy ze sterydow, zadne mietki, tescie. Prawdopodobnie to bedzie moj pierwszy i ostatni raz A moglibyscie odpowiedziec na moje pytanie bo jestem strasznie ciekaw
Zmieniony przez - bolo_young w dniu 2008-07-04 23:26:42